Spet je sobota, spet smo rabili nekej za naše prazne želodčke. Tokrat si je moja najbl dražja zaželela školjke in dobila jih je
Dve kili klapavic je bilo ravno prav za štiri lačna usta Školjke je treba najprej splakniti pod mrzlo vodo in jim potrgati noge - en kup zelene solate, ki ponavadi gleda ven. Potem romajo v pisker z dva deci vode, deci belega vinčka (nekaj primorskega, ne kakšne štajerske kislice), malo popra in to je to. Prižgemo šporgetovo toploto, kuhamo kakih 10 minut in velika večina školjk bi morala biti odprta. Zaprte romajo u smetnjak. Školjke nato razpolovimo, prazne polovice so za stran, polne pa zložimo u primerno posodo, v mojem primeru je bil to vok. Naložimo prvo plast, pokapamo z zmiksanimi pelati, ki so malce posoleni, čez naribamo dve malenkosti sira (če je vmes kaj parmezana bo odlično) in posujemo z origanom. Naslednja plast gre na isti način, in če je treba še ena. Pri meni so bile tri. Polem zadeva roma u pečico na maksimum in se tam peče ene 10 minutk. Nato se lupinarje zalije še z deci že prej omenjenega belega vina in da nazaj v peč še za pet minut. Tu jaz uklopim žar, da se zadevščina zapeče kot je treba. Potemkaj je zadeva pečena. Obložim s parimi krhlji limone, in dam na mizo Seveda ne sme manjkati tržaška omaka in dva litra belega.
In zopet, da ne bi kdo izustil, da Cbb laže je tu nekaj slikovnega materijala:
Školjke v prvi fazi obdelave:
Skuhane, neuporabne polovice u smeteh:
Zložene v vok:
Skoraj pripravljene za v pečico:
Še ščepec ljubezni:
Probat kakšen je vinček:
In evo rezultata:
Bile so ubitačne
Dve kili klapavic je bilo ravno prav za štiri lačna usta Školjke je treba najprej splakniti pod mrzlo vodo in jim potrgati noge - en kup zelene solate, ki ponavadi gleda ven. Potem romajo v pisker z dva deci vode, deci belega vinčka (nekaj primorskega, ne kakšne štajerske kislice), malo popra in to je to. Prižgemo šporgetovo toploto, kuhamo kakih 10 minut in velika večina školjk bi morala biti odprta. Zaprte romajo u smetnjak. Školjke nato razpolovimo, prazne polovice so za stran, polne pa zložimo u primerno posodo, v mojem primeru je bil to vok. Naložimo prvo plast, pokapamo z zmiksanimi pelati, ki so malce posoleni, čez naribamo dve malenkosti sira (če je vmes kaj parmezana bo odlično) in posujemo z origanom. Naslednja plast gre na isti način, in če je treba še ena. Pri meni so bile tri. Polem zadeva roma u pečico na maksimum in se tam peče ene 10 minutk. Nato se lupinarje zalije še z deci že prej omenjenega belega vina in da nazaj v peč še za pet minut. Tu jaz uklopim žar, da se zadevščina zapeče kot je treba. Potemkaj je zadeva pečena. Obložim s parimi krhlji limone, in dam na mizo Seveda ne sme manjkati tržaška omaka in dva litra belega.
In zopet, da ne bi kdo izustil, da Cbb laže je tu nekaj slikovnega materijala:
Školjke v prvi fazi obdelave:
Skuhane, neuporabne polovice u smeteh:
Zložene v vok:
Skoraj pripravljene za v pečico:
Še ščepec ljubezni:
Probat kakšen je vinček:
In evo rezultata:
Bile so ubitačne