Naknadna vgradnja vlečne kljuke na novo vozilo

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Živjo,

kako je z garancijo na vozilo, če novemu dam vgraditi vlečno kljuko?
Kolikor vem, če pri novem naročiš kljuko, ojačajo še hladilni sistem, pri naknadni vgradnji tega ni.
Kaj če avto zakuha v garanciji?

lp

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.993
3.647
113
Tega nisem še nikoli slišal. Kako naj bi sploh ojačali hladilni sistem, če se pa ventilator vklopi avtomatsko, ko se avto pregreva. Sam vem le to, da so npr. za Renault original Renault vlečne kljuke narejene v Bosalu le da nanje dajo Renault tipsko tablico in je kljuka zaradi tega dražja 150 - 200 EUR. Nekateri pooblaščeni servisi pa naknadno montirajo slovenske homologirane vlečne kljuke.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Ponavadi je dodan še en ventilator spredaj oz. večji hladilnik vode.
Vlečt ne mislim nič težkega, nočem pa težav z garancijskimi popravili.

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Nekaj podobnegfa smo že debatirali....

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/2232761/page/0/fpart/1/vc/1

Kar se ventilatorja tiče...odkar se vgrajujejo klime imajo praktično vsi avti dva ventilatorja, torej tudi ta del ne more bit problematičen.

(seveda pa zavisi kaj misliš vlečt in kolikokrat...verjetno je še najbolj na udaru sklopka, če se upoštava da boš vozil s prikloico v mejah normale in omejitev na cesti).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Ja kako sklopko mu znajo težiti pri garanciji. pa čeprav bo crknila tudi pri avtih brez kljuke. No, težiti znajo za vsako dlako v jajcu.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Hmm - jaz sem do zdaj vedno, ko sem kupil novi avto, dobil garancijo tudi na sklopko.
tongue-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Kaj ti mislis vlect, da bi ti avto zakuhal? 😂

Na pamet mi pride samo to:

Prikolico sem prevlkel še in še pa nikoli ni bilo niti najmanjših problemov z temperaturo
grims-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Načeloma že - samo to ne pomeni, da nimaš na samo sklopko garancijo.

Saj na koncu koncev je tudi cel avto potrošni material, pa vseeno dobiš garancijo nanj.

ON
Jaz pa bolj skrbel za pravilno nastavitev računalnika za ESP.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
razlike so tudi med "elektronikami", ene samo "kopirajo" zadnje luči (direktnega priklop ni več možen),
drugi se povežejo na komunikacijsko vodilo in potem ostala pomagala "vedo" kadar je prikolica priklopljane.

Vsekakor je najbolje, da v kolikor se kupuje nov avto, da je kljuka že tovarniško.
smirk-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Ja, samo ekspilicitno je določeno, kaj spada pod garancijo in kaj ne. Meni sklopke niso menjali, pa je bil avto 2 meseca star.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

Če bi jaz bil proizvajalec, ki ob opciji vlečne kljuke nudi ojačan hladilni sistem, potem garancije za zakuhano mašino ob naknadni vgradnji kljuke ne bi priznaval.

btw ali pri montaži kljuke kaj luknjajo poden? Kako je z antikorozijsko zaščito?

lp

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Ja, samo ekspilicitno je določeno, kaj spada pod garancijo in kaj ne. Meni sklopke niso menjali, pa je bil avto 2 meseca star.
Znamka?
Meni so menjali po letu in pol in 75.000 prevoženih km. Škoda.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:

Neu - Neu Wagen?

Očitno so po tvoji faci ocenili kakšen šofer si in je s tem takoj ugasnila kakršnakoli garancija.
evil.gif

Šalo na stran - pri novem avto je seveda tudi sklopko v garanciji.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
btw ali pri montaži kljuke kaj luknjajo poden? Kako je z antikorozijsko zaščito?

lp

odv od avta. Pri enih je treba vrtat, pri enih se samo neke dele odšraufa in našraufa kljuko.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Citat:

v tem primeru pa bi jaz ime velikokrat javno oznanil. TI si ga? Še prej pa bi jim kak mejl poslal....
In kaj so navedli razlog kot zavrnitev garancije?
Še na žarnice bi morala veljati dvomesečna garancija, ( po mojem mnenju) ne pa na sklopko. Jaz imam po 10 letih in 200kkm še kar prvo, ti pa... katero že? Jo menjaš vsaka dva mesca na lastne stroške? To pa ni več poceni špas ob novem avtu... .

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
ne more biti doloceno za cas zakonske garancije, svasta pa je lahko doloceno za podaljsano garancijo.
Sicer pa sklopka po dveh mesecih - stvarna napaka.