Nakup Krka ali Petrol

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Malo amatersko vprašanje.
Za 3000€ bi kupil delnice. Gledam sicer bolj Petrol, ker po podatki, ki jih vidim, je najbolj padel v zadnji krizi. Iz 950€ na danes 630€. Ob tem vidim, da je Petrol imel lani povečan dobiček kar za 80%, kar mi spet nekaj kaže, da je mogoče tokrat Petrol boljši nakup kot Krka.

Rabim vaše mnenje, ko se res spoznate na te stvari.

Hvala

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Petrol v tem ni prikazal kak je bil strošek nakupa dela istrabenza (tam je blo kar nekaj milijonov pozabil točno cifro) pa ne pozabit da je petrol bil že 450 ojrov! Krka pa tut ne verjamem da bi lahko bla cca 10 evrov nižje kot je trenutno! Lahko pa je pametovati tu po forumu in ti dajati koristne nasvete ker ne veš kaj se bo gibalo v prihodnosti! kupi vsakega malo pa te ne bo glava bolela ob kakih večjih padcih ki smo jih eni že navajeni! Kar bi pa bilo bolje kupit pa ti lahko še kdo drug da bolj koristen nasvet kot jaz ki sem mali vlagatelj in delam izključno za sebe!

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Če bi sam sedajle kupoval, bi kupil vsakega pol. Ker v teh časih pa res ne veš kaj bo kam vsekalo. Je pa res da je po mojem mnenju trenutno nakup petrola bolj rizična naložba z možnostjo večjega donosa, Krka pa ravno obratno.

lp

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ma ja sam sem zamudil z nakupom petrola sam jebat ga obstaja verjetnost da bo padal (al pa tut ne) sam trenutno ko sem gledal promet pa žalost ni se veliko evrov obračalo! Mogoče pol po praznikih bo bolj realna slika kaj bo!

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Se strinjam. Danes je bilo tako malo prometa, da če bi tujci videli, da bi se nam smejali. Tale dva dneva bosta zanimava za kakšne špekulante, ker bodo lahko visoka nihanja glede na nizek promet. Na bolj realno sliko pa bomo morali počakat na maj.

lp

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Tako je bo treba čakat v nizkih pozicijah! Če pogledaš gibanje letos imamo visoke padce in malo manjše donose! Zanimivo za prihodnost!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Za 3000€ bi kupil delnice. Gledam sicer bolj Petrol, ker po podatki, ki jih vidim, je najbolj padel v zadnji krizi. Iz 950€ na danes 630€. Ob tem vidim, da je Petrol imel lani povečan dobiček kar za 80%, kar mi spet nekaj kaže, da je mogoče tokrat Petrol boljši nakup kot Krka.

Hvala

Zakaj pa ne kakšen sklad? Jaz osebno bi dal polovico v Infond BRIC, polovico pa v Publikum Balkan.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

Hvala

Zakaj pa ne kakšen sklad? Jaz osebno bi dal polovico v Infond BRIC, polovico pa v Publikum Balkan.

Saj vem, da se sliši neumno in skregano z logiko, ampak ta denar bi imel maksimalno pol leta in malo špekuliram z Petrolom. Lahko da se mi izide, lahko pa da bom pogorel, se zavedam tega.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
OK, razumem. Glede delnic - pišuka da ne bi upal kupiti Petrola po taki rasti prejšnji teden.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
en preprost nasvet če ne boš probal ne boš vedel za tak nakup moreš že malo jajc met lahko se izide lahko ne to ve malokdo in jaz nisem med njimi sem enkrat špekuliral pa se mi je izšlo po tistem nisem več delal tako!

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
depozit pol leta (najbolj varno)..razen če si pripravljen pušnit 20-30% denarja (to ne pomeni da bo padlo, ampak da se zavedaš in sprejmeš da lahko); sicer pa 3000e ni nek znesek za borzo (delnice), pri tem še štej provzijo ob prodaji in nakupu, pa 20% davek na dobiček ki boš ga moral plačati - in si zračunaj kolk bi moralo narast da se ti splača oz. je zate sprejemljivo (in če je takšno rast realno pričakovati)

osebno sem se losal krkg ravno včeraj...lahko da napaka lahko da ne, sem pa se izmuznil izgubi.bilo je pa kar napeto zadnji mesec - ne vem če je vredno (razen če si profi,ali vsaj pol profi)

Skratka: SAM SE ODLOČI
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno: