Murni, črički

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
grims-1.gif

Torej...zanima me ali jih ima kdo doma (kot domače živali) z namenom cvrčanja, ki ga povzročajo?

http://www.akvazin.si/?kat=0207&ID=420&noextra

http://www.akvazin.si/?kat=0306&ID=312

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.411
5.657
113
Youtube...8hours of crickets...pa slusalke pa spat
tongue-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Ne želi si črička v hiši, meni je dvakrat prišel sam in sem skoraj znorel, ko sem ga iskal po zavesah. Eno je romantično cvrčanje ob večerih, drugo pa je ko se dere v hiši. Stvar je nenormalno glasna in misel na spanec je samo misel, ker je spanje ob čričku nemogoče. Murna pa ne morem komentirati.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Sprašujem zato, ker jaz jih imam
hysterical-1.gif
in da vidim če je še kje kak pacient.

Čričke namreč (pa nekaj murnov). Imam jih v manjšem akvariju (ostal od rib)...po tleh 3-4 cm zemlja, za skrivat karton embalaže jajc, ter nekaj lesa in mrežo za plezanje. Imam jih na stopnišču (obvezno pokrov ker so poskočni) ..ponavadi odprta vrata v stanovanje da jih slišim in tudi vrata spalnice. Da je poletno/ morsko vzdušje (čeprav škržati so na morju a pri nas murni...čriček pa je nežnejša izvedenka murna, vsaj pri cvrčanju).

V glavnem...meni je všeč cvrčanje...sumim da želja po poletnem vzdušju ko na travniku slišiš murnov cvrčanje glas (žal v preveč strjenem naselju da bi bili kje v neposredni bližini).
cheer.gif

Dela z njimi praktično ni...vsakih par dni jim dam hrano (list solate, seme, kos kruha, mačje brikete) in vsake kvadre navlažim zemljo (ker se tako še razmnožujejo). Ko preminejo (cca. 12 tednov)...nabavim nove v trgovini z živalmi (40 kosov 3,5 eur..kjer jih prodajejo kot hrano plazilcem).

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Btw., pa to ne pomeni, da z cvrčanjem kličejo isto vrsto k paritvi in potem pride k bajti čričkov s celega kvadratnega kilometra bližnjega travnika?
smile-1.gif