Nagrobna sveca?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Kupil bi tisto bajsasto sveco na petrolej, k so zdej moderne, vem da se jo dobi marsikje, a zanima me kje najbolj ugodno.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
O sveta preproščina, pardon hinavščina. Zdaj ne samo da bomo gledali, koliko sveč gori na grobu - kaj si bodo pa ljudje mislili, če nista vsaj dve prižgani - po novem mora biti tudi moderno...

Nazadnje uredil moderator:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.977
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik cat pravi:
O sveta preproščina, pardon hinavščina. Zdaj ne samo da bomo gledali, koliko sveč gori na grobu - kaj si bodo pa ljudje mislili, če nista vsaj dve prižgani - po novem mora biti tudi moderno...

O sveta preproščina, a šele zdaj ti je to pripeljalo. Že od pamtiveka je treba imeti zadnji krik mode na grobovih.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Moraš pa imeti neke močne veze pri moderatorjih, da ti je uspelo vse tri reply-je v roku manj kot minute označiti za SPAM. Sem prepričan da s tem zadnjim ne bo nič drugače. Pa BMK

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Nobenih vez, ampak avtorju teme z napisanim niste nic pomagali. Ceprav je zastavljeno vprasanje sila preprosto. Za taka modrovanja imate nek drug koticek.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Na dnu sveče imaš proizvajalca in "na domu" je ceneje.

Videl sem že vse sorte sveč, ker jih dela kolega, ampak nimam pojma o kaki govoriš.
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
o sveci na petrolej za na britof tudi jaz prvic slisim. Baterijskih imas pa cel kup, pri nekaterih se celo baterije dajo menjat brez vecjih tezav

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Gre za stekleno "buco" v kateri je sten s stojalom, na vrhu je kovinska "kapica", nalijes notri ene 3dl olja in je.
Mi imamo prozorno in je bolj estetska od svec. Tako da hodim na grob brez svec, samo petrolej dolivam.
Kupil v lokalni cvetlicarni.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Nazalost mi ni drugega preostalo kot da po tujih grobovih svecam pod rit gledam.

To je skratka ta sveca, kupuje se pa glih zaradi tega da se ne kupuje skoz novih, pa bolj eko je vrjetno itd .Nevem pa kaksno "olje" naj bi se to notri vlivalo, drugace pa zelo lepa sveca edino se nevem ali belo ali rdeco, pomojem da bolj rdeco kot je vecina uporabnikov na alterju

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja k pac pisejo tle da vsi nekaj prvic slisijo, jest sem pac predvideval da je petrolej a na njihovi strani to gorivo stane 6eur in ga imenujejo tekoci vosek in zato preverjam ce sem kaj zamudil in nevem.

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
...tile vložki so pomoje nateg, samo da dodatno zaslužijo, kupi tako kot sem prilepil zgoraj, da ima ima samo stojalo za sten, to postaviš v "bučo" in čez naliješ petrolej.
Preden sten spelješ skozi kovinski tulec ga prej dobro namoči v petroleju, drugače ne bo gorelo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Sm jih klical, pravi zenska da je to tekoci vosek in niti malo ni podoben petroleju, potem da ima vec variant teh svec, z zamenljivim vlozkom ali takim za nalivanje kot ti pravis, in da jih imajo v intersparu, zdej vse kar rabim nekje zvohat ali dela to tudi na petrolej oz je to eno in isto kot "tekoci vosek" mogoce ma kaj primesano zraven.

Pa se kar je najbolj pomembno zdej, pravi zenska da so oni pogruntal to sveco in da je njihov proizvod, kar pa malo dvomim. Zanima me pa glih zaradi teh "tekocih voskov" da vidim ce je to njihov nateg. Ker njihovega voska ne mislim kupovat, ker je vrjetno petrolej dosti cenejsi al kaksna je sploh cena petroleja?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ma itka da nabija, svetilni petrolej je cca 4-5€/l.

Če sem ti že enih 4x napisal, da "dela" na petrolej mi verjemi
smile-1.gif

Zmajcek

Pripravnik
19. jan 2008
30
0
6
Ce
Sam uporabljam takšno svečo, jih je pa več vrst.

Prej sem uporabljal plastično, katera je imela možnost uporabe več različnih vložkov.

Prešel sem rajši na steklo, je lepše in dolgoročnejše.

Svečo dolijem 1x na teden, uporabljam pa tekoči vosek. Sveča bi zdržala še kakšen dan več. Porabim cca. 1l na teden.

Stenj je potrebno tu in tam očistiti.

Trenutno uporabljam tekoči vosek iz cvetličarne 3€ / l, imel sem cenejšega vendar se je plastična sveča pacala, ni vseeno kateri ker nekateri kadijo oz. delajo saje.