Najden tuj telefon-kako vrniti?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Svak našel neko starejšo nokio (51??-kompas, "vodotesna" termometer). Težava je v tem, da je od tujca (nozozemca?belgijca, operater Mobistar), da ga je ugasnil, SIM zahteva PIN, telfonskiimenik teleona pa prazen.
Na mobitelu ne morejo pomagat, v lokalnem prenočišču, kjer je bil najbrž na dopustu, so obvesščeni pa ni nihče prijavil izgube telefona
confused-1.gif

RAd bi bil podoben franciju ki je pred časom našel Ipoda? in tudi srečno izgubljenko preko alterja.
Telefon sicer ni zakljenjen in ga z m@katrico uproabljam
smile-1.gif

Jeba je ker se spet navajam na angleške menije
redface-1.gif
še prej pa je bilo treba jezik spremeniktv angleščino. Še dobro da imajo vse nokie podobno zaporedje menijev

erikson

Guru
25. avg 2007
22.662
6.423
113
Mogoče pošlješ sporočilo operaterju (dodaš IMEI in številke s SIM kartice) in vprašaš, če imajo možnost obvestiti lastnika?

Mobistar

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
tnx za link (najbrž ga bi lahko tudi sam našel
bonk.gif
)
Sicer pa me zanima mnenje lastnika o slovencih če mu jaz na svoje stroške pošljem telefon na nizozemsko. Jaz bom imel itak stroške s poštnino, carine najbrž ne bo, pa še ajz se bom z mojo angleščino lomil. Vprašanje koliko on zna angleško. Odziva iz prenočišča po treh dneh ni.

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
telefon je vreden 15€, tako da nima smisla se nevem kako trudit najti lastnika v tujini preko tujih operaterjev in potem še pošiljati na lastne stroške
uf-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Policiji ga ne dam, ker sem 99% da se mi bodo "smejali" (sicer za mojim hrbtom). Če ne drugega,turist ne bo prišel po nejga na policijo, policija pa nima podlage v zakonu da naredi strošek poštnine za najdeno stvar.

Telefon bom najbrž obdržal, mi bo kar prav prišel. nekoč sem si želel tak telefon. ap še zelo malo je rabljen (mislim da ima vseh ur pogovorov okrog 10. zdaj edino če so števec pogovorovo resetirali. Ni pa videti zguljen niti ni drugih sledi obrabe.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kaj vem..jaz osebno bi bil ful hvaležen, če bi mi kdo vrnil izgubljen telefon....že zaradi telefonskih na SIMki...

Kakor češ. Ti si ga našel.

MiSkO

Pripravnik
21. jul 2007
85
0
6
Malo offtopic:

Slaba izkušnja z Nemcem: cca 15 let nazaj sem našel denarnico v Portorožu in v njej je bila tudi kartica hotela, razen denarja in dokumentov. No, starši so me učili, naj bom pošten in naj odnesem denarnico v njegov hotel, zraven naj dam svoj naslov, da se mi lahko lastnik zahvali
priden.gif
.

Hehe, no, zahvale nikoli nisem dobil, čeprav je imel notri vozniško dovoljenje, zdravstveno kartico in cca 200 DEM...

Ahhh...
stupid-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Ja se zna kaj takega zgodit.
Sicer pa razmišljam da bi operaterju poslal mejl, in če najde lastnika naj me kontakitra. Če želi imeti telefon nazaj bo plačal vsaj poštnino (če ma za dopust v SLo) potem bo tudi nekaj evrov našel za poštnino.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Citat:
Uporabnik MiSkO pravi:
Malo offtopic:

Slaba izkušnja z Nemcem: cca 15 let nazaj sem našel denarnico v Portorožu in v njej je bila tudi kartica hotela, razen denarja in dokumentov. No, starši so me učili, naj bom pošten in naj odnesem denarnico v njegov hotel, zraven naj dam svoj naslov, da se mi lahko lastnik zahvali
priden.gif
.

Hehe, no, zahvale nikoli nisem dobil, čeprav je imel notri vozniško dovoljenje, zdravstveno kartico in cca 200 DEM...

Ahhh...
stupid-1.gif

Da ne bo kdo mislil, da so katerikoli drugi kaj boljši...

Pred baby centrom v BTC-ju pred leti našel Nokia 3100 in kličem na Ati iz imenika in se javi... povem da sem našel GSM in če je slučajno od sina/hčere in pravi da ja kakšen telefon... tamala kje imaš telefon... oh šit zdej smo že šli... povem da je pri meni in mi reče če se lahko pripeljem do kajuhove in da se bodo vrnili tja... pridem do Kajuhove in on vzame telefon in zavpije na otroka (cca 5-7let stara punčka) in reče hvala in gre... predvidevam da je bil slovenec, ker je govoril čisto slovensko pa še punčka je imela slovensko ime.

Se pravi jaz ne bi to zaključeval po celotni naciji, čeprav vidim da vsi vedno govorijo o celotni rasi če kdo kaj slabega naredi. Vedno gre za posameznike, ki se nažalost vse več sprevračajo v nepoštenje (inflacija dela svoje
evil.gif
)

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Jaz imam pa prav pozitivno izkušnjo s tem. Sem pred tednom dni na klopci v parku v Šiški našel N73 in poklical zadnjo klicano številko, pa se oglasi tip in pravi, da je telefon od njegovo punce in da jo bo takoj poklical na domači telefon. In res, mladenka se prikaže v parku prej kot v dveh minutah. Od šoka, da je pozabila telefon in da ga je takoj spet dobila nazaj je bila čisto "preč" in se tudi ni kaj prida zahvaljevala, a je bilo očitno, da je zelo vesela moje najdbe.

DeeKay

Pripravnik
20. dec 2007
90
0
6
Gornja Radgona
Če želiš obdržati telefon, ga nesi na policijo. Tam bodo izpolnili zapisnik. Če se po enem letu ne javi lastnik, telefon pripada tebi. S policije te bodo obvestili, podpisal boš papir in telefon bo formalno tvoj.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Telefon bo po enem letu neuporaben
smirk-1.gif
Baterija bo hin, če ne drugega .. Obdrž, pa je, Hanzi. Če ni lastnik poklical nazaj na GSM, pol ga je že odpisal.

UPS, eno malenkost spregledal
smirk-1.gif
Vseeno obdrži ..

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Nizozemc se ne bo javil slo policiji, verjemi
Bo telefon to leto počival "pri meni" ali ga bo drkal kak sinček od policaja
hebe se mi za papir,
potrudil sem se da bi lastnika našel, pa neuspešno. Reči mi ne morejo da sem ga ukradel.
rolleyes-1.gif

Mobistar še ni odgovoril
rolleyes-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Evo po dobrem tednu je prišel odgovor

Dear mrs,
Thank you for your mail.
I have made a call to our client, but he has already bought a new phone. You can keep the phone if you want.
Sincerely yours,
Residential support

Torej imam "uradno" da lahko obdržim telefon!
No vsaj nekdo mi ne more reči da se nisem potrudil
wink-1.gif

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
pošteno, hanzi
smile-1.gif

moja kolegica ga je lani zgubila v Cvetličarni oz. na parkirišču in potem dva tedna ni blo ne duha ne sluha o telefonu, čez dva tedna so jo pa z Mobitela klical, da ga je en najdu, nej ga pride iskat. Sam je bil mal prešnofan pa ena muska je bla gor naložena pa tko, ampak vsaj nazaj ga je dobila. js še vedno mislm, da se splača bit pošten!