*Muflonova salama*

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ta vikend sva bla s fantom na eni kmetiji kjer so nama med drugim ponudili tudi muflonovo salamo... meni je bila zanič, fant pa je totalno nor in se še v sanjah zbuja zarad te salame
smile-1.gif

Hotel jo je že tam kupit, pa niso dali niti za ceno cele - bogo polovico. Šla sem malo guglat kje bi se jo ZDAJ dalo dobit, npr. do konca tedna, preklicala sem že ene 4 kmečke turizme pa nikjer. Zdaj nevem a mam tako "srečo" al nisem naletela na prave?

Če kdo ve.... ZS please* zvezdice padejo
wink-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Kolikor vem je število muflonov v zadnjih deseteletjih drastično upadlo in vprašanje, če se sploh kdo ukvarja s tem, razen te kemtije, ki jo omenjaš.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Muflon = ovca, ovčja salama = zanič ...

Zdej če je muflon kaj posebnega pa ne vem, pri nas lovci dobesedno stran mečejo muflonovo meso!
grin1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
KSZ

Sej to je, ker pomoje so jo tud na tej kmetiji (kmečki turizem pač) nekje kupili in valjda, da je niso mogli prodat pol... Povedal pa tudi ne bojo kje so jo dobili.

Sem pa že rekla da men je bla salama res bv, divjačinska je zakon bla
grin1.gif
, tole je blo pa... eeeew.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Če je iz uvoza je možno da je italjanska, tam so še tako zanič divjačinske stvari cenjene. Ne bi dajal roke v ogenj da če ne greš v kakega "eurospina" da dobiš tole na polici za manj kot svinjsko!
grims-1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ej alo Eurospin? Ne rečem da me tja pošlješ po papirne robčke ampak hrano? Na-a, hvala...... Vprašanje je kaj je v taki eurospin salamci, pomoje sama božja svinjarija, kjer niti m od muflona ni notri.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Ej alo Eurospin? Ne rečem da me tja pošlješ po papirne robčke ampak hrano? Na-a, hvala...... Vprašanje je kaj je v taki eurospin salamci, pomoje sama božja svinjarija, kjer niti m od muflona ni notri.

Taka finoca kot si ti, bi bila zelo presenecena, ko bi ji kdo povedal kaj vse je v hrani katero kupujes v leclercu ali intersparu, ki je tako zelo kvalitenejsa od eurospina. Klobase, salame, narezki in ostali predelani mesni proizvodi so polni svinjarij, zato je govoriti o tem katera je manj zasvinjana brezpredmetno. Sploh pa nekomu ki ima 500€ place igra 50% prihranek na zivilih veliko vlogo. Zato dekle, spusti se na zemljo, take finih bab nihce vec ne mara

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Se strinjam. Ampak ta prva liga hitro izgine iz polic, ker je folk ne kupuje. Na začetku si v lokalnem Eurospinu recimo dobil izbiro sirov, ki je po par mesecih ugasnila. "Kdaj pa spet dobite?" "Ne dobimo, ker ljudje kupujejo samo ementalerja"
bonk.gif

Sicer pa divjačinske salame dobiš v Mesarstvu Kern v Tenetišah (par km iz Kranja proti Golniku). Iz glave imajo jelenovo, divjo svinjo, za muflonovo pa se res ne spomnim.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:

Ojej, kako pa si zdaj izpadla butasto, no saj najbrž tudi si butasta in to fejst da kaj takšnega sploh izjaviš
smirk-1.gif