Na Kosovu umrla slovenska vojakinja

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
http://24ur.com/novice/slovenija/na-kosovu-umrla-slovenska-vojakinja.html
R.I.P.
roza.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
še dobro da mamo tebe da nam tlele novice štepaš, ker sami si jih ne znamo poiskat.
btw.
kaj piše kje kaj novega o zagonu hardonskega trkalnika in koliko je stalo popravilo?
thx
cheer.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jah, vedla je v kaj se spušča...
V kaj?
rolleyes-1.gif

Saj ni padla na bojišču.

Zgodila se je pač nesreča al je bila pa "nesreča". Na prvih straneh je samo zato, ker je vojakinja.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
No, let's be fair - na prvih straneh je se zaradi cesa drugega (recimo, prvi predstavnik oborozenih sil, ki je umrl v tujini)...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
oh ja..dajte RIP-at zdej do onemoglosti..iz mojih izkušenj vem, da vsak osebek ni primeren za vojsko, oz. za stres, ki ga prinaša to s seboj. Ali je to ženska ali moški, ni važno..sem videl precej "dedcev", visokih in debelih, ki so se zlomili pred urjenjem ali nalogo..so pač bili poslani domov ali na opazovanje..skratka, ni to za vsakega, ki ima čas in bi rad zaslužil, kakor je praksa v naši SV
rolleyes-1.gif

za to punco pač ne vemo, kaj ji je bilo..verjetno je že s sabo prinesla kako travmo, tam v osami, z kopico "sotovarišev" naokrog, vsak s svojimi fintami, ji je pa bilo dosti..

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
No, let's be fair - na prvih straneh je se zaradi cesa drugega (recimo, prvi predstavnik oborozenih sil, ki je umrl v tujini)...
Saj zato.

Če pa naredi samomor delavka v Muri, ki je izgubila službo ali depresiven uradnik, gre pa ta oseba kvečjemu v statistiko 2 (DVEH) oseb, ki DNEVNO naredita samomor v Slo. Potrjenih samomorov! Kolk jih je pa še takih, kjer napišejo da je šlo zgolj za "nesrečo".

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Saj zato.

Če pa naredi samomor delavka v Muri, ki je izgubila službo ali depresiven uradnik, gre pa ta oseba kvečjemu v statistiko 2 (DVEH) oseb, ki DNEVNO naredita samomor v Slo. Potrjenih samomorov! Kolk jih je pa še takih, kjer napišejo da je šlo zgolj za "nesrečo".

Mislim, da jih je 5 (uspešnih).
shocked-1.gif

Jasno nič govora o tem. Koliko pa jih je od "nesreč" na cesti, pa itak ne bomo nikoli izvedeli.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Sem se že ustrašu da je znanka, ki je sedaj dol na misiji. Me res zanima kaj blo v resnici... Počivaj v miru
roza.gif
Kaj je bilo v resnici ne bomo nikoli izvedeli.
vojska, policija, cerkev.... so institucije moči, ki bodo vedeno tako prikrojile "resnico" kakor bo njim ustrezalo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-382
113
ja neuradno naj bi bil samomor...

v tem primeru lahko upam samo, da ji je tam lepše...

ima pa Gatto prav... ni vsak za v vojsko, še manj pa za na misije. sam ker kronično manjka vojakov, se sprejema vse po vrsti...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
predvidevat kaj je blo z njo je čisto brezveze, vprašanje kaj jo je porinilo v to dejanje. Vsekakor ji pa ni bilo lahko in zato kritiziranje in pametovanje o tem nista na mestu. Niste v njeni koži in ne veste kako se je počutila.
Je pa bila to njena služba in ne nek hobi kateremu se lahko vsak trenutek odrečeš. Škoda jo je.

V tem primeru je posebnost te smrti v tem, da je to prvi vojak/vojakinja SV, ki je na misiji v tujini in se bo domov vrnila v krsti. Samo zato tak medijski pomp. Drugače se mi pa zdi, da ni primerno, da objavljajo podatke o tem samomorih "navadnih smrtnikov".

Verjetno bodo pa zdaj zaradi tega dogodka zahtevali sorodniki ostalih ostalih vojakov na misijah, da se naši vojaki vrnejo domov.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-382
113
zdej je že uradno... samomor.

službo lahko tud kadarkoli odpoveš. Greš do šefa, da ti da knjižico, plačaš kakšno kazen, če je tko v pogodbi, in greš domov.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ker kronično manjka vojakov, se sprejema vse po vrsti...
No to ne bo držalo. Moj kolega je šel septembra na Kosovo, pa so jih izbrali mislim da 30 najbolj primernih izmed 200 zainteresiranih.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-382
113
govorim na splošno o vojski, tam manjka vojakov, in že tukaj bi morala biti ena plomba, da bi tud psiho dobro preverili...
Sej potem naprej za na misije hodit je pa samo še en korak...