Multifunkcijska fitnes naprava in trebušne mišice

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Zdravo

Zanima me na kakšen način lahko uporabljam fitnes napravo kot je spodaj za trening trebušnih mišič?

Primer:
FITNES-NAPRAVA_4b9d0a109b0d1.jpg

Namreč, delam vaje za roke, noge, prsa itd in je res nek učinek, vendar ne morem pa pogruntat eno dobro vadbo za trebušne mišice in izgubo maščobe okrog trebuha in pasa. Se s takšno napravo sploh to lahko dela?

Celokupno gledano mi maščoba zaradi kardio vadbe pada, vendar bi rad zgubil posebej "bojler" spredaj in dobil nekaj mišic.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Mene pa zanima kako se obnese tista palca za push upe, ki je na sliki zadaj. Čist preveč blizu stene se mi zdi.

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Namreč, delam vaje za roke, noge, prsa itd in je res nek učinek, vendar ne morem pa pogruntat eno dobro vadbo za trebušne mišice in izgubo maščobe okrog trebuha in pasa . Se s takšno napravo sploh to lahko dela?

Moje osebno mnenje. Nobena vaja za trebušne mišice ne bo pripomogla k lokalni izgubi maščobe okrog trebuha in pasa. Rešitev za to je edino kardio + pravilna prehrana. Vaja, ki ti jo je prilepil pred mano, je bolj za bilderje, kot pa fitneserje. Poizkusi med samo izvedbo vaj na multifunkcijski napravi še kontrolirano krčiti trebušne mišice, s tem ubiješ dve muhi na en mah. Treniraš npr. prsa, zraven med gibom pa stisneš trebušne mišice in to je to.

Drugače pa eno vprašanje. Kaj manjka izvedbi trebušnjakov na tleh? Ne obstajajo samo trebušnjaki, kot smo jih delali v OŠ, je malo morje različnih vaj za treniranje trebušnih mišic, ki so idealne za izvedbo doma, z lastno težo. Malo pogooglaj (keyword: crunch exercise). Pa veselo treniranje.

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Lahko se pa tudi obesiš na tisto štango ki jo imaš na steni, tako da si s hrbtom obrnjen proti steni in potem dviguješ noge v zrak.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Tu imaš nekatere od vaj, ampak ta ki je v rdečem krogu je pa ZAKON in lahko jo deleš tudi sede... od 10-15 min v 4ih serijah pa boš vidu že po enmu tednu viden uspeh...

LP,M

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Tu imaš nekatere od vaj, ampak ta ki je v rdečem krogu je pa ZAKON in lahko jo deleš tudi sede... od 10-15 min v 4ih serijah pa boš vidu že po enmu tednu viden uspeh...

LP,M

čak 4 serije po 10-15 minut al 4 serije od 2.5-4 min?

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Recimo za začetek:2 serije po 10 min... potem pa

4 serije po 10 min k ni glih enostavn to počet potem pa lahko tudi več....

Je pa fajn sede to delat (lahko tudi stoje) pa naštimat si kaj zanimivega za gledat ker drgač gre ura zeloooo počasi
wink-1.gif

Morajo biti boki in pa vrat na miru medtem ko se z trupom sukaš levo in desno, ker drugače ni efekta
cool-1.gif

LP,M

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Za trebušne mišice je najboljše da ne uporabljaš takšnih naprav. Pri vajah s prostimi utežmi in z lastno težo namreč trebušne mišice sodelujejo ker morajo stabilizirat trup. Takale multifunkcijska jajca pa je največja neumnost kar se treninga tiče.