MUŠICE !

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
POZDRAVLJENI !

Imam problem z mušicami v kuhinji ! Jaz bom popi**il !
10.gif

Ponavadi so kakšne štiri, čisto majhne (niso moljčki) in ko jim naredim masaker ... so čez kakšno uro spet . Meni se bo odtrgalo. Kaj mi je storiti oz. kje naj iščem izvor lteh mušic, ki mi najedajo že živce. Vsak namig je dobrodošel. Hvala vnaprej.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
sadje zmeč ven ...največ mušic je zarad sadja. Jabolke, hruške...

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Nimamo nobenega sadja na elementih. Zdaj ko pa se je začelo to dogajat pred cca. 14imi dnevi, pa sploh ne dovolim, da bi se sadje kar tako na elementih puščalo.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.536
1.239
113
a ne pridejo vsako leto te vinske mušice? drugače pa je najbolj efektivno odstranjevanje..... s sesalcem
17758-icon_confused.gif

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Sprijazniš se, pa bo. To se te vinske mušice, ki gredo na kislo - kakšno vino, sadje, solata, limonin čaj,.... Ko pritiska zima, jih je vedno polno, potem se pa počasi umiri zadeva. Drugače jih pa z dlanmi pokončaj
aplauz.gif

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Mah ... jaz jih leta nazaj nisem zasledil, tako da tega ne morem trdit, da je pač sedaj to obdobje za te mušice.
rolleyes-1.gif

Z sesalcem !? Kako le ? Že z roko jo izredno težko ujameš saj so izredno hitre, zato z kuhinjsko krpo letam za njimi. Torej, kaj bi lahko to bilo, še kakšna ideja ? Se še zdaj ta čas še kdo drug ubada z tem ?

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ja, saj sem se želel sprijaznit, ampak mi ne uspeva. Tu in tam srečam kakšno mušico tudi v drugih sobah po stanovanju.
povdarit moram še to, da je stanovanje POPOLNOMA novo, prav tako vsa oprema, tako da se stvar ni mogla nabirat skozi leta za kakšnim elementom.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.536
1.239
113
ja s sesalcem.... ono kaj je za po tleh vlačit odklopiš... da imaš samo tisto cev s široko odprtino... potem pa vklopiš VTAK in jih samo vleče..... probaj!

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Saj one ne čakajo mene, temveč zelo živčno letajo sem ter tja.
Ponavdi so 3 - 4 mušice. Jih pokončam, je kakšno uro mir, potem pa spet.
Tako, da bi z sesalcem letal po stanovanju, ki ni malo se mi zdi malce čudno.
Glede na to, da jih ubijam ter nastajajo nove, pomeni, da nekje mora bit vzrok.
Malih otrok nimamo več, tako da .... enostavno nisem več pameten, kam naj še pogledam. Dajte še kaj svetovat, morda sem kaj spregledal ....

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Zakuri v stanovanju...mogoče jih bo pregnal dim
tongue-1.gif

Tudi pri nas smo imeli kakšno leto podoben problem ampak s cajtom so izginile.

Si poskušal pošpricat s kakim sprejem?

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Saj ga ne rabiš zmetati ven samo v posodo ali v hladilnik ga daj.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Začni logično razmišljati in ne jokaj in stokaj.

Torej od nekod pridejo. Od kod? Iz omar verjetno ne. Torej omare izključiš, hladilnik, pomivalni stroj, pralni prav tako.
Pozorno opazuj v katerem prostoru so običajno.
In tam preglej vse možne odprtine. Od klime, okno, zračnik, odtoki, karkoli že imaš. In ko najdeš vstopno točko jo zapreš in voila. Mušic ni več.

joke
Če pa vseeno, pa rent a staro babo in naj brez spodnjih hlačk sedi v kuhinji. Bodo mušice vsaj na kupu.
evil.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Kaj pa prazne pirovske flaše, pločevinke, itd?

Stanovanje zrači vedno šele zvečer, ko se naredi mrak. Jaz jih lovim tako, da iz strani na 1/3, zvrtam štiri luknjice v plastenko od soka. V njo nalijem nekaj sladkega, malo še dodam vinskega kisa in to je to. Mrhe pridejo skozi luknjico noter, ven pa ne najdejo.
10.gif

Aja, štoplc mora tudi bit na flaši.
wink-1.gif

lp

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Mater imate eni bujno domišljijo. Cifra, kdo joka in stoka al' kako si se že izrazil ?
shocked-1.gif

Odločil sem se vprašat, saj ponavadi več glav več ve.
Bodi brez skrbi, da sem prečekiral vse zadeve .. saj nisem od včeraj.

Tudi sam sem začel študirat, da bi lahko bile zaradi jutranjega zračenja kot je nekdo omenil. Imam namreč atrij in predvidevam, da se pač nahajajo v travi in z zračenjem ko odprem vsa okna in vrata, da lepo pridejo noter ... na toplo.

Pločevinke piva družinski člani sproti odnašajo, koliko pač folgajo, tako da to odpade.
Hmmm .... bom še spremljal zadevo ... če ne pa počakam do prvega snega, potem pa upam, res močno upam, da jih bo mraz pokončal.

Hvala vam za odgovore.

Lep pozdrav

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Cifra, ni zamere.

P.S.
Žena me ima že poln kufer, ker ji nonstop težim kje naj kaj pogleda.
Če bom tako nadaljeval se bom rešil mušic ! Zakaj ?
Ker me bo z culo na rami poslala v svet.
cool-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kupi tisti lepljiv trakec, če ti je anti ga gledat kako visi, ga enostavno namotaj med kakšno sadje.
Sam imam v moji mini kuhinji tut te male mušice, nevem od kod, pač ta trakec kupim 1x na mesec
pa mam mir, okol 3€ v vsakem močnejšem merkatorju.

Lahko pa tut tisti PIPS, sicer pa tudi lak za lase, če si malo mazohista še vžigalik pristavi.