najemnina za najem restavracije zaprtega tipa

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
A mogoče kdo ve koliko je okvirna cena najema na m2 restavracije oz. menze v sklopu enega podjetja . Priprava do 150 obrokov na dan. Gre za menzo izven LJ.
Pa kakšne so kaj cene obrokov v internih menzah. A je 3,50 za kosilo drago ali poceni?

Rabim nujno. Hvala. :)
 

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Cena ; Če boš imel kosilo za 3,5€ si svetovna faca in če to ne bodo pomije boš imel dovolj prometa. Malica v menzi kjer naj bi hodil na malico je 3.8€ ( ne kosilo), nadomestilo za prehrano pa znaša 4,5€.
BTW ali je lokacija v Šk loki ?
 

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Ej, ni zame, pomagam pri sestavi ponudbe enim, ki znajo delat dobro hrano, nimajo pa zgleda kaj prida znanja o poslu, izračuna pa zgleda tudi niso naredili nobenega. Ne, lokacija ni ŠKL. Se ti ni treba bat.

Tudi meni ni jasno kako lahko s ceno pod 4 eur za kosilo, v rest. zaprtega tipa, pa delaš samo 5 dni na teden, potem še plačaš najemnino za lokal. ??? Valjda kompenzirajo nizko ceno kosil z brezplačnim najemom lokala v podjetju al kako?
 

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
To verjetno res ne. Restavracije odprtega tipa na tej lokaciji so za najem cca 11eur/m2. Ampak to se ne da primerjat.
 

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Res je ponudnik bo dnevno prodal teoretičnih 150 porcij, realno pa morda 30, 30 sendvičev in do 15 kosil.
Z drugimi besedami bi moral biti še subvencijoniran za svoje delo.
Šk loko sem povezal s temo ker je tudi tam en podoben primer.
 

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Mi smo ponudbo že pripravili. Izračuni so narejeni, cene postavljene. Zdaj moramo samo še držati pesti, da bo sprejeta. :)
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hm... Ne bom ti solil pameti ampak čista matematika. Svoj čas smo imeli 4-6 menz. Da ti dam v razmislek. 150 malic na dan (maximalno) je kot ti praviš 600€ če so po 4€. Dobro, res je da "mogoče" še kdo kaj spije. Ampak od teh 600€ odštej stroške pa boš vidal koliko si zaslužil. Torej sem not prištej: najemnino, delovno silo, energijo ter še kakšne manjše stroške in boš na koncu vidal da nisi naredil ničesar... Dobro to je moja logika, če vam pokažejo izračuni drugače potem ok! V takšne stvari se spuščajo večje menze, ki hrano kuhajo na drugih lokacijah in jo po naročilu samo dostavijo. Torej v najslabšem primeru rabijo enega da to hrano razdeli.
 
Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
tole jst čisto razumem in verjamem, da se ne splača kuhati 150 malic, pa še to moraš imeti 3 različne....

Vendar v času tolarja je bila malica vsaj (kamor jst hodim) tam nekje 550 SIT, zdaj pa je 4 EUR! Razlika je precejšnja, cena "surovin" pa ni šla gor za 75%! tako da če so prej preživeli, verjetno sedaj še lažje
wink-1.gif
Takoj ko pa vmešaš še pijačo, pa zgodbo POPOLNOMA obrneš! Sem bil včeraj v šparu na malici in sem vzel vodo oaza.... 2.2€ me je skor kap...
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja surovine mogoče niso šle gor, so pa šli vsi ostali stroški... Moreš vedet da je bila včasih delavska plača 60.000SIT (250€), zdaj pa kuharici ne moreš dat manj kot 700€.... Meni je tako vseeno, podal sem samo svoje mnenje! In bilo je govorora o maksimalno 150 malicah, katerih število pa se NIKOLI ne bo doseglo... Glede vode, pa verjemi da je delavec za 2.2€ ne bo pil.. Aja pa še v razmislek... Le zakaj je ponovni razpis? Mogoče zato ker je prejšnjemu lastniku šel biznis tako dobro? To je podobno kot gostinski lokali ki se dajejo v najem. V najem se dajajo največkrat zato ker je "laufajo".

Lp
 
Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
za meso se probajte zmenit iz prisilnega zakola, verjetno je cenej.
evil.gif
 

B81

22. jul 2007
37.015
10.539
113
Pri nas so malice:
juha, meso, priloga ali dve in solata, pa pride manj kot 4 eure.

Tam v oni gostilni na Letališki cesti v LJ pa je tak bogo, da bi še mogo it na hamburger potem.