Mozilla thunderbird - izvoz/uvoz mailov

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Pozdrav,

na XPjih se je do sedaj uporabljala mozilla thunderbird, sedaj na novem računalniku pa se uporablja vista in thunderbird.
Zanima me, kako prenesti vsa e-poštna sporočila, ki so na starem računalniku na novega?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
V xpjih pojdi v c:\documents & settings\[tvoje ime]\application data\Thunderbird\Profiles\
tu je neka mapa in celotno njeno vsebino skopiraj na visto v C:\Users\[tvoje ime]\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\[mapa]

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Tools --> Folder options --> View --> Show hidden files and folders (na pamet pišem, tako da ni dobesedno). Nato potrdiš z ok. Drugače pa lahko zgoraj klikneš desno od mare in zraven napišeš \appdata in bi moralo priti noter!

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
To pa je treba čestitat Mozilli. Res da rabiš nekaj več računalnišekga znanja in spretnosti za to izvest (pač, ni v programu ni ukaza izvoz/uvoz), ampak se to obrestuje s tem, da ko uvoziš podatke imaš dejasko tako stanje kot si ga imel prej vključno z geslom za vstop v program, razporeditvijo mailov po mapah, filtri etc. etc. Skratka, jaz sem bil navdušen....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
To pa je treba čestitat Mozilli. Res da rabiš nekaj več računalnišekga znanja in spretnosti za to izvest (pač, ni v programu ni ukaza izvoz/uvoz), ampak se to obrestuje s tem, da ko uvoziš podatke imaš dejasko tako stanje kot si ga imel prej vključno z geslom za vstop v program, razporeditvijo mailov po mapah, filtri etc. etc. Skratka, jaz sem bil navdušen....
To so včasih vsi programi bili tako. Potem pa je prišel Microsoft in stvari "poenostavil" ...