Motor na "kavaleto"

splash

Fizikalc
1. sep 2007
439
49
28
43
Pozdravljeni!
Imam vprašanje, ki je mogoče precej ljudem komično
smile-1.gif
in sicer, kako se postavi samostojno motor na kavaleto.
Sam nikakor ne morem razvozlati sistema, ali pase prelahek in zato sam ne dvignem motorja-ga moram v dvoje.

Motor je pa yamaha fazer l.2003

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Hmm, jaz stopim na centralno nogo, da je na tleh in motor stoji ravno. Potem pa z vso silo stopim nanjo in hkrati potegnem motor nazaj in navzgor za ročice. Vse mora biti v istem trenutku, drugače še meni ne uspe, pa nisem suhec.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.772
169
63
Tudi meni je v začetku to delalo težavo. Ko skužiš, da moraš s celo težo stopit na "kavaleto" je otročje lahko.

lp

splash

Fizikalc
1. sep 2007
439
49
28
43
Aha, saj tako sem se že jaz lotil, ampak sreča, da sem imel na desni strani steno, ker se mi je motor prekucnil.
Bom poizkusil še to da bom potegnill za belanco, ter uprl na kavaleto istočasno.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Jaz ga tud dam, da je čist vodoravno, no bolje rečeno navpično, naslonim centralno stojalo na tla, z eno roko držim krmilo, z eno zadaj ročaj, pa samo stopim gor. Otročje lahko.

splash

Fizikalc
1. sep 2007
439
49
28
43
Da sporočim ugotovitev-zadeva je otročje lahka!
smile-1.gif

Ampak ,ker sem ugotovil sam je trajalo dalj časa, če bi mi kdo pokazalbi bilo hitreje.
Enostavno motor poravnaš, stošiš da kavaleto in z roko si pomagaš na isti strani kjer pritisneš z nogo in motor kar sam skoči.