Na učence čaka prva katoliška devetletka

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
VIR 1
VIR 2

puke.gif

10.gif

Obvezni predmet pa verjetno odnos župnika do otrok. Seveda sexualni.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, otroka dati noter ti ni obvezno. Če hočejo, naj imajo. In verjemi, gotovo ne bo prazna.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:
Citat:
Kot je povedala njena ravnateljica Marina Rugelj, so pobudo za šolo dali starši predvsem iz vzgojnih vidikov. V Sloveniji sicer že delujejo štiri katoliške gimnazije, starši pa so po besedah Rugljeve začutili potrebo po ustanovitvi osnovnošolske ustanove na enakih temeljih, "saj je z vzgojnega vidika do gimnazije lahko že veliko zamujenega".

Takrat otrok že zna razmišljat in se ne pusti manipulirat in si vbijat bedarije v glavo. To je pa kot vedno nedopustno
aplauz.gif

bruh

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Ampak misliš da bodo starši upoštevali odločitev otrok?

Kakšno odločitev? Moja odločitev po mali šoli je bila, da nočem v osnovno šolo, ker že vse znam. Kaj misliš, kako so jo starši upoštevali?
evil.gif

Ko bodo pa zadosti stari, bodo pa že menda se odločili. Svet je velik in raznolik. Saj to ni sprejemnica za farovž.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
sola, kjer se bodo ucili 2000 let stare pravljice. bravo.

podpiram na vso moc, cimvec taksnih sol v sloveniji.
bonk.gif

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
V mislih sem imel nasprotovanje otrok proti verouko pa ga vendar morajo vseeno obiskovati. Mislim da je ta šola nekaj podobnega.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Hja, jebat ga. Se bodo pa s tastarimi zmenili. Verjemi, tisti tastari, ki bodso poslali otroke v to šolo, bi jih v nasprotnem primeru tako ali tako pošiljali k verouku. Tako da neke razlike ni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
mislim da bi darwina ob prvi priliki ven zabrisali iz ucbenikov
grin1.gif

Zakaj?

Citat:
Catholic schools teach evolution, not theistic evolution, as part of their science curriculum. They teach the fact of evolution and the theory of its mechanisms. This is the same evolution curriculum that secular schools teach. Catholic schools do teach theistic evolution in their religion classes though. Bishop DiLorenzo of Richmond, chair of the Committee on Science and Human Values in a December 2004 letter sent to all U.S. bishops: "...Catholic schools should continue teaching evolution as a scientific theory backed by convincing evidence. At the same time, Catholic parents whose children are in public schools should ensure that their children are also receiving appropriate catechesis at home and in the parish on God as Creator. Students should be able to leave their biology classes, and their courses in religious instruction, with an integrated understanding of the means God chose to make us who we are."

Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Šola, ki ima verouk katerekoli verske skupnosti, kot obvezen predmet, ne sme dobiti niti centa iz državnega proračuna.

Točno tako. Ampak večina sredstev se itak razporeja tako kot določi dz in če so te predlog podprli, žal.

Mi gre pa na organ, da moram tudi jaz plačevati nekaj kar se meni zdi absurd. Ampak, kdo te bo pa vprašal...