nakup in montaza klime - maribor

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
zanima me, ce kdo pozna kaksnega kvalitetnega mojstra, ki bo poskrbel za klimatske naprave v novogradnji.

Dejansko rabim nekoga, ki ni samo monter, ampak se dejansko tudi v to razume - kupujem 4 klimatske naprave, Daikin Ururu Sarara, zato je pomembno, da ima izkusnje z njimi, zaradi posebne instalacije

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Uporabnik igi na tem forumu je po mojem nekje iz Celja in bi bil mogoče zainteresiran za delo v MB.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
bom kontaktiral ta dva kaj sta objavljena - hvala!

ce se ima kdo kakega pametnega se priporocam.

Igi pa mislim, da sem ze 1x komuniciral z njim, pa nekako ni bil najbolj zainteresiran koliko se spomnim

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
bom kontaktiral ta dva kaj sta objavljena - hvala!

ce se ima kdo kakega pametnega se priporocam.

Igi pa mislim, da sem ze 1x komuniciral z njim, pa nekako ni bil najbolj zainteresiran koliko se spomnim

Živjo!

Jah pošteno povem, da če bi imel dan 36 ur bi bil v tem času prekratek. In trenutno ne folgam vsega. In res je, da raje pobiram lokalne stvari
smile-1.gif

Če se ti pa ne mudi, pa lahko, ko tale vročina mine pogledava in rečeva kakšno na to temo.
Sej željeni model v bistvu nima nič drugega zraven, kot še eno cev za vlaženje!

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
igi, kdaj racunas da bi to bilo mozno?

res je da nima, samo ker se gre za mansardno stanovanje, se je potrebno pogovoriti tudi o poziciji zunanjih enot (stevilo je kr omejeno :p) in ker nekako razmisljam o multisplit enotah in lazjem vzdrzevanju je potrebno videti ali je sploh izvedljivo glede na stevilo zavojev in dolzino in tukaj je nasvet/mnenje/izkusnje nekoga ki se dejansko spozna zlata vredno
smile-1.gif
))

ko je 1x vse to dogovorjeno, je delo precej lahko ker se ni kolencnih sten in se cevi samo fixirajo, ni potrebno nic stemat
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
igi, kdaj racunas da bi to bilo mozno?

res je da nima, samo ker se gre za mansardno stanovanje, se je potrebno pogovoriti tudi o poziciji zunanjih enot (stevilo je kr omejeno :p) in ker nekako razmisljam o multisplit enotah in lazjem vzdrzevanju je potrebno videti ali je sploh izvedljivo glede na stevilo zavojev in dolzino in tukaj je nasvet/mnenje/izkusnje nekoga ki se dejansko spozna zlata vredno
smile-1.gif
))

ko je 1x vse to dogovorjeno, je delo precej lahko ker se ni kolencnih sten in se cevi samo fixirajo, ni potrebno nic stemat
smile-1.gif

Ej naslednji teden nimam skoraj minute proste.... naprej je pa odvisno od vremena
wink-1.gif

Če se prav spomnim, sva se midva pred kakšnim letom pogovarjala za to?

lahko pa se slišiva in mogoče kakšno popoldne ali vikend priletim pogledat!
Kako se ti mudi?

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
lani september/oktober ja.

sedaj je tako dalec, da sem drugo stanovanje prodal in mam potrebna sredstva, da dokoncam svojo stalco
smile-1.gif

torej, ce nimas ta teden casa sploh ni problema, najbolj bi mi pasalo 24.7 do 8.8, ko mam dopust, pa sem dejansko nonstop na voljo, ko pac nisem kje na odmoru
smile-1.gif

kar se tice mudi - je pac tako, da bi bilo potrebno cim prej narediti instalacijo, se pravi potegnit cevi in dogovorit kje pridejo zunanje enote, da se vse pripravi, da se lahko nadaljuje z zapiranjem sten. Ko pa bi bile stene zaprte, pa bi prisla druga faza, ko bi se dejansko montiralo enote.

mislim, da bi cevi lahko zelo hitro polozili, najvec tezav vidim pac pri prehodu od zunaj noter, kar pa se bo najlazje vidlo pri samem ogledu, potem bos lahko tudi oceno koliko casa bi rabil in kdaj bi lahko to izvedo, ce bi se uspela uskladiti glede vsega
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Sicer ti bodo monterji sami povedali, ampak glede na to, da gre za novogradnjo, bi jaz počakal, da mine naval vročine in montiral v jeseni, ko je bolj "mrtva" sezona. Sedaj je verjetno tako, kot če greš v času sezonske gripe k osebnemu zdravniku zaradi stvari, ki lahko počaka tudi tri mesece, brez da ti škodi.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
glede tega se strinjam, v tem casu bi pac rad najdel nekoga za katerega bom mel dober obcutek in se dogovoril kako pa kaj za naprej, potem pa se komot zmenimo, da pride ko bo 1x mel luknjo, da naredi prvo fazo.

glede na to, da se gre za 4 klimatske naprave in se to modele ki so med najdrazjimi mislim, da je tudi na drugi strani interes, dobit to delo.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.498