Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Sem eden tistih, ki se oklepamo starih dobrih CRT-jev dokler se le da. Vendar prihaja trenutek, ko zaradi prostorske stiske to ne bo več mogoče. Zato me zanima, kako se kaj pri delu s fotografijami odrežejo 22-24" monitorji v rangu 200-250€? Predvsem me zanima tale monitor.
men se zdi da imam tega v službi pa ti za resno delo odsvetujem bilo kaj v tem cenovnem razredu. Slika je zgoraj temna, spodaj svetla. Glede barv bi se lahko kregali, pa se ne bomo
Najbolje boš videl, če si ga greš pogledat nekam kjer imajo razstavljene... če uspeš videt isti model, sploh super! Jaz imam enega malo starejšega samsunga 22'' pa mislim da je vredu.
Če pa hočeš točne barve... po defaultu jih ne bo mel nobeden
Evo, še eden ki bo počasi zamenjal good old 17'' CRT za enega LCD-ja. Torej kaj priporočate? Uporabljal se bo predvsem za surfanje po internetu, Word, Excell, vglavnem nič zahtevnega. Katero resolucijo se mi najbolj splača vzet? Pojma nimam kaj je treba gledat pri nakupu LCD-ja, zato vas prosim za malo pomoči.
Poglej ločljivost: 20-22palčni so večinoma 1680x1050 (to pomeni da je pixel pri 22palčnem malce večji), 24-26palčni pa imajo 1920x1080 ločljivost, kar pomeni da več "spraviš" na ekran. Zaradi tega priporočam 26palčnega, se kar pozna v praksi. Gericom (čisto solidna rebrandana Iiyama) je bil pred par meseci v Hoferju za 249€ - best buy kar se mene tiče.
Z diagonalo je tako kot pri dolžini "one"ja: nikoli ni prevelik. Imel 14, 15, 17, 19, 20, 22, 24, 26 palčne, pa je slednji največji zakon med vsemi. Skratka jaz bi vzel večjega, razen če ga nimaš kam postavit.
Sam imam Monitor LCD 24" Samsung SyncMaster 2494HM HAS+Pivot in je špica glede kvalitete slike, nekoliko me meti zgolj to, da je nekoliko "čudno" ugašanje monitorja, nikoli ne veš ali si ga vgasnil al ne (moraš gledat lučko). Gor je tudi SW, kjer lahko rezdeliš ekran in potem poljubno odpiraš programe znotraj izbranega okna, lahko pa ga raztegneš čez cel zaslon, skratka uporabno.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.