Na katero banko po stanovanjski kredit?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Maksimalno kolikor lahko na 20 let.

Opcije:

- Sparkasse (komitent 2 leti)
- Gorenjska Banka (komitent 20 let)
- PBS
- Raifeissen
- NLB
- SKB
..morda še katera v KR/okolica...

A kaj pomaga biti komitent ali nič? Kako je najbolje zavarovati puf? V bistvu bo vsaka info dobrodošla.

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
tkole ne vem če boš dobil pameten odgovor.
prvo se pejt pozanimat na banke o kreditu in naj ti naredijo izračune.potem vzameš par najbolj ugodnih ponudb in pač še enkrat od banke do banke in pač vzameš kredit tam kjer si izpogajaš najugodnejšo ponudbo.nekatere banke dajejo kredit tudi na 30 let.
sam sem tudi preletal večino bank v kranju(skb,austria,a banka,gorenjska,NLB,sparkasse,rajfazn,volksbank in hypo)
meni najbolj ugodno ponudbo je dala hypo banka kjer sem vzel hipotekrani kredit in se tako otresel stroškov zavarovanja kredita.če misliš kredit resno odplačevati potem ti je brez veze vzeti kredit ki je zavarovan pri zavarovalnici ker boš po neplačilu parih obrokov deležen skoraj iste usode kot pri hipotekarnem.
še nekaj pri meni je od najbolj in najman ugodne ponudbe obrok odstopal za 28€ mesečno.koliko je to v 15 letih pa si lahko izračunaš sam
cool-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Zelo neobičajno je da bi vzel stanovanjski kredit pri banki na katero ne prejemaš plače. Banke sicer ponujajo stanovanjske kredite tudi nekomitenton, a se zadeva ne splača, ker so slabši pogoji in to se pri takšnih kreditih precej pozna. Povsod ti bodo ponudili menjavo banke, kar je edino smiselno. Večina banko menja prav zaradi boljših pogojev pri stanovanjskem kreditu in ne zaradi minimalnih razlik pri stroških vodenja računa, provizij pri plačilih ipd. Greš pa pač tja, kjer so najboljši pogoji za kredit.

Ker praviš, da bo šlo za max znesek na 20 let, zavarovalnica verjetno odpade, saj oni zneskov nad cca 50.000€ ne zavarujejo. Ostane ti še hipoteka ali poroki.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Banke imajo ugodnejše kreditne pogoje za komitente, kot za nekomitente razlike so lahko tudi več kot 1% odvisno od banke do banke. Če ima kreditne pogoje ugodnejše banka, kjer nisi komitent, pač tam odpreš račun pa je. Pomembno pa je da greš do čim več bank, kjer naj ti naredijo izračune za kredite. Napisai pa so ti tudi že, da se lahko še pogajaš, vsaka banka ima še "fore" med dejanskimi in napisanimi obrestnimi merami, tak da le čim več ponudb dobit in ostalo boš naredil sam čisto pravilno s svojo odločitvijo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tudi vama dvema po 5*

Na pufe se pa res ne spoznam, pa vsaka info prav pride

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
lahko ti pa namignem, da sta bile v mesecu februarju najugodnejši banki za stanovanjski kredit SKB in Probanka. Seveda so se razmere sedaj spremenile in čisto teh nivih podatkov več nimam.
Hvala za zvezdice
cheer.gif

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
41
Res je najbol pametno, da greš na večino bank vsaj potipat ponudbo in vsaj približno dobiš občutek na čem si... V končni fazi se ti splača riskirat kak dan za obiske bank, ker se boš le obvezal za xy let pa za vrjetno kr lepo količino €. Oglasi se na banki, kjer prejemaš dohodke. Tam si ponavadi lahko izpogajaš ugodnejšo obrestno mero in stroške odobritve.

Kar se tiče zavarovanj... Bol kot boš poskrbel bolš zate. Drugač pa na Sparkasse tudi ni stroškov zavarovanja preko zavarovalnice. Vrjetno bojo vse banke želele vsaj hipoteko in poroštvo.

