Nahrbtna akumulatorska škropilnica

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Naveličan problemov z staro Panonijo in Pan-agro sem začel razmišljati o menjavi. Ni mi ravno za odšteti 500+eur za razne Štilarce, Solo, Cifarelli,... pa mi v oko padejo te nove, akumulatorske. Cene od 125 naprej z e-baya. Ni hrupa ni treslajev.
Ima kdo izkušnje s temi špricami? Imajo tam do 3bare pritiska, 60-70l z enim polnjenjem baterije, kar mi popolnoma zadostuje (uporaba spomladi za prvo škropljenje 300 trsov, par jablan in breskev, parkrat letno pase poškropim in travo med ograjo, par vrst krompirja).

Nazadnje urejeno:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Matabi. Obnese se odlično, le cev bi raje videl daljšo. Cene se pa ne spomnim več, ampak zdi se mi da je bila par let nazaj v rangu 200 evrov v Merkurju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.792
6.778
113
pri taščici
Moram svaka vprasat. Predlani pri nas kupil nekaj podobnega(se ni ebay prisel do njih), pa vem da ga je nekaj hecalo. Mi pa zadeva deluje priblizno tako kot kaksna z ebaya.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Matabi. Obnese se odlično, le cev bi raje videl daljšo. Cene se pa ne spomnim več, ampak zdi se mi da je bila par let nazaj v rangu 200 evrov v Merkurju.

Kakšna je pa kaj avtonomija, zdrži tistih 60l na 2-3barih do konca ali proti koncu samo cmari namesto šprica?
Merkur jo ima zdaj za 280e.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ne vem kakšna je avtonomija. Nikoli še nisem prišel do konca
redface-1.gif

Vedno jo po par rundah dofilam (običajno po 3-4), ker ima take sorte baterije, ki jih ni priporočljivo spraznit do konca.
Je pa dejasko zadeva veliko boljša od motornih; ima večji rezervoar (18 l), kljub temu je lažja (no, vsekakor se lažje nosi zaradi oblike) in predvsem ne trpi sluh. Zdaj, pritisk je soliden, se pa ne more primerjati z motornim puhalom. Če računaš od tal pošpricat 5 m visoko drevo to z akumulatorsko pač ne bo šlo. Pa bogato obraščeno trto tudi ne bo prebilo ... Pač bo treba vsako vrsto pošpricat z obeh strani. Če mene vprašaš se še vedno splača.

Jaz jo uporabljam na njivi. Letos sem recimo traktorsko škropilnico kar lepo parkiral ....

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
upss... a lahko sliko kakšno pripopaš??
Samo glede na to, kolko ste pisali tukaj, je res bolj samo za po njivi. Če imaš pa kaj sadnja, vinograd... se pa splača še cca, 100€ dodati da šiba še bolj u zrak in prebija čez goste liste. Sej namen vsega je, da je po čimvečji površini poškropljeno. Za krompirju je pa že navadna ročna dobra.... (sam je pa čez 100€ - SOLO)

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Matabi (moja nima tistega podaljška na koncu cevi pa mi je malenkost kratka)

Saj ima soliden pritisk, sploh če ga našponaš do konca, ampak s puhalnikom se vseeno ne more primerjat. Cev lahko tudi dvigneš v zrak, med tem ko je treba pri puhalnikih pazit, ker tekočina do šobe priteče na prosti pad. Je pač na nivoju ročne, samo da je ni treba pumpat ... Neprecenljivo
aplauz.gif

raners

Majstr
4. mar 2008
2.830
446
83
Hej!

Da malo obudim temo... Ker je že skoraj 1 leto od zadnjega prispevka, me zanima, kakšne imate kaj izkušnje uporabniki ACCU škropilnic sedaj, ko ste jih že večkrat uporabili? Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu?

Trenutno pač gledam škropilnico SOLO 416 (pri nas se da novo kupiti za nekje 280 eur, začuda je v Avstriji precej dražja - nad 400eur). Ker imam za pošpricat nekje 300-400 trsov, me zanima, če bi bila akumulatorska škropilnica dovolj zame?

Zanima me tudi, če ve kdo za kakšno vredu akcijo za te akumulatorske nahrbtne škropilnice?

EDIT:
Gledal sem tudi tole: http://www.bolha.com/stroji-or...1279962305.html

Klical pa sem tudi za ono zeleno (SEP - http://www.sep.si/za_siroko_potrosnjo.php), ki je bila proizvedena v SLO, vendar stane 360 eur... Ima pa izvlečni ročaj...

Nazadnje urejeno:

raners

Majstr
4. mar 2008
2.830
446
83
Ve kdo za kakšno vredu akcijo za nakup nahrbtne accu škropilnice? Sem iskal tudi na eBay-u (nemškem) in ne vem točno, pod katerimi ključnimi besedami naj iščem (iskal sem "accu spritze", pa ni ravno nekih zadetkov)...