Nakup avta, registrirati kr oba?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Mal studiram, imam avto ki ga prodajam, potem predno se proda imam ze ogledanega drugega in ga kupim,ali imam lahko dva registrirana, dobim kaksno ugodnost? Pac ker starega potem prodajati brez registracije je poden ker ga nov kupec nemore niti testirati po cest legalno, pa ce ga damo na zacasne tablce je to 50eur kar se vsakemu pozna. Al pa ce bi bilo nekako tako da bi tablice na starem ostale pa da nevem preneses na novega sam cestnino al pa kej, pac nevem kako se lahko skombinira da je cimugodnejsa taka telovadba?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ker star avto pa prodajaš?

Dol na jug gre vse, s tablicami ali brez vse pokupijo.
Včeraj sem dal oglas za svoj star avto, danes že 4-je jugoviæi klicali, da ga pridejo iskat
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.074
113
Preprosto se odločiš ali avto samo prodajaš ali ga hočeš v resnici prodati. Potem postaviš ustrezno ceno in običajno se v nekaj urah se proda.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ni problem prodat, ce tudi ga zdele prodam nevem koliko casa me bo cakal nov, zato raje novega kupim ki ga zelim in nato pordajam starega.

Pikica@ tud ce je 20eur je brezveze, +20 tm pa smo hitrto na 50 ali 100

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
kakor kdo.

Jaz imam tako prakso, da kupim avto, ga registriram, potem pa prodajem starega. Ko ga prodam, grem na zavarovalnico in dobim razliko nazaj.

Kar se cestnega sklada tiče, pa za par 10€ ne mislim zajebavat kupca.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
kakor kdo.

Jaz imam tako prakso, da kupim avto, ga registriram, potem pa prodajem starega. Ko ga prodam, grem na zavarovalnico in dobim razliko nazaj.

Kar se cestnega sklada tiče, pa za par 10€ ne mislim zajebavat kupca.

Se pravi kot sem jest napsial, da imas trenutno potem dva avta registrirana, potem pa odjavis starega ko ga prodas in dobis nazakj razliko cesa ze?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kupi novega, ga odpelji domov in naj čaka dokler ne prodas starega, če te že tako skrbi.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
To pa ne ker mora biti takoj daily driver. Sej me ne skrbi sam studiram kako narediti z cimmanj komplikaciujami in metanjem dnarja drzavi za prazen nic. Gre se da oseba ki kupuje avto vzema odplacevanja na obroke itd in ji je najlazje da starega odjavi in priajvi novega da nima potem dveh racunov hkrati oziroma trajnikov itd

Torej dva avta imas brezkakrsnih koli komplikacij registrirana ne?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Ne vem kaj je problem, oz. zakaj misliš prodajat neregistriran avto?!

Opcije sta dve v obeh si na "istem", sploh če prodaš/kupiš v kratkem času.

Prodaš star avto, v naslednjih nekaj dneh kupiš novega ... v tem primeru moraš samo 2x it delat prepis, na zavarovalnico greš pa samo 1x - ko kupiš novega! Na zavarovalnici daš papirje (polico kupca) od "starega" avta da ti naredi "storno", nato pa narediš zavarovane za novega in vztrajaš pri tem da ti prejšnji storno dajo kot dobropis pri novem - plačaš razliko in to je to!

Druga opcija je obratni vrstni red, torej da kupiš nov avto in šele nato prodaš starega. V tem primeru greš 2x na zavarovalnico (s tem da prvič zatežiš za 2 ali 3 obroke in potem z dobropisom od starega avta plačaš ostanek [pač odvisi od vrednosti in vrste zavarovanja]) in 2x narediš prepis, za tisti teden ko imaš oba avta nase napisanega pa tudi ne bo problema, finančno te ne stane skoraj nič.

