NA POMOČ izgubljena mapa

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Iz računalnika mi je "izpuhtela" vsebina zelo pomembne mape. Ni je v košu ne na diskih, skratka ni je več. Če ima kdo kakšno idejo kako priti do teh podatkov bi lepo prosil za pomoč. So pa bili podatki na zunanjem prenosnem disku, katerega sem sedaj izklopil, da ne bi naredil še več škode. Na ZS lahko pustim tudi svojo tel. številko.

lp

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tole, da je zadeva "izpuhtela", je precej čudno. Si prepričan, da nisi zadeve nekako izbrisal mimo koša (ctrl+delete)? Ali pa je kdo drug to naredil namesto tebe?

1. Poženi nek tester za disk. Lahko za začetek kar Scandisk... Če javi, da je vse ok, potem verjetno z diskom ni fizično nič narobe in je bil imenik dejansko izbrisan. Glej 2.
2. Potrebuješ data recovery software. Malo poišči po forumu, kaj je ql, ziher pa bo še kdo dopisal tule. Z malo sreče boš našel ostanke (ali pa kar vse) izgubljenih podatkov.
3. Danes je nedelja. Pojdi k maši.
4. Zadevo prepusti profesionalcem. Računaj na tri ali štirimestne evrske cifre.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
poleg vsega pa zdaj čimmanj smetit po računalniku, ker, če si mapo pomotoma izbrisal, da se ne prepiše z drugimi podatki.

meni je enkrat uspelo pridobiti nazaj kar nekaj pomembnih datotek z programom Recuva, je zelo enostaven za upravljat

http://www.recuva.com/

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Ker gre za zunanji trdi disk sem ga takoj odklopil iz računalnika, da ne bi prepisal podatkov, dokler ne najdem sigurnega načina za rešitev izgubljenih datotek. Pri vsem tem mi je najbolj čudno, da je ostalo ime mape, vendar v njej ni več ničesar.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
To se je men zgodilo, da sem zaklenil določeno mapo s programom FolderLock, no kasnej sem jo krvavo iskal, probal obnovit z raznimi programi, nič od nič, no kasneje pa le ugotovim, kje je bila ves ta čas.
grin1.gif

Sočustvujem z uporabnikom in upam, da zadevo najde.
smirk-1.gif