Najcenejši rabljeni 4x4?

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Kaj je takega na trgu? Najprej se spomenem na Pando 4x4. Kaj je še za na teren? Čim ceneje.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik shift pravi:
justy 4x4

cheer.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Fotr ima grand vitaro, mislim da letnik 96. Ni ravno neki luksuz, ampak se da peljat. Imaš tudi izbirni reduktor (2H, 4H, 4L).

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
jaz tudi gledam nekaj takega...kot si sam ugotovil je lowest 4x4 panda, vseeno pa mislim, da bo med temi ne kvazi terenci, ki ti jih tukaj ponujajo je najbolj pravi kar Jeep Cherokee..veliko avta za malo denarja.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Samurajčki so dragi ker kar je pod 1k so ponavadi slabše ohranjeni(zadaj pri kolotekih jih rada napare rja).
Panda je super avto samo kaj ko je res da so v večini primerov zmatrane
Sam bi vzel kako Ferozo ali pa Nivo(ker je veliko delov)

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Sam bi vzel kako Ferozo ali pa Nivo(ker je veliko delov)
Morda je za Ferozo veliko delov, vendar niso poceni... Kolegu šla bencin pumpa se mi zdi, sem mu jo potem z Ebay.de naročil za ene 150 EUR, pri nas so bile okrog 250. Pa 1 mesec je bil brez avta, ker je najprej po Sloveniji iskal kao poceni varijanto, potem pa še par dni počakal, da je prišlo iz Nemčije.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Če potrebuje avto za daljše vožnje, pride v poštev tudi grand cherokee. Prva generacija se za kakšne 2-3 k€ dobi že spodobna zadeva. Turbodizli niso ravno neki biser, ampak se kar da. Na nivaoffroadteam ima uporabnik lisko cherokeeja 2.5 td, tam se splača malo pregledat njegovo temo. Blizu mene je še eden z grandom, ravno tako 2.5 td in ga vidim vsak dan da se vozi, tako da očitno nekih večjih težav ni, čeprav vsi po vrsti odsvetujejo dizle. Pokanje glav naj bi bilo rak rana teh motorjev.

Je pa treba bit pripravljen pri teh starejših avtih si malo umazat roke. Sproti preverjat nivo tekočin, zamenjat olje v diferencialih, reduktorju, pri avtomatikih tudi v menjalniku. Dele za redne servise se da dobit za spodobno ceno, z nekaj orodja in če nimaš ravno dveh levih rok lahko večino stvari postoriš sam. Kupit avto in pričakovat da se boš samo vozil z njim je... utopično.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Jaz ne bi riskiral. Zgonjeno do amena, razen če ima veze in pozna koga, ki ve kateri avto je bolj ohranjen. Problem s takšnimi in drugačnimi terenci običajno niso kilometri, temveč kakšni so ti kilometri bili. 200k na cestah ali 90k samega terena (po možnosti vedno tako hitro kot se da) se pač pozna. Podvozje je na terenu zelo obremenjeno in slabo vzdrževanje hitro terja svoj davek. Podobno velja za pogonski sklop (menjalnik, reduktor, kardani, diferenciali).