Nakup knjige na Amazon

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
Hotel sem kupiti nekaj knjig (rabljenih, zelo poceni) preko Amazon.com (potem tudi preko Amazon.de) pa pri zaključku plačila "zajamra", da ne morem, ker sem iz Slovenije. Najbližje dostavljajo v Italijo.

Sem zelo razočaran. A res Slovenci ne moremo kupovati knjig v amazonu?

JMR

Fizikalc
1. nov 2008
103
30
28
Slovenija
To pa ne bo držalo. Redno kupujem knjige preko Amazon.de. Tam imam račun odprt že nekaj let. Enako tudi od brata punca.

Nazadnje sem naročilo izvedel pred3 tedni. Stvari dobil že pred novim letom...

Verjetno si ga med vpisovanjem nekaj "pofiksal".

LP

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.589
3.951
113
ja, pofiksal je to da je hotel kupit rabljene knjige, mi pa lahko tam kupujemo samo nove.

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
res sem hotel kupit rabljene, .... pa če so bile tak poceni
smile-1.gif

hvala za odgovor

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik JMR pravi:
To pa ne bo držalo. Redno kupujem knjige preko Amazon.de. Tam imam račun odprt že nekaj let. Enako tudi od brata punca.

LP

on je pisal za amazon.com kjer smo res "prepovedani"
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
Citat:
Uporabnik JMR pravi:

LP

on je pisal za amazon.com kjer smo res "prepovedani"
rolleyes-1.gif
Pisal je za oba, .com in .de.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
V nekaterih takih primerih menda deluje, če si tik za mejo na prvi pošti odpreš poštni predal in si potem naročiš tja.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Poštnina je tam tam. Mogoče je na alibrisu kak dolar dražja. Finta je nekje drugje.
Na Alibrisu lahko kupiš knjigo, ki je v njihovi bazi označena kot nova (razni viški iz tiskarn in podobno), na paketu pa piše USED BOOKS. To pa pomeni, da naša carina tega ne odpira, in ne plačaš nobenih dajatev, ki ti v primeru naročanja z ameriškega amazona ne uidejo. Lahko seveda kupiš tudi bolj rabljene knjige po nižjih cenah. Govorim iz lastnih izkušenj (>20). Jaz v primeru, da na evropskih Amazonih ne dobim knjige, grem takoj na Alibris, kjer se mi pa še ni zgodilo, da česa ne bi našel.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
ja, pofiksal je to da je hotel kupit rabljene knjige, mi pa lahko tam kupujemo samo nove.

Rabljene se tudi da. Jaz sem enkrat iz uk naročil eno knjigo in sem se enostavno s prodajalko zmenil. Sicer ni bil problem v lokaciji ampak v plačilu. Moja edina opcija je namreč bla Moneybookers in si je ona pač MB račun za to priložnost odprla. En drug bi mi jo pa poslal v zamenjavo za kake CDje tipične slovenske glasbe
smile-1.gif

V glavnem - z dogovorom se da marsikaj.