Nabiranje gozdnih sadežev

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Katere gozdne sadeže nabirate in doma shranjujete ?
Ne velja, če naberete samo za takoj pozobt.

Borovnice, jagode, šipek, bezeg, lipa, gobe, arnike, kostanj, smrekove vršičke, maline.....pa dopište koliko kakšno stvar naberete.

Jaz sem letos nabral 15 kozarcev (veliki kozarci s pokrovčkom) šipkaa, bezga hm veliko več, kot šipka, bo za celo zimo, vršičke, 10l, gobe 50 kg, jagode bolj švoh, kostanja pa še ni.......itd Pa vi
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Od kdaj se pa bezeg, lipa, šipek in arnika štejejo kot gozdni sadeži????? Pri nas to ne raste u gmajni.

LIpa raste v gmajni, bezeg tik pred gmajno prav tako šipek, arnike pa rastejo med stelom

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Torej noben ne nabira
sprasujem se.gif
.

Greš v naravo in nabereš take reči, sem bil zadnjič na Sork planin pa so nabiral borovnice sam jih ni blo, kaj dost.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
nabira mama; pušpan, borovnice, gobe, pa razne zdravilne rastline..

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
uvau
smile-1.gif
kaj pa narediš z njimi? mislim, kako jih shraniš, pripraviš? mi jih damo kar tako v skrinjo, kar ne pojemo sproti.. in so potem za kakšne torte ali pa omakice..

vejca

Pripravnik
Ponavadi si naberem kakšen liter borovnic- letos žal nič. Nismo ne vem kaki ljubitelji čaja, zato ga tisto škatlico ki ga popijemo na celo leto kupim. Sva pa bila z mojim dragim v soboto vso popoldne v gozdu in nabrala samo dobro kilo kostanja. Sem pričakovala dosti več. Je bilo že vse pobrano.

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
o gobah nimam pojma, tako da je ponavadi v košari 95% neuporabnih
redface-1.gif

drugače pa kostanj in gozdne jagode ... borovnice so vedno že pobrane, ko pridem

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nekam debele so za gozdne. Kaj pa je to za en rajon?

Sicer pa sam ne nabiram, razen za spotoma v usta kako jagodo, borovnico, robido, če sem že glih tam, kjer pač rastejo. So pa zato starši bolj pridni, načeloma je letos slaba letina tako pri gobah kot borovnicah.

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Jst sem danes ene 4kg kostanja nabral.

Drugače sem bil pa letos boljkot ne len in nisem nevem kakšnih zalog gozdnih sadežev naredil.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Letos sem odkrila gobarski talent... bila prvič na Pokljuki po jurčke in lisičke. Od takrat kamorkoli grem, najdem kako gobo: marele, borovke, kmalu bodo štorovke. Ostalih še ne poznam...

Doma se sušijo trije veliki pladnji šipka (bo za čaj), bezeg je že zdavnaj suh, kostanj bo danes prva runda
cheer.gif
(matr, sline...)

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Lipa raste v gmajni???? V kateri, jaz je v gmajni še nisem videl.

Lahko bi rekel na obrobju gozda, čeprav pa tudi raste v gozdu. Lipa rabi velik svetlobe, zato tudi zelo dobro uspeva an samoti ali na obrobju gozda.

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Kako pa potem ločiš uporabne od neuporabnih?

košaro prinesem domov in jo dam v pregled poznavalcem

1x letno probam srečo