Nadomestni telefon v garanciji?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
A obstaja kje kak člen,kjer mi je serviser dolžan dati v uporabo nadomestni GSM za čas popravila v garancijskem roku.
Ga imajo na svemi že dobre dva tedna in mi gre takole dolgotrajno servisiranje precej na jetra....
Saj Teleray pa kolikor vem ni veliko boljši
bonk.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Meni so ga dali. Obakrat
grin1.gif
V drugo sem zahteval boljšega, kot so mi ga sprva hoteli dati. Ajd, če gre za dan ali dva, mi j evseeno kak GSM imam. Če pa traja celo večnost, pol pa rabim mal boljšega. Je pa res, da je tudi tale "boljši" GSM podn! Slab zvok, pokrovček baterije odpada, baterija u kurcu, na GSMu je samo Nokia tune ..

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Jaz sem se navadil da vedno ko nesem telefon na popravilo(do sedaj samo nokia in se) vprašam če imajo nadomestni telefon, če reče ne ji rečem da pridem ko ga bodo imeli(po možnosti prej pokličem).

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Na Svemi so meni dali nadomestnega brez da bi zanj kaj rekla, sicer slabšega, a vsaj za silo je bil.
smirk-1.gif

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
grozljivka.. ma te nadomestni telefoni so itak taka jajca, da glava boli. ampak očitno je nokia še hujš k sony. tm če jim dost težiš, ti ga saj dajo.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Jst sem do sedaj imel že cca 4x telefon na svemi in vedno sem dobil nadomestnega.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
No jaz sem dal SE k770i na popravilo, za nadomestnega da dobil jajco od motorole v620 ... Ki je zame najbolj neuporaben gsm stoletja, sms pišeš 10 minut... vse tako počasi dela...

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
ja, men so ga tut še vedno dal. brezveznega sicer, ampak so ga dal.
smile-1.gif
btw a je mogoče to odvisno od firme? js sm pr mobitelu pa nikol ni blo blemov...a majo te firme vsaka svoj servis?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kake firme? Vse nokie imajo enega serviserja (teleray, izjemoma biral oz. sedaj gsm aparati), vsi SE imejo Svemo.... Najslabše je pa še vedno nest telefon na M@ ali S! na servis... Res je, da je tam malo več možnosti, da ti dajo nadomestnega, a vseeno... Direkt na uradni servis, pa bo 3x manj problemov
wink-1.gif
. Pri meni so dosedaj vedno potrebovali 3-5 dni, pa je bil telefon fertik...

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Toda, če si z Maribora neboš lazil v Ljubljano zaradi enega mobilnega telefona. Sej me je seznanil s čakalno dobo, ki je najmanj 14 dni.

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
mislm firme ala mobitel simobil tuš mobil pa tko. pa sploh bnisem vedla, da loh direkt na njih neseš telefon popravt. vrjetno oni pošljejo s kurirjem naprej do teh uradnih servisov, a?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Tako je. tedensko ali dnevno jih pošljejo na servis. Samo vic je, ko tu traja zihr kake 14 dni, preden ga dobiš nazaj. In pol ti folk *****, da še nima telefona nazaj. Hja, garancijski rok je 45 dni
grin1.gif
.

Skratka, 3x hitreje je, še neseš telefon osebno sam na servis (če se seveda le da). Če pa nemorš/se ti neda, potem si tudi seznanjen, da boš nekaj časa brez svojega telefona
wink-1.gif

Ava

Zelenc'
4. jun 2008
12
0
1
Tudi nisem vedela, da se lahko mobitel nese na popravilo direkt k zastopniku
rolleyes-1.gif

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
ja...maš prav...
pa btw ta garancijski rok ne teče od takrat, ko ga daš na Mobitel, ampak od takrat, ko ga oni dajo na servis. Slučajno vem, ker sem se pri Big Bangu tko zaj* z laptopom. In so ga mel več kot 45 dni, pa mi nočjo dat novega, ker kao se to šteje šele od takrat, ko gre stvar na pooblaščeni servis.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
A je pooblaščeni servis "dolžan"obvestiti lastnika o končanem popravilu (v garancijskem obdobju)?
Ker meni se res ne da stalno spraševati, če je stvar že popravljena (telefonski klici pač niso zastonj!)