Mravlje

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Ni lih gradnja sam nevem kam naj postavim.

Na vrtu so se mi zaredile mravlje in žena ene gredice sploh ne more oplet ker so tok napadalne da jo celo pogrizejo. Bile so že tam ko sem vrt preštihal in sem jih posipal z nekim praškom ki naj bil deloval kot neki živčni strup in je zgledalo da jih je fental saj pri zasaditvi kak teden po štihanju ni blo nobene na spregled.
Torej s čim bi najučinkoviteje odstranil to golazen ne da bi zastrupil pridelke???

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Jop, počakaj na lepše dni in ga posuj.Učinkovalo naj ne bi takoj, saj pecilnega mravlje odnesejo v mravljišče, kjer pa pocrkajo.
Tak da ne pričakovati, da bo okrog pecilnega polno trupelc.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Obstaja nek prašek podoben sladkoju ki ga potrošiš. Le tega mravlje odnesejo v mraulišče k svoji mraulji matici, kjer jo s tem hranijo. Ko crkne kraljica, je celo mraulišče uničeno. Tisti ki imate problem da niti ne veste kje je mraulišče, mraulje pa imejo "autocesto" skozi dvorišče, jim potrosiš po poti, in njih naslednji dan ali dva nebo več.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
V drugi podobni temi je nekdo omenil, da je to sredstvo (ki ga mravlje odnesejo v gnezdo) pod imenom NEOPITROID (in naj bi tudi deloval).

Tako da...kdor se ga spravi kupit naj prosim napiše v kateri trgovini ga je kupil, ker bi si ga tudi jaz preventivno nabavil (ker mlravlje se vedno od nekod najdejo....pa nazadnje, ko smo imeli probleme z njimi, sem jih potem našel pod HI temelja...kjer jih pa praktično ne moreš odkriti še manj pa uničiti).

Za direktno masaker pa daleč najbolje učinkuje (preverjeno) 'triklor'....če ga seveda imaš (tu je pa govora o sekundah
evil.gif
)