Musaka

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Iščem po internetu recept za musako...pa so ali full komplicirani, ali pa vsi narejeni z nekimi jajčevci, zelenjavo...

Jaz bi rada babičin - domači - preprost recept za musako.
Ima kdo kaj na zalogi?

Hvala
roza.gif
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Ne vem sicer pod kaj si iskala, ampak napisala sem krompirjeva musaka in že prvi recept se mi je zdel dokaj preprost. Tistih bučk pa raznih melancanov in teh stvari pa jaz sploh upoštevala nebi
wink-1.gif
če rabiš dam tudi link.
 

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
sicer nisem delal že dolgo, dolgo časa.
bežno se spomnem, da sem delal približno takole. . .
krompir lahko skuhaš (ne do konca) ali pa ne. če uporabiš surov krompir je fajn, da zaliješ z govejo juhco potem ko imaš vse v pečici.
meso (lahko goveje) ali mešeno prepražiš na čebuli in česnu, soliš popraš.
v pekač naložiš plast krompirja, plast mesa, krompirja, mesa. . . . na vrhu sem vedno dal plast popečenih jajčevcev
če je surov krompir zaliješ z juho in po kaki urci pečenja zaliješ z zžvrkljanimi jajčki in kislo smetano, če pa je krompir kuhan pa preskoči urico kuhanja krompirja v pekaču. tako nekak. . . .
škoda, da nimam več komu kuhat ker mi je prav zadišala musaka
grin1.gif
zase pa mi je preveč
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Seveda ma, delamo velikokrat. Je pa zadeva popolnoma enostavna. Najprej kupiš mleto meso, jaz prisegam na goveje. Na olju prepražiš na drobno narezano čebulo, dodaš meso, soliš, popraš, jaz dodam še baziliko in origano. Obvezno še malo paradižnikove mezge iz tube in pustiš, da se praži ene 20 minut. Sproti zalivaš z vodo, ali pa z juho če jo imaš.
Krompir olupiš, narežeš na rezine in daš kuhat. Vre naj samo dobrih 10 minut. Potem pa ognjevarna posoda - namažeš jo z maslom ali margarino, naložiš plast krompirja, plast mesa, plast krompirja, plast mesa, plast krompirja. Po vrhu poliješ jajce zmešano s kislo smetano in daš v pečico. Čez pol ure vzameš ven, po želji še potreseš z naribanim sirom in pustiš, da se še ta zapeče.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@ cbb za gušt še mal kačkavalja not naribaj in probaj, prej malo manj solit ker je sir slan, zraven pa obvezno kozarček belega suhega vinčka v kuharja večkrat

lp D
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Seveda ma, delamo velikokrat. Je pa zadeva popolnoma enostavna. Najprej kupiš mleto meso, jaz prisegam na goveje. Na olju prepražiš na drobno narezano čebulo, dodaš meso, soliš, popraš, jaz dodam še baziliko in origano. Obvezno še malo paradižnikove mezge iz tube in pustiš, da se praži ene 20 minut. Sproti zalivaš z vodo, ali pa z juho če jo imaš.
Krompir olupiš, narežeš na rezine in daš kuhat. Vre naj samo dobrih 10 minut. Potem pa ognjevarna posoda - namažeš jo z maslom ali margarino, naložiš plast krompirja, plast mesa, plast krompirja, plast mesa, plast krompirja. Po vrhu poliješ jajce zmešano s kislo smetano in daš v pečico. Čez pol ure vzameš ven, po želji še potreseš z naribanim sirom in pustiš, da se še ta zapeče.

Tole se res ne sliši zakomplicirano.
Nekateri recepti takoooo komplicirajo s to musako
rolleyes-1.gif


Niti ne razumem, zakaj bi MORALI biti jajčevci na vrh? jaz recimo jih ne maram na musaki.

Hvala cbb
roza.gif
 

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Uh, damo je musaka čisto drugačna, če so notri jajčevci. Sicer pa, kakor komu paše
 

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Seveda ma, delamo velikokrat. Je pa zadeva popolnoma enostavna. Najprej kupiš mleto meso, jaz prisegam na goveje. Na olju prepražiš na drobno narezano čebulo, dodaš meso, soliš, popraš, jaz dodam še baziliko in origano. Obvezno še malo paradižnikove mezge iz tube in pustiš, da se praži ene 20 minut. Sproti zalivaš z vodo, ali pa z juho če jo imaš.
Krompir olupiš, narežeš na rezine in daš kuhat. Vre naj samo dobrih 10 minut. Potem pa ognjevarna posoda - namažeš jo z maslom ali margarino, naložiš plast krompirja, plast mesa, plast krompirja, plast mesa, plast krompirja. Po vrhu poliješ jajce zmešano s kislo smetano in daš v pečico. Čez pol ure vzameš ven, po želji še potreseš z naribanim sirom in pustiš, da se še ta zapeče.

Delam skoraj enako, s to razliko, da krompirja ne kuham. Mi okus (pred)kuhanega krompirja ni všeč v musaki. Pečem pa okoli ene ure - odvisno od količine oz. debeline.