Nakup avtomobila preko lizinga

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej, pred časom sem zasledil, da je možno nabaviti avto preko lizinga, brez pologov in tega. naša dva imata namreč doma zadnje 2 leti prekleto veliko sreče, najprej je bilo treba v bajti par stvari generalno obnovit, potem je kot za nameček crknil še avto in stane popravilo več, kot je avto sam vreden.

lani vem, da sem zasledil neke pogoje lizinga, da pač samo plačuješ mesečni obrok, brez pologa (ker ne foter ne mat ne dobita kredita, da bi mela še za polog) - skratka, zanima me, verjetno je to bolj izjema kot pravilo - se še kje pri nas (zaželjeno je v LJ ali gorenjski regiji) dobi take oz. vsaj malo podobne pogoje nakupa vozila.

naš oča so bolj šparovni in bi radi kupili precej nov avto (po možnosti čisto novega, kar pa mu toplo odsvetujem), saj bi ga potem vozil, dokler ne bi razpadel - podobno kot z zadnjima dvema avtoma.
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sej sm, čeprov nisem več doma ...
wink-1.gif

mah, fotr se sam boji, da obojega skupaj ne bi sfolgal (invalidsko v penziji, majhen kraj, foušarija na vrhu in da bi kej mal "postran" delal ga lahko hitro štrafa ...
tongue-1.gif
)

vem samo, da tovrstne ponudbe obstajajo, samo ne vem točno kje - če kdo ve, bom vesel usmeritve.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Brez pologa bo težko še kaj našel .. govorim na pamet .. zakaj ne bo našel? Ker se je našel folk, ki je plačeval tistih 200€ na mesec za BMW x5/Audi 8, pol nekaj mesecih pa nehal plačevati .. in so se šli kao rent a hight class car .. kar je pa za lizing hiše izguba ..

Če pa kje še obstaja kdo, je pa čudež!
smile-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
po moje kaki klijo storija je ziher brez pologa ... saj mate tam v kranju enega dilerja, pa kje okrog tudi. mi smo recimo iz MB, pa smo šli po renaulta na jesenice, ker je bil tolko bolj ugoden pri asp-ju. pa avto še danes dela bp. ene okvare ni bilo izredne. megane l. 97.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
leasing brez pologa je blazno drag, sploh v primeru da plačevanje ni več možno!!!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Z 10% pologa se do dobit vsak avto, tudi malce višjo klaso ...

Kaj pa vem, pri nas se je 1 leto nazaj kupoval nov avto in je bila opcija, da se ga dobi kredit BREZ pologa s tem da se to ne splača, ker so forsirali še neke dodatne pogoje (obvezno kasko zavarovanje z vsem pri njih, precej visoke obresti, ..). Itak pa te za en avto vreden cca. 10k EUR prvi mesec čaka "obrok" v višini vsaj 1000k EUR (zavarovanje kredita, prvi obrok, potem imaš še kasko, registracijo, ...) in torej avta z 200 EUR v žepu ne dobiš nikjer, vsaj ne novega.

Sicer pa ta lizing, ki se ponuja za fizične osebe ni nič drugega kot kredit z malce drugačnimi pogoji ... torej bolje it na banko in vzet tam ne znesek pa potem si vsaj "prost" ne pa da imaš 5 let opravka z bedastimi pogoji lizing hiše.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ksz

napisal si, da ne oče in ne mama ne dobita kredita... takšna "skupina" ljudi je tudi rizična pri leasinug in včasih ravno zaradi tega zahtevajo polog, morda višji od minimalnega ali poroka...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
bo sine naredil par visokokvalitetnih slik, jih prodal za tisoče € in drug avto je pri hiši, v par dnevih;)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
ksz

napisal si, da ne oče in ne mama ne dobita kredita... takšna "skupina" ljudi je tudi rizična pri leasinug in včasih ravno zaradi tega zahtevajo polog, morda višji od minimalnega ali poroka...

To je res, in je tudi res da če ne dobiš krede ti tudi "lizinga" ne dajo saj so pogoji še bolj zahtevni .. plačilna sposobnost je torej tisti pojem ki je skupni imenovalec povsod. In če imaš 2k EUR plače ter stalno zaposlitev, ti dajo avto za 200 EUR na mesec in jih ne briga noben polog in ostalo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
kaj pa vem, ko sem jaz avto kupoval so za kredit hotli da sklenem življensko zavarovanje, poroka .. svega i svašta vglavnem, in to za bogih 6k
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
@Sajkek: v Sloveniji v parih dneh tudi z visokokvalitetnimi fotkami ne prideš daleč. tudi z nizkokvalitetnimi nekih znanih jošk ne ... žal, taka je fotografska realnost ... pri nas ... že takoj čez mejo (no, ne čez južno) se vse spremeni

back to topic:

sem fotru razlagal, da bo težka, ampak je vztrajal in vztrajal, da je nekje to videl, če se prav spominjam za Avtohišo Kadivec, ker je večkrat tudi planiral, da bi šla tja ... skratka, sam sem vedno imel v glavi, da glede na njegove prihodke (ki sicer so redni, so pa na meji, ampak kolikor sem se potem še s pristransko mamo (
evil.gif
) pogovarjal, bi mu po njenih izračunih obroke ratalo odplačevati (če ne presežejo 150 eur) ... sam sem vedel, da bo težko, ampak glede krede za avto mu bom tudi predlagal, samo dvomim, da bodo v kakšni avtohiši za, da se mu da avto ne na lizing ...

ne vem, se ne spoznam na te reči, moram reči, da imam glede tega kar srečo - svoj trenutni avto sem dobil čisto po sreči, ravno ko sem začel razmišljat, da je treba nabavit avto, preden sem se podal v vse te nakupovalne vode, in dobil za male denarje veliko glasbe, in naslednjega imam tudi že vse dogovorjeno, na isti način ... še celo zmišljeval se bom lahko, katerega ... pa čeprav bo to šele čez 4 leta ...
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
po drugi strani pa , če nista kreditno lizng itd sposobna, kam se te zaganjata z novim avtom... 10 let starega japonca, pa mirna bosna, par 100 €pa se za orng servis...ce pa 2000 € ne boste skup spravli, potem pa predlagam kolo.

ne razumem, da je tako fajn ljudem iti preko svojih zmožnosti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
okej, pol pa naj počakat 4 mesece, nasparata kilo evrov ali dva, pa potem v akcijo

opel s corso je imel neke leve variante, ali pa merivo grdo..

B81

22. jul 2007
37.659
10.950
113
Morda bi jima ti šel za poroka na banki, če si redno zaposlen.