402 je res mali čolniček. Koliko pa si pripravljen dat za njega?
Te zadeve so zelo stare, zato je treba polagat tudi pažnjo na motor. Verjetno je na njem kak 2 taktar, ki je pregovorno zelo enostaven in vzdržjiv, a vseeno po mnogih letih lahko alumunij zoksidira da je kak del motorja povsem zanič, lahko peta, lahko zobniki v peti. Skratka, če kupiš od kakega poštenjaka, potem ok, najbolje od znanca, ta ti bo povedal po resnici kaj vse je narobe. Ker najmanj kar si želiš so problemi na dopustu in na vodi. Tretje kar bi te opozoril je privez. Privezi v Jadranu in nasploh niso samoumevni. Veliko še je sicer vezov in boj na črno, so se pa občine in koncesionarji začeli kar brigat za dodatne evre. Nam so pred dvema letoma celo obalo spucali, dodelili koncesijo, dali svoje betonske bloke in sedaj lepo kasirajo 25 kun na meter na dan. Kak je cenik letos niti še ne vem.
Jaz bi začel s nečim novejšim. Mi smo začeli z zložljivim gumenjakom, in 20ks motorjem. Ampak tak komplet je bil sigurno za dvakratno ceno, kot boš dal ti, ampak je bil ziher, ker je bil nov. Točno sem vedel kaj me čaka, in da bo taka stvar funkcionirala.
Sicer pa skok na morjeplovec.net malo je forum sicer zaspal, ampak se vseeno oglašajo ljudje z obilico znanja in izkušnjami.