Najavljen Garmin Oregon - ročni GPS

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
There’s talk over the internets that Garmin is about to release a new series of handheld GPS receivers called Garmin Oregon. The device is currently ‘out of stock’ at buy.com and does not have a picture so we don’t know what it looks like. We believe the Oregon series will slightly resemble the Colorado series but probably won’t have the touch wheel interface. It is also slightly smaller and accepts microSD cards. Here are the specs for Garmin Oregon 200:

* High sensitivity GPS receiver
* touchscreen interface
* microSD card slot for optional mapping and data storage
* Electronic compass, barometric altimeter, temperature sensor
* Built in 3D Basemap /Digital Elevation Model
* 3D elevation view
* Wireless exchange of user routes, tracks, waypoints, geocaches and images
* Unit dimensions: 4.5 in x 2.3 in x 1.4 in
* Display size: 3 in color, touch screen
* Pixels / H x W: 240 x 400
* Waterproof standard: IEC 60529 IPX7
* Battery type: two high capacity or lithium ion AA batteries
* Weight: 6.8 oz with batteries
* Part Number: 010-00697-00
http://www.navigadget.com/index.php/2008/07/04/garmin-oregon/

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
še nekaj podrobnosti:
Citat:
GARMIN OREGON 200 Hand Held Receiver Worldwide. Garmin International is pleased to announce Oregon; the newest member of the premium handheld line. This rugged unit with a high sensitivity GPS receiver offers innovative features such as a sunlight readable touchscreen for easy operation, as well as the ability to exchange waypoints, tracks, routes and geocaches wirelessly between units. In addition, you can customize your Oregon with five different user profiles: automotive, marine, recreation, fitness or geocache. The microSD card makes it simple to load optional maps for different types of adventures. The Oregons detailed mapping and high resolution color display enhance any outdoor adventure, whether on land or water

Features
3.0 inch Worldwide Basemap GPS Hand Held Receiver -High Sensitivity GPS Receiver for Improved Performance and Reception-Built In 3D Basemap /3D Elevation View-microSD Card Slot for Optional Mapping and Data Storage-Wireless Exchange of User Routes Tracks Waypoints Geocaches and Images-Electronic Compass/Barometric AltimeterTemperature Sensor

Tech Specs
GARMIN OREGON 200 Hand Held Receiver Worldwide

High sensitivity GPS receiver for improved performance and reception

Easy to use, touchscreen interface

microSD card slot for optional mapping and data storage

Electronic compass, barometric altimeter, temperature sensor

Built in 3D Basemap /Digital Elevation Model

3D elevation view

Wireless exchange of user routes, tracks, waypoints, geocaches and images

Unit dimensions: 4.5 in x 2.3 in x 1.4 in

Display size: 3 in color, touch screen

Pixels / H x W: 240 x 400

Waterproof standard: IEC 60529 IPX7

Battery type: two high capacity or lithium ion AA batteries

Weight: 6.8 oz with batteries

Part Number: 010-00697-00
—-—-—-—-—-—-—-—-—-—-—-—-—-—-—-—-—-—-—-—-——
GARMIN OREGON 400C Hand Held Receiver North America. Garmin International is pleased to announce Oregon; the newest member of the premium handheld line. This rugged unit with a high sensitivity GPS receiver offers innovative features such as a sunlight readable touchscreen for easy operation, as well as the ability to exchange waypoints, tracks, routes and geocaches wirelessly between units. In addition, you can customize your Oregon with five different user profiles: automotive, marine, recreation, fitness or geocache. The microSD card makes it simple to load optional maps for different types of adventures. The Oregons detailed mapping and high resolution color display enhance any outdoor adventure, whether on land or water.

Features
3.0 in Hand Held GPS Receiver with U.S. Costal Charts Coverage-High Sensitivity GPS Receiver for Improved Performance and Reception-Wireless Exchange of User Routes Tracks Waypoints Geocaches and Images-Electronic Compass Barometric Altimeter Temperature Sensor-MicroSD Card Slot for Optional Mapping and Data Storage-Built In 3D Basemap / 3D Elevation View

Tech Specs
GARMIN OREGON 400C Hand Held Receiver North America

Saltwater mariners will love the preloaded detailed BlueChart g2 coverage for the coastal U.S. and the Bahamas in the 400c. The chart detail includes shoreline, depth contours, navaids and port plans.

High sensitivity GPS receiver for improved performance and reception

Easy to use, touchscreen interface

microSD card slot for optional mapping and data storage

Electronic compass, barometric altimeter, temperature sensor

Built in 3D Basemap /Digital Elevation Model

3D elevation view

Wireless exchange of user routes, tracks, waypoints, geocaches and images

Unit dimensions: 4.5 in x 2.3 in x 1.4 in

Display size: 3 in color, touch screen

Pixels / H x W: 240 x 400

Waterproof standard: IEC 60529 IPX7

Battery type: two high capacity or lithium ion AA batteries

Weight: 6.8 oz with batteries

Part Number: 010-00697-03

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Mene malo mika nakup ene od Garminovih ročnih enot in me zanima primerjava med vsemi štirimi relevantnimi modeli:
-Etrex Vista HCX
-GPSMap 60 CSx
-Colorado 300
-Oregon 300.
Kako je s trpežnostjo pri tanovih dveh (za visto in 60ko vem, da preživita marsikaj)? Trajnost baterije? Predvsem pa občutljivost in natančnost? Nekje sem zasledil, da je 60ka še vedno merilo za preciznost, Oregon pa naj bi bil celo slabši od Colorada, čeprav ne dosti. Se že kaj bolj natančnega ve o tem? Pa seveda Vista kot low budget rešitev, ker je cenovna razlika med Oregonom in Visto kar velika (najbolj "prenosni" enoti).

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Oregona ne poznam oz ga še nisem uporabljal. Ni pa mi jasno kaj naj bi bilo narobe z natančnostjo Colorada 300, ki sem si ga tudi sam lastil kaki mesec (zamenjal sem ga za 705ko, ker sem predvsem kolesar in šele potem vse ostalo). 300ka ima vse in še več, kar si lahko želi pohodnik. Natančnost pozicioniranja je bila odlična, vse ostalo pa je tako ali tako odvisno od map.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Gledal sem nekaj testov na netu in je bil od vseh omenjenih še vedno najnatančnejši gpsmap 60 csx. Colorado je občasno malo odtaval, čeprav verjetno velikostni razred napake ni ravno onemogočil učinkovite navigacije. Še malo bolj je odbluzil oregon, za katerega se domneva, da ima že spet nov čipset, se pravi, da ni hardversko enak coloradu, kar se je domnevalo na začetku. Vendar so bili to šele prvi vtisi in prvi testi, zato me zanima, če je znanega že kaj več. Pri oregonu je pa fino, da ima ogromen ekran, končna velikost pa komaj presega velikost viste. Colorado, sploh pa gpsmap 60, sta pa že prav konkretna cegla in nista ravno za v vsak žep.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
449€ brez kartografije je še vedno preveč za ročno napravo.

Če pa se bo izkazalo, da je slabo ohišje (60CSx je preživel mariskaj)
in še slabši sprejemnik bo pa še večja polomija...
frown-1.gif

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
450 je pač prevelika cena in ni mi jasno zakaj ne začnete kupovati v tujini
smile-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
serijo 60 kupi, ker je še vedno stari dobri cegu. in to cimprej, ker se umika iz prodaje. v tujini od 270eur dalje.. testov na netu imaš polno in več ali manj vsi resni uporabniki prisegajo na staro serijo.

icko

Zelenc'
28. jul 2008
5
0
1
pozdravljeni

jast sem si nabavu colorado 300 in lahko rečem da je res vsestranski, in da sem zelo zadovoljen z njim , na kolešček sem se zelo hitro privadil, avtonomija baterije je zadovoljiva če ravno ne pretiravaš z osvetlitvijo, podnevi je sploh ne rabim,ker bol kot sonce sije lepše je videt.natančnost pa tudi ,mi lepo pokaže še po kateri strani ceste hodim.signala pa tudi še nisem izgubil v nobenem tunelu, dobro skoz mont blank še nisem šel.tako da sam priporočam.

ps. edino v bližini večjih količin železa rabi mal več časa 30s da se pravilno orientira, potem pa ga ne moti več

lp

Nazadnje urejeno:

tone

Zelenc'
8. mar 2008
18
0
1
Citat:
Uporabnik icko pravi:
signala pa tudi še nisem izgubil v nobenem tunelu, dobro skoz mont blank še nisem šel.tako da sam priporočam
Daj povej čez kateri tunel si že šel? Pa tudi tista z železom je malo bosa?

Tone

icko

Zelenc'
28. jul 2008
5
0
1
tunel panovec- NG , s kolesom pod rafutom -NG oba sta dolga več kot 100m ,z želzom je pa problem pri zagonu ,ko sem mi kompas(mapa) nikakor noče obrnt takoj na sever, ampak rabi ene 30s ,da se orientira . kot železo mislim železni okvir verande pred hišo, na trajektu, vetrobranska šipa v avtu ki ima mrežico za gretje, po tem času pa normalno dela.
ps poti mi skozi tunel ne riše je pa takoj -1s ko zapeljem ven ve kje sem.

tone

Zelenc'
8. mar 2008
18
0
1
Izražati se moraš bolj precizno, ker drugače zavajaš. Napisal si, da še v nobenem tunelu nisi izgubil signala. To ni ras. Signal izgubi v vsakem tunelu, ki je daljši od 30 m (približno). To, da pa izhodu hitro najde signal pa je res, vendar je to čisto nekaj drugega.

Pa še glede železa. Na sam GPS signal bližina železa nima vpliva. Vpliva pa lahko na Elektronski kompas, ki ga imajo nekatere GPS naprave vgrajene, med drugimi tudi Colorado. Za GPS je pomembno, kako hitro locira svojo pozicijo. Smer oz. orientacijo karte pa se postavi pravilno, takoj, ko se začneš premikati. Elektronski kompas je smiselno uporabiti samo, kadar se ustaviš ali premikaš zelo počasi.

Pa brez zamere.

icko

Zelenc'
28. jul 2008
5
0
1
nič zamere, sem se malo slabo izrazil, se opravičujem. je pač moj prvi gps in se še malo lovim

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Hoj...

A lahko kdo od lastnikov Oregona 300 pove, če lahko izbereš pogled tudi kot "landscape".

Na starem GPS V. lahko prikaz obračam ležeče, če ga imam na belanci ali na barki, če pa
ga prenašam okoli, pa lahko izberem pokončni pogled. Upam, da je razumljivo, kaj me zanima...
crazy1.gif

Primer:
sc-01-lg.jpg
sc-02-lg.jpg

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
V čem je pa pravzaprav razlika med modeloma 300 in 400t ? Dodana topografska karta ?
17758-icon_confused.gif