Na hitrco dva policijska vprašanja;

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
1. po ponovnem opravljanu izpita, bi naj po pol leta delal neko "nevem-kaj" vožnjo še 2 uri spet pri AŠ, nato čez 8 mesecev spet...

Kaj če se to ne izpolni? Kok časa se ima to izpolnit? (recimo po pol leta ko bi moral to naredit, grem na križarjenje za tri mesece; karekiram)

2. kolegu vzamejo izpit zdaj kmalu.. Zdaj v praksi se je delalo tako, da si zaigral italjana, kak si doma poabil denarnico z
dokumenti, pa samo tu za ovinek letim do frenda, bla bla, v skrajnem primeru kazen ker nimas dokumentov, sicer pa večinoma
te preverijo po CBju in si free-to-go... Kako je zdaj z novimi izpiti? En ljubitelj krofov v civilu mi je včeraj povedal, da z novimi je
vseskupaj težje, ker bojda imajo tvojo sliko in te tisti na postaji opiše kak zgledaš na sliki... (sej vem da se je to prej dalo, samo
da se zdaj popolnoma na hitro to naredit)

Upam da me ni nap*zdo ker mu danes zvečer kr flumaster nesem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.342
113
1. ne vem, bi blo treba v zakon pogledat oz tja kejr je to predpisano

2. ce ti nimas dokumentov je prva stvar ki jo mora ugotovit policist - kdo ti sploh si. Nima veze nova stara vozniska - ce imas osebno izkaznico ali potni list, potem je v racunalniku tvoja slika. In pol ali MMS pa se pogleda al pa pac po opisu. V koncni fazi pa privedba na PP in ID postopek -> prstni odtisi, slikanje, iskanje pric ki bodo potrdile kdo si.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

2. ce ti nimas dokumentov je prva stvar ki jo mora ugotovit policist - kdo ti sploh si. Nima veze nova stara vozniska - ce imas osebno izkaznico ali potni list, potem je v racunalniku tvoja slika. In pol ali MMS pa se pogleda al pa pac po opisu. V koncni fazi pa privedba na PP in ID postopek -> prstni odtisi, slikanje, iskanje pric ki bodo potrdile kdo si.

Enkrat sem bil brez dokumentov na motorju in me ustavi motorist, seveda jaz brez dokumentov in ker ni cisto verjel kdo sem, je poslal kolega na PP po sliko z osebne izkaznice in jo prinesel nazaj v A4 formatu
grin1.gif

Ko je videl da sem jaz res jaz, me je spustil dalje
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vidis da je fant z nekega planeta, torej iz Maribora. Tam slovensko bolj ne doma, ne se sekirat.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
MalcomX z novim zakonom se tole ukine.Edino kar boš moral narediti je v roku enega leta udeležiti se šole varnje vožnje.Vse ostalo bo odpadlo(šola odličnosti)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
2. a ni bolj praktično, da izpita sploh ne vrneš, in ga imaš vedno pri sebi, tudi po odvzemu, in policaju pokažeš tisti izpit, in je zelo malo možnosti, da ga bo šel preverjat.

Tvoj kolega, k ti je rekel, da imajo opise na stenah... najdi mi policaja, k si bo v mestu s 50.000 ljudmi zapomnil 50 obrazov??? Sicer jim pa tam visijo tud vse tiralice, pa nalogi, pa očitno ni dost od tega...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
MalcomX z novim zakonom se tole ukine.Edino kar boš moral narediti je v roku enega leta udeležiti se šole varnje vožnje.Vse ostalo bo odpadlo(šola odličnosti)

Kaj to pomeni da se ukine? Kdaj se ukine? (z novim letom?) Ali velja še za tiste ki so ponovno opravljali letos? Morem vedet,
ker nemislim bit še drugič povratnik zavoljo 40€.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.342
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
2. a ni bolj praktično, da izpita sploh ne vrneš, in ga imaš vedno pri sebi, tudi po odvzemu, in policaju pokažeš tisti izpit, in je zelo malo možnosti, da ga bo šel preverjat.

Tvoj kolega, k ti je rekel, da imajo opise na stenah... najdi mi policaja, k si bo v mestu s 50.000 ljudmi zapomnil 50 obrazov??? Sicer jim pa tam visijo tud vse tiralice, pa nalogi, pa očitno ni dost od tega...

Prometniki imajo sedaj v avtih racunalnike - dobis kazen za voznjo brez + odvzame se ti listina

Verjemi da za ta večje barabe v LJ (pa ma 6x 50000 ljudi) vsi vedo kako zgledajo - po priimkih pa poznajo vecino barab na obmocju svoje postaje - pac redne stranke, CRM pa to a veš =)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, če gre preverjat ja. ob rednih kontrolah pa ne preverjajo vsega v računalnikih.

ja verjamem da imajo večje barabe v glavah, samo razne lokalne patriote, k ostanejo brez izpita, pa res ne morejo imeti v glavi.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Danes ne vem kako je s tem... pred leti si je znanec dal delati duplikat izpita (prijavil izgubo), ker je vedel, da bo ostal brez. Odvzeli so mu dvojnik in je original še naprej imel pri sebi in z njim uspešno prestal par kontrol. Na njegovo srečo niso nikoli podrobneje preverjali.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.342
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja, če gre preverjat ja. ob rednih kontrolah pa ne preverjajo vsega v računalnikih.

ja verjamem da imajo večje barabe v glavah, samo razne lokalne patriote, k ostanejo brez izpita, pa res ne morejo imeti v glavi.

Tud lokalne patriote majo v glavi - tiste za katere vedo da so brez (policija o odvzemu izpita ni obvescena - torej tiste za katere se je ze ugotovilo da so brez), drug problem je, ko gre tak lokalen patriot na obmocje sosednje postaje, kjer pa ni vec lokalen patriot =)

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
DVE POLICIJSKI VPRAŠANJI

grrr... me kar zmrazi, ko to vidim!

Hihi, verjetno potem trpiš tudi za genitivitisom?

Mene slovnične napake na forumu niti ne motijo tako zelo, vendar bi lahko bili pravilno napisani vsaj naslovi tem.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Mene tudi ne motijo kaj prida, pač na prvi pogled vidiš kdo je polpismen bedak in kdo ne.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pri 10prstnem tipkanju se vrine kaka črka, al pa če vmes prekineš narediš kaj druga in tipkaš dalje pa se zalomi...

Ampak nevem kaj bi blo to takega, mene bol motijo presledki pred klicaji in vejicami in narobe postavljene vejice, ampak
se ne pritožujem, čeprav softijeve poste preberem 3x in vmes uporabim gugl translejt.