Najem Ford S-Max/Seat Alhambra/VW Sharan

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Preklikal sem že vse možne spletne strani pa nisem nikjer zasledil, da bi sposojali (rentali) S-Maxa, Alhambro, Sharana ali vozila podobnega razreda, zato se obračam na vas Alter vseznalce po pomoč
smile-1.gif
Kje bi lahko dobil zgoraj omenjeno vozilo za 7 dni v juniju? Kakršna koli informacija dobrodošla.

Našel sem razne Grand Senice, Zafire Tourer, Tourane ipd, vendar je vse to premajhno. Odpadejo tudi razni kombiji alla Trafic, Vivaro, transporter, multivan, Expert, Jumpy, Viano

Nazadnje urejeno:

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Za tujino, ja.

Sem tud prek avto.net mal preklikal, pa ni nič pametnega. Pa tudi če bi bilo, ne vem, če je pametno prek privat ponudnikov vzet avto za tako pot. V planu je cca 4000 km.

Drugač pa hvala za vse predloge. Sem si ogledal tako ponudbo Ateta, kot Europcara. Potem sem šel iz čiste radovednosti še enkrat klikat po drugih ponudnikih, saj sem bil prepirčan, da ko sem prvič gledal ponudbo Europcara, da Sharana ni bilo v ponudbi.
No, da skrajšam. Na rentalcars sem našel ponudbo pri Sixtu , ki mi je skupaj s polnim zavarovanjem brez odbitne franšitze prišla 333€ (281€ +52€ dodatno zavarovanje). Sicer me je zdej mal strah, da se nisem kje nategnil, ker v primerjavi z ostalimi ponudniki je to zelo ugodna cena.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
doplačilo tujina, doplačilo nad XX km, vinjeta je vključena, asistenca v tujini... take stvari si preveril?

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Na vaučerju, ki sem ga dobil piše tole:
Citat:
What's Included
Unlimited Kilometers , Insurance ( - Collision Damage Waiver - Theft Protection - 3rd Party Liability ) , Registration fee / Road tax, First Additional Driver, Damage Excess Refund

Tako da glede kilometrov in vinjete ne bi smel biti problem. Sem šel pa na sixtovo stran gledat pogoje in so ponavadi stekla in gume izvzeta iz zavarovanja (doplačilo 9,20€/dan) in pa asistenca je ravno tako za doplačat (2,10€/dan). Se pravi dodatnih 79,10€.
Bom poklical na Sixt in se pozanimal, kaj točno je vključeno pri moji rezervaciji in kaj ne. Na srečo rentlacars omogoča strono bookinga do 48 ur pred samo izposojo brez stroškov.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kar preveri. jaz sem za ZDA najprej tu plačal 200 evrov, pol pa tam še 200 dolarjev, ker ni blo kao vse vključeno kar rabim :) znajo lepo zacolat, če se prej ne pozanimaš ...

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Sem klical. Sicer sem moral postaviti veliko podvprašanj, da sem zvedel tisto kar me je zanimalo. Osnovna cena najema je 281€ (V ceno so vključeni neomejeni kilometri, kasko zavarovanje z 1700€ odbitne franšize. Iz zavarovanja so izključena stekla in pnevmatike (doplačilo 9,5€/dan) in brez asistence (doplačilo 2,10€/dan) ).
Ob samem prevzemu je obvezno potrebno plačati 24€ za dajatev za uporabo cest in avtocest ter 36€ za uporabo vozila v tujini.

Se pravi končna cena z obveznimi doplačili 341€

Ponudil mi je še zmanjšanje odbitne franšize na 600€ (doplačilo 23,50€/dan) ali brez odbitne franšize za cca 26€/dan. Pri tem, da bi asistenco ter stekla in pnevmatike moral še vedno dodatno doplačat in če sešteješ vse skupi, se končni znesek skoraj podvoji . Zato se bom verjetno raje odločil za tole zavarovanje, ki stane 54,50€ velja 60 dni in vključuje asistenco, vsa stekla, pnevmatike, hkrati pa, kaj je najpomembneje, v primeru škode povrnejo tudi znesek odbitne franšize.

Končna cena za 7 dni pride 396€, kar se mi zdi še zmeraj dokaj ugodno (neomejeni km in na nek način polni kasko brez odbitne z asistenco)