MR. MUSCOLO Vodovodar Gel - sprošča klor?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Ker je banja že slabo požirala, sem včeraj kupil Mr. Muscolo. Svoje delo je opravil odlično.

V navodilih piše, da je najbolje, da se ga pusti delovati čez noč in se ga zjutraj odplakne z vročo vodo. Vse to sem naredil + zaprl sem vrata kopalnice, da se ne bi morebitni vonj širil po stanovanju.

Kar me zanima pa je, ali ob delovanju v zrak sprošča klor? Kot vem, je v večjih koncentracijah klor v zraku strupen, na nalepki pa piše, da se naj ga ne meša z drugimi čistili, ker da spušča klor. No, tega nisem naredil.

Ko sem zjutraj odprl vrata kopalnice pa je bil v njej dokaj močan vonj po Mr Muscolu in sem jo temeljito prezračil.

Torej, je bil v zraku klor ali ne oz. ali se klor sprošča res le ob reakciji z drugimi čistili, sam po sebi pa ne?

Hvala za odgovore
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Seveda je v zraku klor, samo koliko ga je je pa težko rečt! Vsa ta sredstva (čistila itd.) imajo v sebi klor, ker je to dobro razlužilo in belilo.

Sicer pa največ klora pride iz pipe če imate klorirano vodo tako da se ne sekirat!
evil.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
A ni tako, da klor v tekočini ni zdravju škodljiv, v zraku pa je?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Nič se sekirat, ni ravno v koncentracijah bojnega plina iz prve svetovne vojne (dvomim da je že kdo kdaj umrl zaradi vdihavanja Mr.Muscola - bil bilo že na internetu:) )

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Hvala, si me pomiril, ker sem ga pustil delovati v kopalnici čez noč, vrata sem zaprl, da se ne bi plini širili po stanovanju, ampak ne, kljub temu, da sem punci, ki je noseča povedal, kaj bo v kopalnici čez noč, je ponoči vstala in šla odtočiti v kopalnico s skoncentriranim smradom, kljub temu, da bi lahko šla na ta drugi wc.
Zaskrbelo me je zato, ker ko sem zjutraj praznil odtok in sem stopil v kopalnico in prižgal ventilator, mi je močan vonj dal čuden občutek.

Nazadnje urejeno:

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Seveda je v zraku klor, samo koliko ga je je pa težko rečt! Vsa ta sredstva (čistila itd.) imajo v sebi klor, ker je to dobro razlužilo in belilo.

Sicer pa največ klora pride iz pipe če imate klorirano vodo tako da se ne sekirat!
evil.gif

Se pravi, da je kuhinjska sol po tvoje nevarna, ker vsebuje klor?
grims-1.gif

V čistilih/belilih je natrijev klorat (I) in v zraku ni klora. Ne vem zakaj je treba širit take bedarije, ki ljudi samo prestrašijo
crazy1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

evil.gif

Se pravi, da je kuhinjska sol po tvoje nevarna, ker vsebuje klor?
grims-1.gif

V čistilih/belilih je natrijev klorat (I) in v zraku ni klora. Ne vem zakaj je treba širit take bedarije, ki ljudi samo prestrašijo
crazy1.gif

Torej me skrbi po nepotrebnem?
cheer.gif

/please say yes

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Prosim
smile-1.gif

Sem pozabil napisati še drugi del odgovora. Lahko se sprosti klor, če bi zmešal Mr Muscolo/varikino/... s kakšno kislino. V nekaterih čistilih je npr. fosforna kislina. To je moja že naredila pa ni ravno zabavno...