Nakup gospodinjskih aparatov

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Ker morava z ženo nakupit nekaj gospodinjskih aparatov (hladilnik, pomivalni stroj, mikrovalovno, sesalec) me zanima katere firme so kakovostne pri proizvodnji posameznega aparata. Nekako sem za hladilnik gledal gorenje, ampak mi je par ljudi odsvetovalo, pri pralnem stroju bosch in candy (je problem, ker za v kuhinjo rabiva ozkega 45 cm širine), mikrovalovko še nisva nič kaj posebej si ogledovala, medtem, ko se sesalec sem tudi gledal gorenjev model, ki ima moč 2200 W in se mi zdi čisto ok, pa še ugodna cena!

Tako, da me zanimajo vaše izkušnje in kakšna priporočila. Cenovno pa ne bi glih nekaj poceni in nekvalitetno in hkrati tudi nebi razmetaval z denarjem (primer hladilnik do 900-950 evrov oldtimerji od gorenja).

Hvala vsem za odgovore.

lp

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ne razumam najbolje ali želiš oldtimer Gorenje ali ne.
No če grem kar po vrsti:
Hladilnik priporočam Liebherr. Po praktično vseh lastnostih precej odstopa od konkurence, žal tudi nekoliko pri ceni, vendar kdor ga je kupil še nikogar nisem slišal, da bi mu bilo žal ampak so vsi zadovoljni.
Pri hladilnikih Gorenje je predvsem slabost zelo slabi materiali v notranjosti. Tu bi pred Gorenje postavil Electrolux, za Boscha pa sedaj čakamo kakšni modeli bodo novi , ker bo kar nekaj modelov novih. Do sedaj je bila največja slabost Boschevih hladilnikov ista kot pri Gorenju, poleg tega pa so nekateri še zelo glasni.
Pri pomivalcih imaš kar prav, res pa je da je pri 45 širini zelo zelo malo izbire. Fino bi bilo če bi napisal kakšnega bi rad (integrirani, vgradni, prostostoječi?).
Za mikrovalovno če bi rad prostostoječio je trenutno top izbira Gorenje, če pa vgradno pa najprej povej kakšno imeš pečico.
Na sesalce se pa kaj dosti ne spoznam
smile-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Kakšne so sploh razlike pri teh mikrovalovkah, al je večina zgolj v obliki? Naprimer, v Hoferju imajo zdaj eno mikrovalovko s polno funkcij za 70 EUR, v čem so naprimer Gorenjeve mikrovalovke boljše? Oziroma s čim si zaslužijo naziv TOP?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Sigurno je ena od stvari tudi Design
Na linku je primer Gorenjeve mikrovalovne, ki ima vse kar 99% ljudi uporablja pri Mikrovalovkah.

klik gorenje
Če računaš, da boš dobil še ene 10% popusta pri trgovcu, te stane komaj kaj več kot tista v Hoferju.
Katero boš izbral?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Ko boš imel cene pojdi še v trgovino v smeri dolgi most takoj čez progo levo. Se da dober popust dobit, posebej na gotovino (če primerjam s kako GA). Imajo Candy-je, Hooverjev pralni stroj sem dobil 100 ojrov ceneje kot pod akcijo v GA.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Miele je top rang, žal tudi cenovno. Candy je precej pod Gorenjem, toda je zaradi dobrega marketinga še iz časov Tehnouniona dobro zasidran v mislih potrošnikov.

Pralni stroj, hladilnik in štedilnik bi vsekakor vzel gorenje. Res ne vem zakaj bi hladilnike kdo odsvetoval??
Mikrovalovke so dokaj podobne, ima pa gorenje dober design in poskrbljeno za servis. Sesalnik imam pa tudi jaz takšen in ga vsekakor priporočam. Edino tega ne pričakuj, da bo zračno gnana turbo krtača tako močna kot pri kakem Vorverku, ki ima v krtači poseben elektromotor. Mene je to razočaralo, toda sem ugotovil, da motorja v krtače ne daje nihče več... vsaj v normalnem cenovnem rangu ne.