Nakup DivX predvajalnika!

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Kupil bi novi DivX predvajalnik in, ker je minilo že nekaj časa od nakupa prvega divx prevajalnika trenutno nisem seznanjen z novostmi kaj je trenutno best buy.
confused-1.gif

Koliko sem bolj nahitro pregledal je eden izmed boljših KISS DP-600!
grin1.gif
Vendar mi cena dobrih 200€ ne odgovarja najbolj.

Jaz pa iščem nekaj malo cenejšega za ceno nekje do 150€ max. Rabil bi samo prevajalnik vendar bi bilo zaželjeno, da bi imel možnost priklopa na LAN (ni potrebe po WLAN-u) tako, da bi lahko prevajal filme tudi iz HDD-ja na PC-ju!

Sedaj pa bi prosil za vaše predloge kaj kupiti!?
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jaz sem si nabavil Philips DVP5960, ki ima USB vhod + MyBooka 250 GB, pa je mir
smile-1.gif

Philips DVP5960 ima glede softwara zelo dobro SLO podporo. Pa se MediaTek cip ima, ki [skoraj] prebere vse. Do sedaj mi ni prebral samo ene 3 filme, pa se to so bili kar eni releasi..

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Če bi bila možnost bi bila zame veliko bolj elegantna rešitev, da lahko bere iz enega PC-ja v mreži, ker dosti poenostavim zadeve in se mi res ne da kopirat še na en disk.
grin1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Potem bo pa treba gledat z Divx playerjem, ki ima vgrajen wlan. Like Kiss DP600
smile-1.gif

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Še novejši mislim, da je KISS 1600. Samo mene zanimajo kakšne izkušnje uporabnikov kaj bi bilo v tem cenovnem okviru in, da je dejansko prav tako funkcionalno. Payer s to funkcijo bom že poiskal!
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Zanimivo.

Kaj vec, ti pa zal ne znam vec pomagat.

Razen, ce hoces slisat, da je DP1000 jajc?
evil.gif

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Ta stvar je tudi meni zanimiva, ker mi je smotano, da bi filme snemal iz trdega diska na cd-je in jih potem predvajal v Divx playerju. Verjetno pa mora bit ob uporabi tega inertejnerja računalnik prižgan, kar mi pa spet ni všeč. A obstaja kakšna opcija, da bi zadevo priklopil na kak zunanji trdi disk, ki ima lastno napajanje?

mish

Pripravnik
18. avg 2007
181
0
16
Obišči stran
Men pa prenosni disk na Phillipsu ne deluje. Mogoče zato ker ga mam v dveh particijah?

Pa še nekaj .. ve kdo za kakšen DVD-DivX player ki ima digitalni audio vhod (pa da ne košta več - ali blizu - od Logitech Z-5500 zvočnikov)?

@Blackohle: Lastno napajanje? Verjetno misliš da nima eksternega napajanja? Potem si kupi prenosni disk za laptope - malo manj placa ima gor, se pa napaja preko usb-ja.

Nazadnje urejeno:

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
KISS-ov model ima tudi možnost predvajanja preko USB priklopa. Pri nekaterih DivX predvajalnikih to naj nebi delalo OK oz. imajo težave že z USB diski, ki imajo malo večjo kapaciteto. Glede na test, ki sem ga nekje zasledil to pri KISS-u dela OK.

Jaz bom najverjeteje kupil KISS DP-600. Cena s poštnino je 218€.
smile-1.gif

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Citat:
Uporabnik MViper pravi:

Jaz sem si nabavil Philips DVP5960, ki ima USB vhod + MyBooka 250 GB, pa je mir
smile-1.gif

Ta player tudi jaz gledam. A pol praviš, da se da na njega priklopit zunanji disk (preko USB) in iz njega izbirat ter pogledat divx-e ali DVD in ostalo robo? Kak je pa kaj s podnapisi, ti jih vedno bere? Ker koliko gledam okrog, razni malo cenejši plejerji (Gorenje, tudi Philips domači kino) včasih kar ignorirajo podnapise in jih ne vržejo na ekran (kot da jih ne bi bilo na cd-ju). Čepraqv imata film in podnapis enako ime datoteke.

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ja, komot se da priklopit zunanji disk, samo more imeti svoje napajanje. Najprej sem priklopil WD Passport 80 GB pa ni delovalo. Potem pa MyBooka pa deluje vse, tako kot mora.

Podnapisi delujejo b.p.

Direktno DVD pa se nisem posnel na disk, jih pa ponavadi na RW zapeckam pa potem gledam. Skoraj dvomim, da bo delalo, ali pac. Bom stestiral pa ti sporocim..

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Ok, sporoči prosim. A se zun. diski ne napajajo preko USB-ja? Ali mora bit posebej kabel z vtikačem za vtičnico za tak primer?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Bom, samo da bo kaj casa
smile-1.gif

Kakor kater zunanji disk. WD Passport (fotka) nima svojega napajanja.

V takem primeru mora biti, tako kot si napisal. Sicer nekaterim na Philipsu dela tudi passport, samo zelo redko kateremu..

24a2e4f2e6a95b00845cdff5dd792a7e.jpg

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Gledam specifikacije novejšega modela 5980, kjer piše tole:

Tips:

– The USB port supports playback of JPEG/

MP3/WMA files.

Kaj to pomeni, da se ne da predvajat divx-ov iz USB zunanjega diska na tem predvajalniku?

edit: sem pa nadalje našel še tole, tako da upanje ostaja:

The USB port can supports the playback

of JPEG/MP3/WMA fi les and are able to

read ‘.avi’, ‘.mp4’ and ‘.mpg’ container.

Nazadnje urejeno:

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Je že kdo videl ta novi model (5980) kje pri nas. Gledam primerjavo 5980 vs 5960 . Malo me moti da so specifikacije pri zvoku slabše pri 5980. Če prav razumem cifre z dB, manj po meni slabše? A so namerno dali slabši zvok, da bodo lahko naslednji model kao izboljšali?
10.gif

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hm, ves da ne vem. Samo dvomim. More brati poleg JPG, MP3, WMA tudi filme..

Ceprav bi ti, zaradi dobre SLO podpore raje priporocal 5960...

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Verjetno bom tako vzel 5960. Kaj novejši model nima Slo podpore, ker mi je skregano z logiko? Kako je zdaj z Mybook, dela v redu? Koliko imaš nafilanega in koliko particij imaš? Ker sem bral, da je imel en težave v kombinaciji s Philipsom, potem ko je disk malo napolnil?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hja, 5960 ima mediatek cip, kateri je fajn programabilen...

Dela super. Nafilanega imam cca 80gb od 250. Particij nimam nobenih.

Nazadnje urejeno: