NADEVANI KALAMARI Z JURČKI V SMETANOVI OMAKI S PERNOD LIKERJEM
Tole specialiteto sem našel .... je kdo jedel ?
Sestavine:
24 dag očiščeni kalamari
6 dag šunka
5 dag sir edamec
10 dag ribje meso
12 dag jurčki
4 dag čebula
Olivno olje
Česen, sesekljan peteršilj, vino belo, smetana sladka, maslena kocka, pernod liker
2 dl ribji fond
Sol, poper
Postopek:
Na olivnem olju prepražimo čebulo, česen in gobe, jih začinimo in ohladimo. Posebej zmiksamo šunko, ribje meso in sir, dodamo gobe, peteršilj, malo sladke smetane in vina, zmiksamo v gladko maso, začinimo. S tem nadevom do ¾ napolnimo kalamare, jih zašpilimo in počasi kuhamo pod vreliščem cca 15 minut (ne smejo zavreti, ker postanejo gumijasti!!)
Kuhane vzamemo iz fonda, katerega zgostimo z masleno kocko. Popravimo okus s sladko smetano, belim vinom in dodamo pernod liker, solimo, popramo, vložimo kalamare, pogrejemo in serviramo.
Tole specialiteto sem našel .... je kdo jedel ?
Sestavine:
24 dag očiščeni kalamari
6 dag šunka
5 dag sir edamec
10 dag ribje meso
12 dag jurčki
4 dag čebula
Olivno olje
Česen, sesekljan peteršilj, vino belo, smetana sladka, maslena kocka, pernod liker
2 dl ribji fond
Sol, poper
Postopek:
Na olivnem olju prepražimo čebulo, česen in gobe, jih začinimo in ohladimo. Posebej zmiksamo šunko, ribje meso in sir, dodamo gobe, peteršilj, malo sladke smetane in vina, zmiksamo v gladko maso, začinimo. S tem nadevom do ¾ napolnimo kalamare, jih zašpilimo in počasi kuhamo pod vreliščem cca 15 minut (ne smejo zavreti, ker postanejo gumijasti!!)
Kuhane vzamemo iz fonda, katerega zgostimo z masleno kocko. Popravimo okus s sladko smetano, belim vinom in dodamo pernod liker, solimo, popramo, vložimo kalamare, pogrejemo in serviramo.
Nazadnje urejeno: