Najprej GARMIN. Kako do rute v MAPSORCE?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Kako sploh začnem delat rutre na PC-ju? Ali je pri nakupu kakšen CD z Mapsorce ali kaj?

1. Kupim GARMINA, ki ima karte prednaložene ali kupim karte na SD.
Kako je z planiranjem route na PC? (S tem mislima na program Mapsorce)

2. Torej v Nuvi 750 lahko vstanim do 10 rout z do 50 vmesnih točk/route.
Doma si planiram route za vsak dan potovanja.
Kako narediti, da bom imel več kot 10 route (30 ali več) s seboj? (Na več kartic, na poddirektorije, ..?)
Kako več route na cenejše modele 200W?

Tudi manj tehnični tipi bi radi imeli GPS!

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Ali je pri nakupu kakšen CD z Mapsorce
Ne. Mapsource dol potegneš tukaj

Citat:
Kako je z planiranjem route na PC?
Preprosto narediš ruto in jo spraviš na napravo!

Citat:
Kako več route na cenejše modele 200W?
Ne gre.

Vendar je mapsource na začetku prazen! Nanj moreš najprej naložiti karto, ki jo potegneš iz interneta ali pa jo kupiš(več info maš v spodnjem postu od jurija)!Prednaložene karte ti v mapsourcu nič ne koristijo!

Nazadnje urejeno:

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Če ima Garmin prednaložene karte in ne dobiš zraven DVDja ga lahko vedno snameš z neta, sicer ne s strani od Garmina, ampak preko torrenta, vendar je DVD, ki ga tako dobiš, uporaben le s kodami, ki si jih dobil ob napravi, tako da je zadeva popolnoma legalna, saj si ti karto dejansko kupil in plačal.
Kako nalaganje rut ne vem, ker imam Nuvija 300, ki tega ne podpira, zato ti bo pri tem pomagal kdo drugi.

Jurij

Nazadnje urejeno:

zlatorog

Pripravnik
25. okt 2007
73
0
6
Pri planiranju poti si lahko ti narediš pot po kateri hočeš da te Nuvi vodi. To narediš tako da na karti postaviš vmesne POI točke oz označiš skozi katera mesta naj te vodi in potem daš karto iz MapSource v Nuvi. Nastavi si tudi Nuvija da te vodi po najhitrejši ali najkrajši ....

I

Izbrisan uporabnik #488

Inštaliraš jo iz DVDja, ne moreš iz naprave, kar si že sam ugotovil.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
snecer in 01481. vse lepo in prav. potem mi vrnita DVD!
matejdro tvoj link je UPDATE.

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ko boš updejtal firmware na napravi(kar boš moral zaradi buxfixov in izboljšav), mapsource, ki je priložen poleg map ne bo deloval več(pri prenosu bo javil neki čudaški error) in boš mogel namestiti update! Link pa je celoten mapsource in ne update!

Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
najbolj sem vesel, da ste me pravilno razumeli.
torej na graminu ni nič, kar bi kazalo na mapsorce.
in ko zaženem tisti exe na pc-ju mi pravi, da mapsorca še ni gor in da nima kaj updejtat. dol sem potegnil prvi download, ki je omenjen.
sem še malce pogledal. vse slike za mapsorce imaja izbrano adriarute karto.
torej noben ne dela rute po kartah, ki so prednaložene v garminu?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
WARNING: This software will not work unless you already own a MapSource product.

Joj, pa res
redface-1.gif
, kako sem lahko tole spregledal? Ampak, se mi zdi čudno, ker sem jaz vedno najprej po formatiranju dolpotegnil tole datoteko in in je šlo namestiti, nato pa šele karte...

Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Ma ni smeška, ki bi kazal moje počutje.
750 imam tako kot pokazatelj, kje sem. SIC
za planiranje rute pa moram na novo kupit karto. ISTO kot je ne garminu?!?
res bi rabil pomoč.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Če si kupil original napravo bi moral zraven dobiti dvd... če nisi. Piši na garmin ali pa še bolj e, jih pokliči in povej da si kupil napravo z prednaloženo karto brez dvdja v škatli. In ti bodo brezplačno poslali nov DVD ti pa boš karto odklenil z kodo ki je na rumeni nalepki se mi zdi.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Tudi jaz nisem dobil DVDja z CN Europe ne pri 360T (so mi pri uvozniku rekli, da je to pač tako) in ne pri 760 (pri 760 celo rumenega listka s kodo ne). DVD od CN Europe NT2008 pa lahko dobiš od nas, ali pa jo potegneš z interneta, jo instaliraš (skupaj z MapSourceom) na PC in jo odkleneš tako, da kodo potegneš z Nuvija (MapSource ima to opcijo!). Če se pa registriraš na Garminovi strani in vpiš S/N svoje naprave, pa tam dobiš vse kode in vse kar je povezano s tvojo konkretno napravo.

Sicer pa MapSource najlaže dobiš tako, da iz uradne strani potegneš AR 2.0, jo instaliraš in tako dobiš MapSource (AR pa lahko za PC odkleneš, če le malo na forume pogledaš)

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Jaz pa sem na garminu dobil prednaloženo NT 2008 evropo in ameriko in nobenega dvdja zraven!

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Ja zdaj pa jaz ne vem, OK pri 200 itaq ni bilo nič zraven ampak, pred kratkim je nekaj kolego kupilo zumote in so vsi imeli zraven dvd sicer z CN9 ker itaq ni nobeden sploh vedel kaj je to navigacija in niso kompliciral ampak DVD je bil zraven, zato sem predvideal da to dobiš povsod kjer je prednaložena karta, ker sicer je mapsource popolnoma brezpšredmeten in še zmeraj mislim da bi vam na garminu morali dati te mape da si jih lahko naložite na PC. Aja še to en drug kolega ima questa in je poklical na garmin in so mu poslali, brez težav.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Pa saj natanko to razlagam tudi jaz (da pri obeh Nuvijih nisem dobil nobenega CD/DVDja s kartografijo, na Nuvijih pa je kartografija bila) in point je, da sem človeku povedal, kako pride do teh DVDjev.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
SUPER VSEM!
Ja stvar je takale Z nakupom GPS-ja dobiš samo karto na GSM-ju. Odvisno od modela, lahko gor delaš kar pač je pri modeli za delat.
Glede kart pa. Prosim, da me popravite!
Če želiš delat ruto na PC moraš posebaj dokupit karto.

Nazadnje urejeno: