Nakup hise na hrvaskem kredit pri slo banki

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Zanime me ce katera slo banka odobri kredit za nakup hise na hrvaskem in da je kot garancija hipoteka na to hiso? Ce kdo ve za katero nujno potrebujem ime banke oz bank. Lepa hvala vanprej

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

Seveda se da pri naših bankah dobiti hipotekarni kredit za nepremičnino na Hrvaškem in dati to isto nepremičnino kot garancijo ... Banka Koper, Banka Celje ... pokliči najprej svojo banko in se pozanimaj.
wink-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Ker ti si že pri vseh vprašal ane?
bonk.gif

Prej vsaka, kot nobena, vprašanje pa po kakšni vrednosti in pod kakšnimi pogoji.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Pred več kot dobrim letom je bilo stanje tako - iz prve roke pišem:

NLB -da
SKB - ne
Banka Celje - če so oni financirali projekt - o.k. to v tvojem primeru ni to.

lp

Edit: pozabil na Probanko - da
evil.gif

Nazadnje urejeno:

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Evo. Prvi odgovor: Sberbank ne da kredita ce ne zastavis nepremicnine v Slo. Bsk in Banko Koper se cakam. Pa zvezo bank sem tudi vprasal. Bomo videli ce bo kaj iz te moke...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Banka Koper (in Banka Celje) je lansko leto preverjeno dala kredit za nepremičnino kupljeno na Hrvaški obali z zastavo te iste nepremičnine. Sta dva kolega kupila, tako da je to info praktično iz prve roke.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Jah. Si res 100%? Si videl pogodbo? Ker BK pravi da to niso nikoli poceli. Pa nisem đ klase komitent... Tako da ne vem zakaj bi mi rekli da to ni mozno ce je mozno kot ti navajas...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Pogodbe sicer nisem videl, vendar ne vem kaj bi imel kolega od tega da bi se zlagal. Kredit je vzel na trideset let za nakup apartmaja, kot garancijo pa zastavil ta isti apartma.
Drug kolega je vzel kredit na 15let na Banki Celje, prav tako za nakup apartmaja.
Drugih cak menda ni bilo, edino oba sta sklenila nezgodno žz za primer smrti iz katerega lahko dediči poplačajo celoten kredit.
wink-1.gif

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ker ti si že pri vseh vprašal ane?
bonk.gif

Prej vsaka, kot nobena, vprašanje pa po kakšni vrednosti in pod kakšnimi pogoji.

Spet si našel bit pameten. Človek lepo sprašuje, povej mu, če že praviš, da delaš na banki, kdaj te lahko kontaktira, da mu pripraviš ponudbo... Ker očitno je pri vas to možno.
Še jaz ti pošljem stranke.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Ne da se mi prebirat s tabo, samo kratka opazka. Zanimivo mi je to da pri tebi kot front officu se nic ne da in je vse tezko in problem in nemooce, pri meni se da pa vse, ceprav bi moral bit po naravi ravno obratno saj je risk tisti ki je bremza trznikom in ne obratno.

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Če te približno citiram, si vse to zdaj iz riti potegno. Lahko bi vsaj enkrat kaj utemeljeno napisal.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik KdoZ pravi:
Zanime me ce katera slo banka odobri kredit za nakup hise na hrvaskem in da je kot garancija hipoteka na to hiso? Ce kdo ve za katero nujno potrebujem ime banke oz bank. Lepa hvala vanprej

Kakšne sveže informacije mogoče?

Hvala!

Maxy

Zelenc'
28. dec 2016
5
0
1
Pozdravljeni!
Je morda zdaj kaj drugače, klicarim okol in okol in ne dajo kredita za nakup hrvaske nepremicnine s hipoteko le te.
Vsak info je dobrodosel.
Hvala

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Banko Koper vprašajte. Pred kakima dvema letom je še bilo možno do 60% vrednosti. Njihov cenilec oceni. Če je nepremičnina na dobri lokaciji, kvalitetna, se da tudi do 70%. Vendar se je treba obrniti na pravo osebo, oni na okencih običajno niti ne vedo, da je v njihovi banki to mogoče.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Par let nazaj se je dalo dobiti marsikje, še lansko leto je bili možno.