Malo za hec malo za res me zanima glede možnosti tožbe oz. odškodnine zaradi povzročene škode zaradi napačne izvršbe na plačo. Namreč nekaj časa nazaj sem dobil kazen in sicer smo nato ugotovili, da je policist napačno izpolnil plačilni nalog (uporaba napačnega zakona, člena in točke prekrška) in seveda sem se nato pritožil. seveda je sodnica ugotovila, da ni bilo nič narobe in da so tudi policisti samo ljudje, ki delajo napake in mi je dodelila najnižjo možno plačilo. Ok, nimaš kaj in sem plačal. Sedaj 2 meseca kasneje dobijo v računovodstvu zahtevek dursa za izvršbo na mojo plačo. Seveda, sem jim jaz potem dostavil vsa potrdila in bodo oni naprej uredili in obvestili durs, da je vse plačano.
Sedaj me pa zanima ali je možno zahtevati kakšno odškodnino zaradi omadeževanja ali pa kaj podobnega, ker so v tem celotnem postopku zelo veliko napak storili (napačno izpolnjen plačilni nalog s strani policista, zahtevek za izvršbo že plačane kazni,...) in se lahko samo vprašam ali so enostavno te državni uslužbenci nesposobni ali pa glupi.
Vem, da tudi, če je kakršnakoli možnost, da je to preveč dolgotrajno in se s tem ne nameravam z.... in zgubljati čas. Ampak samo zanima me, če je sploh kakšna možnost, da tudi država in njeni uradniki kdaj odgovarjajo za svoje napake in nedelo.
Sedaj me pa zanima ali je možno zahtevati kakšno odškodnino zaradi omadeževanja ali pa kaj podobnega, ker so v tem celotnem postopku zelo veliko napak storili (napačno izpolnjen plačilni nalog s strani policista, zahtevek za izvršbo že plačane kazni,...) in se lahko samo vprašam ali so enostavno te državni uslužbenci nesposobni ali pa glupi.
Vem, da tudi, če je kakršnakoli možnost, da je to preveč dolgotrajno in se s tem ne nameravam z.... in zgubljati čas. Ampak samo zanima me, če je sploh kakšna možnost, da tudi država in njeni uradniki kdaj odgovarjajo za svoje napake in nedelo.