nadomestno vozilo

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Preko zavarovalnice mi bodo menjali sprednjo šipo in bom 24 ur brez avta. Popravljal bom iz delnega kaska, kjer imam zavarovano šipe posebej. Avto med tem časom pač rabim pooblaščen servis pa mi da nadomestno vozilo samo če plačam. Lahko dobim kako nadomestno vozilo preko polnega kaska, ki ga imam pri zavarovalnici maribor oz. obstaja kaka druga rešitev da pridem do nadomestnega vozila?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zanimivo, ko sem sam menjal prednjo šipo na Carglass-u sem bil brez avta nekje 4 ure...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
meni so rekli, da se lepilo mora popolnoma posušit. Od asistence pa imam pri ZM narejeno tisto najbolj ugodno, ki je že vključena v kasko, ker nisem dodatno plačeval ker ima tut avto še garancijo in vključeno vlečno službo.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Jaz sem se na servisu, kjer sem redno servisiral avto, zmenil, da bi ob uveljavljanu kaska popravljal pri njih. So takoj samo ponudili, da mi tiste dodatne dneve, ki jih ne krije zavarovalnica, dajo na njihove stroške. Zavarovalnica mi je krila 1 dan nadomestnega vozila, servis pa 2.
Zadeva jim je v interesu, tako da ti bodo šli glede tega naroko. Pač poveš, da popravljaš pri njih, če ti dajo za čas trajanja popravila nadomestni avto.
Beseda ni konj...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Za triglav rabis + asistenco ali nekaj takega. Osnovna krije samo nadomestno, ce avto ostane nevozen na cesti. Kar pa pri planirani menjavi ni.
Hint; spremeni sipo v koruzo na cesti.
Kako je na mariboru ne vem.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Da malo na to temo pridružim., koliko dni nadomestnega dobiš, če maš nesrečo in nevozen avto (zaleten spredaj)? Dokler ni popravljen ali neko normirano število dni? Bo šlo pa iz kaska in asistence +.
Kako je z izplačilom poškodb voznika? 2 dni bolnice in mirovanje in polomljeno rebro?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Preko zavarovalnice mi bodo menjali sprednjo šipo in bom 24 ur brez avta. Popravljal bom iz delnega kaska, kjer imam zavarovano šipe posebej. Avto med tem časom pač rabim pooblaščen servis pa mi da nadomestno vozilo samo če plačam. Lahko dobim kako nadomestno vozilo preko polnega kaska, ki ga imam pri zavarovalnici maribor oz. obstaja kaka druga rešitev da pridem do nadomestnega vozila?

lejga tega
hysterical-1.gif

pa ti si čist resno mislil, ko si mi rekel, da menjaš šipe 1x letno
grin1.gif

drgač pa je bolj težka s tem nadomestnim vozilom, če nimaš tega delnega kaska :\

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Za triglav rabis + asistenco ali nekaj takega. Osnovna krije samo nadomestno, ce avto ostane nevozen na cesti. Kar pa pri planirani menjavi ni.
Hint; spremeni sipo v koruzo na cesti.
Kako je na mariboru ne vem.
In kaj mu to pomaga? Asistenca mu bo avto odšlepala s ceste na servis. On potrebuje nadomestno vozilo med tem ko je vozilo na servisu, ne avtošlepa.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Da malo na to temo pridružim., koliko dni nadomestnega dobiš, če maš nesrečo in nevozen avto (zaleten spredaj)? Dokler ni popravljen ali neko normirano število dni? Bo šlo pa iz kaska in asistence +.
Kako je z izplačilom poškodb voznika? 2 dni bolnice in mirovanje in polomljeno rebro?

nadomestno vozilo dobiš za toliko dni, kolikor ti jih uspe "izpogajat" pri cenilcu, če on oceni, da se bo avto popravljal 5 dni, ga dobiš za 5 itd... lahko pa ti ga seveda določi za 5 dni, dejansko se ga popravlja npr. 8 in v tem primeru mora samo servis obvestiti cenilca o nastali situaciji pa bo vse ok.

kar se pa poškodb voznika tiče pa bo treba dati zahtevek za odškodnino ali iz naslova AO+ ali pa iz naslova AO krivca (nisi napisal kdo je kriv za nesrečo), potem pa se bo videlo kaj ponudi zavarovalnica in gremo dalje.....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Pbutec;
ko je meni cev za vodo spustila in sem avto po nekaj dneh pripeljal na servis (vmes pa nalil kakih 5l vode) mi avto ni pripadal.
Ce bi s prazno ekspanzijsko poklical vleko (recimo da bi mi zakuhal)bi mi avto odpeljali na servis in bi dobil nadomestnega.(razen ce mi ne bi na cesti vlili vode v kiler).
Jasno napisano?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pbutec;
ko je meni cev za vodo spustila in sem avto po nekaj dneh pripeljal na servis (vmes pa nalil kakih 5l vode) mi avto ni pripadal.
Ce bi s prazno ekspanzijsko poklical vleko (recimo da bi mi zakuhal)bi mi avto odpeljali na servis in bi dobil nadomestnega.(razen ce mi ne bi na cesti vlili vode v kiler).
Jasno napisano?
Glej, osredotoči se na kritje katero ima on plačano. Jaz imam tudi razširjeno kritje, kar je malo več kot le avtovleka do prvega servisa v primeru nevoznega vozila. On tega žal nima, ker ima plačano le osnovno asistenco - avtovleko.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Mislim da sem nekje napisal da pisem za triglav. Pred dvemi leti sem dobil nadomestnega za strihanje odbijaca -parking, lani ne za poceno cev. V tem casu so spremenili pogoje na 3glavu. Cez 2 tedna imam zavarovanje,ker je avto star 6 let bi najraje samo osnovno. Ce naredim posteno skodo, mi bodo itak nekaj malega totalke priznali, kar bo dovolj samo za pol podobnega avta. Kasko bo stal pa cca 10% vrednosti avta.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vsak ima svoje mnenje. Sicer imam asistenco komfort, ampak mislim da tudi asistenca + krije nadomestno vozilo. Nekako tako, da pokličeš iz servisa na asistenco, da imaš avto nevozen in servis nima nadomestnega....
Ko sem popravljal Modusa mi je cenilec sam to predlagal (iz delnega kaska-nadomestno vozilo vam ga lahko dam za 1 dan, iz asistence pa za do 10 dni...).
Kasko pa zopet ni tak denar, seveda če imaš kaj bonusa
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se strinjam s tabo. Upam da bo še kakšen kamen priletel... Em se vidi kje je popravljeno, em me prepričuje da šipa z logotipom proizvajalca vozila ni originalna, em da imajo samo oni originalne šipe (Pilkington v glavnem). Ne vem no. Ko sem nazadnje vzel tako šipo mi je v vogalih (spodaj desno in levo) sliko čisto popačilo, medtem ko prva vgradnja tega ni počela...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
A uničena očala v prometni nesreči so krita? Magari iz zavarovanja nepremičnine?

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
jaz sem pri menjavi stekla dobil nadomestno vozilo za 1 dan, imam pa zavarovano kombinacijo za nadomestno vozilo I ali J (črke ne vem na pamet:)