Torej če misliš prodat in kupit (oz. obratno) v razmaku tedna ali dveh potem je bolje da si nekaj časa lastiš dva avta oz. da nekaj časa nisi lastnik "nobenega" avta - za daljše obdobje se splača mogoče razmisliti o odjavi.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Mislim, da je največji problem bonus in ne vračilo denarja za neizkoriščen časovni del zavarovanja. Če imaš na rabljenem maksimalni bonus, potem na novem ponavadi fašeš nulo bonusa, če se prej starega ne losaš in bonitete ne preneseš na novega.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
če misliš, da boš avto prodal takoj, ko se ti bo zahotelo (beri 1 teden), potem ga ne odjavlat

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.113
6.942
113
pri taščici
bonus lahko preneseš tako, da staremu skeslaš polico in skleneš polico na polno (PR 14)
Ko avto prodaš, dobiš razliko.
Sedaj moraš samo pravo ceno postavit, ker če boš avto(vreden nekaj 100 e) prodajal celo leto, boš na koncu ugotovil, da bi bilo ceneje če bi ga takoj prvi dan dal v uničenje.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ok bom tko reku, gre se za darilo in vidim da mi to nebo uspelo razn ce avto kupm, ga prpelm domov in caka do darila neregistriran.
Torej ce midva s prodajalcem narediva prepis, jest nemorem avta odpeljati na njegovo tablico domov ker bi mu moral poslati fotokopijo nove police al kaj ze, torej bi ga moral se isti dan registrirat na novo da lahko on potem z fotokopijo odjavi al kaj ze, tablce gredo z vozilom,ne?

Druga moznost je da avto prpelm dam na preizkusnjo, kar stane 30 nepotrebnih eur, pa skenslamo starega in registriramo novega z prenosom razlike in bonifikacij in vsega na novega in takrat prodamo starega ko ga pac.

Tretja moznost pa da greva z slavljencem skupaj po darilo in ko ga vzameva ce je vsevredu z avtom ,gremo na urad in tam odjavimo starega in registriramo novega, kaj je pa v tem primeru treba imeti vse sabo zarad starega vozila, starega avta nebo tam, potrebujemo pa polico,papirje? Tablce ostanejo na starem vozilu ne, pravtako kot na novem vozilu? Razn ce jih lastnik nebi hotu zase.

Nazadnje urejeno:

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz sem ženi kupil avto za darilo, ker mi je taka dva lepa sina rodila. sem prišel k dilerju, avto izbral, povedal za kaj gre in so mi vse dali. lahko sem ga registriral na njeno ime, brez pooblastila in vsega, ko sem njenega starega prodal. sem pa še preostanek zavarovalnine pokasiral. aja, šlo je za menjavo renault 5 l. 1991 - fiat punto l. 2000, da ne bo kdo mislil, da sem neki magnat. ampak ne moreš pa obeh hkrati registrirat za isto bonifikacijo, to pa ne gre.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
No pri meni gre za zelo podobne gajbice hehe. Torej ker je prodajalec fizicna oseba se mi zdi da mi nebo ratal. Zanima me torej avto kupim in ga mozakar skensla iz prometa, tablce ostanejo na vozilu? Torej ce tablice ostanejo na vozilu lahko novi lastnik skensla avto iz prometa sele naslednji dan da ga lahko uradno pripeljem domov? Prej pa seveda naredimo se prepis na kupca (nisem jest)od katerega pa rabim katere podatke?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kolikor vem, gredo zdaj tablice z avtomobilom (takrat še niso šle in sem pač kupil druge). je pa res, da če je kaki komplikator, ti mogoče ne bo pustil, da ga odpelješ (a sta iz istega kraja? pol se lahko mogoče tudi drugi dan dobita). jaz sem mel kr ženino osebno in je blo dost, so naredili prometno kar na njeno ime. ampak sem dal puncam na šalterju za kavo. sem pa kupoval od pravne osebe, dilerja, vse skupaj na ptuju (kupil pri podal, prepis in vse naredil pri dominko). če maš pa še kje veze, pa po mojem ni problema, samo dober razlog si zmisli. moj je bil sicer resničen, žena v porodnišnici pa to, ne more stare petke več vozit ...