Nazadnje urejeno:

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.917
116
63
mb+ -20km
Glej,če izpolnjuješ pogoje za kredit,je dobro,da preveriš vse banke,potem pa izbereš(shantlaš po domače) najugodnejšo
ponudbo.Pazi pri pogojih,droben tisk-skriti stroški,pa glej,da OBVEZNO zavaruješ kredit pri zavarovalnici,to pa zato,ker nikol ne veš kAJ se ti lahko zgodi,potem pa tvoje terjajo za kredit(ne daj bože).
Tako kot ti je en predhodnik dejal,verjetno je HYPO najugodnejši,preveri pa na vseh bankah pa probaj izpogajat najboljše,kar je za tebe.
Želim ti vse naj naj pri tem poslu,ker to ni ker tak,pa obvezno poročaj.
Lp.

krfjola

Zelenc'
14. apr 2008
12
0
1
Tudi če kredit zavaruješ pri zavarovalnici in se ti kaj zgodi, terjajo za kredit tvoje dediče.
Vbistvu ti plačaš zavarovanje kredita "v imenu banke".
Če nisi sposoben plačevati obrokov/se ti kaj zgodi banka enostavno preda kredit zavarovalnici, katera ga potem terja naprej.
Seveda si zavarovalnica obračunava prekrasne zamudne obresti....
Ko človek to vse poveže skupaj, ne ve ali bi se smejal ali jokal.......

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.917
116
63
mb+ -20km
Pod izrazom "če se ti kaj zgodi",imam v mislih smrt.Imaš možnost zavarovanja kredita v slučaju smrti. V tem primeru potem nastopi zavarovalnica.Imaš pa seveda več različnih zavarovanj,pa različne pogoje le teh.
Lp.

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
res je če zaglumiš ti zavarovanje kredita pri zavarovalnici ne olajša problemov.zavarovalnica odplača dolg banki potem pa terja tebe in to takoj.sicer pa kolikor sem se jaz zanimal za kredit imajo banke do strank korekten odnos tudi če ga ima komitent do njih.na nekaterih bankah lahko zamudiš plačilo 3-6ih obrokov predno ukrepajo

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
S predlogom berota1 se močno strinjam. Sicer se je malo slabo izrazil, ker kredita ne moreš zavarovati za primer smrti, lahko pa zavaruješ sebe. V primeru tvoje smrti je tako zavarovalna vsota enaka preostanku kredita. Jst mislim, da bi moral vsak, ki najema malo večji kredit, skleniti tudi takšno zavarovanje. To zavarovanje je tudi edino, ki skrbi zate in za tvoje bližnje.
Z zavarovanjem kredita (hipoteka, porok, zavarovalnica) pa se zavaruje zgolj banka, da bo kredit res odplačan.

Torej
grin1.gif
Banady bo kredit zavaroval s hipoteko, ker bo ugotovil, da je to edina opcija in če bo pameten, bo tudi sebe zavaroval za primer smrti.

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
pa še to če si življensko zavarovan ti večina bank še spusti obrestno mero.vsaj v mojem primeru je bilo tako.splača se ti vzeti življensko zavarovanje pri katerm ob doživetju dobiš tudi izplačilo.nek del obroka se ti vsak mesec nalaga v sklade ki si jih izbereš in ob doživetju pač dobiš nekaj denarja ven

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Glej,če izpolnjuješ pogoje za kredit,je dobro,da preveriš vse banke,potem pa izbereš(shantlaš po domače) najugodnejšo
ponudbo.Pazi pri pogojih,droben tisk-skriti stroški,pa glej,da OBVEZNO zavaruješ kredit pri zavarovalnici,to pa zato,ker nikol ne veš kAJ se ti lahko zgodi,potem pa tvoje terjajo za kredit(ne daj bože).
Tako kot ti je en predhodnik dejal,verjetno je HYPO najugodnejši,preveri pa na vseh bankah pa probaj izpogajat najboljše,kar je za tebe.
Želim ti vse naj naj pri tem poslu,ker to ni ker tak,pa obvezno poročaj.
Lp.

Se pri nas da zastaviti obstoječe življenjsko zavarovanje brez sklepanja novega? Ker to je meni primarno - če se mi kaj zgodi, želim da moji obdržijo nepremičnino brez najemanja pufov.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tako, tako...kot kaže to ne bo hud problem. Težje bo najti eno primerno novogradnjo, recimo Planina Jug slavni U blok ima cel kup mini garsonjer in cel kup fensi 4- in 5-sobnih stanovanj. Vmesnih..pa ni.

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
kva pa dol savski otok.čeprav ne vem kako je z tisto kokro in savo okol bloka.najbrž preveč vlage pozimi
confused-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Sotočje...sem se malo pozanimal...baje je tam dostikrat slab zrak...od čistilne iz Zarice lahko nazaj gor potegne..skoz je ena megla..pa vonj po mulju pa tko...dostop je bolj tako-tako....tam je za kako fabrko, ne pa za flete
rolleyes-1.gif
čeprav je že kar veliko stanovanj prodanih

Saj zdaj ko malo študiram tale Planina Jug od Lokainvesta mi je skoz bolj všeč. Čudno da Primorje GIP še nič ne prodaja, morda bo šlo vse insajdersko...