Multiboot USB kljucek

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Nekaj gledam orodja, ki so na voljo, da bi razlicne boot CDje in USBje (Gparted, Clonezilla, Universal Boot CD, DBAN...) vrgel na en sam USB "kljucek", pa me zanima, ce ima kdo kaksne konkretne izkusnje s temi zadevami - katerega se bolj splaca uporabiti, katerega ne...?
http://www.pendrivelinux.com/tag/multiboot-usb/
Najbolj idealno bi bilo tudi to, da je mozno naknadno dodajanje novih ali apdejtanje obstojecih orodij/OS-ov.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Se da na te nacine gor spraviti tudi instalacijski/boot CD/DVD od Windows (7, XP itn.) ali pa imajo ti se kaksne druge fore (npr. skriti sektorji, dodatne zascite...)?

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Js bi uporabil grub. Lahko ga namestiš s kakšne live linux distribucije (recimo arch). Uporabiš pa lahko kar virtual okolje (recimo virtualbox na win ali lin) in narediš particije ter instaliraš boot loader ter vse rescue in operacijske sisteme.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Jaz uporabljam tole, ker se mi zdi najbolj elegantna rešitev. Skopiraš iso fajle v posebno mapo na tem disku (ostalo ostane za druge podatke) in imaš obenem zunanji disk in disk, ki zna mountati iso fajle. Ne vem kdaj sem za kako namestitev posnel cd ali dvd...
http://www.zalman.com/eng/product/Product_Read.php?Idx=674

Željeni iso izbereš na zaslonu, ga potrdiš in računalniku se predstavi kot cd rom. Briljantno, če kdo mene vpraša
smile-1.gif

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.044
404
83
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
Js bi uporabil grub. Lahko ga namestiš s kakšne live linux distribucije (recimo arch). Uporabiš pa lahko kar virtual okolje (recimo virtualbox na win ali lin) in narediš particije ter instaliraš boot loader ter vse rescue in operacijske sisteme.

Na linku, ki sem ga prilepil je točno to. Program, ki ga dolpotegneš, na usb namesti grub4dos, nato pa samo še iso datoteke premakneš v ustrezno map in si ready to go.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.044
404
83
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Se da na te nacine gor spraviti tudi instalacijski/boot CD/DVD od Windows (7, XP itn.) ali pa imajo ti se kaksne druge fore (npr. skriti sektorji, dodatne zascite...)?

Se da.
Spodaj imaš pod tutorialom 72 napisano:
Citat:
Add menus from the other Tutorials on this site
Sometimes, you will find that a .mnu file is not available, or that you need a special menu entry for your own ISO. For instance, if you want to add Windows 7 install ISOs and Windows XP install ISOs from Tutorial #63.

The simplest way to do this is to follow the tutorial, but where is says to make or edit the \menu.lst file, instead make a new .mnu file and place it in one of the \_ISO\xxx folders. Make sure that the menu entries correspond to paths of the files that you have added to your USB drive.
Alternatively, you can make your own custom menu as a sub-menu. i.e. when your Easy2Boot USB drive boots, the first menu item is

Kako narest .mnu je opisano v istem tutorialu. Za Win 7/XP install sio pa glej tutorial 63.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:

Na linku, ki sem ga prilepil je točno to. Program, ki ga dolpotegneš, na usb namesti grub4dos, nato pa samo še iso datoteke premakneš v ustrezno map in si ready to go.

Jst sm mislil na gnu grub oz. grub2, ker sem bolj v unix vodah. Verjetno bo pa z grub4dos lažje čeprav ga še nisem uporabljal. (btw na linku iz prvega posta je uporabljen grub2)

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
ksz... V zadnjih dneh sem nekje bral, da se za USB boot "kljucek" bolj priporoca syslinux in ne grub. V cem je fora?

Jerman

Zelenc'
7. mar 2013
1
0
1
sam sem uporabu YUMI Multiboot USB iz prvega linka. Edini problem je da ne moreš dat gor dveh verzij Win7 ali pa Win7 in Win8 (lahko pa daš Win XP in 7). ali je morda komu uspelo (s kakšno drugo metodo morda), da je mel na istem ključku več verzij Win7 (8)?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Meni. Sicer ne gre čist enako instalirat kot normalno, ker oba hočeta z iste lokacije brat.
Lahko pa zabootaš, pa potem "ročno" startaš instalacijo. (torej startaš eno verzijo Win7, ki je naUSB, pa potem preden daš "Install" izbereš Repari al kaj je že, da do CMD prideš in od tam poženeš instalacijo. Neki EXE fajl, se ne spomnim zdaj točno)
Detajli na internetu. Za denar ti naredim jaz vse...