Dobro jutro.
Glede Lorenza sem napisal, da se bo šele potem pokazala njegova prava vrednost. Dobro vem, da mu manjka testnih kilometrov in da še ni 100 % pripravljen.
Glede na vožnje, katere je prikazal na treningih, sem pričakoval vseeno, da bo kakšno mesto višje. Tudi sam je rekel, da mu Honda bolj leži kot Ducati in tudi verjamem, da mu bodo pri Hondi pri drugače prisluhnili pri njegovih željah kot so mu pri Ducatiju. Žal pa mislim, da sta mu je padec v 2. ovinku omajal njegovo samozavest, da bi se lahko vsaj v začetku dirke peljal bolj samozavestno.
Če se ne motim, je na začetku sezone 2018 bil Zarco zelo zadovoljen z Yamaho in je tudi znal presenetit. Leta 2017 so vsi že po prvih dveh dirkah videli Vinjelesa kot prvaka, potem pa pride njegov prvi odstop in potem tudi slabši rezultati...
Glede map, pa se strinjam s tabo. Vseeno pa mislim, da Yamaha ni tako slaba oziroma se mi stalno pojavlja vprašanje koliko ima Vinjales sploh besede pri razvoju motorja (ali je vse preveč podrejeno Valetu)?
Glede zasnove motorjev pa se strinjam s tabo, tukaj je yamaha preveč trmasta.
Da ti na kratko odgovorim glede lapanja: Še vedno mislim, da je Lorenzo premalo pokazal, yamaha je pa boljša kot jo v hočejo prikazati.
Kaj pa če Yamahi manjka Lorenzo oziroma voznik, ki zna boljše razvijati motor od obeh trenutnih voznikov?
lp
Razlog, na začetku sezone je Zarco vozil star model šasije z razvitimi mapingi, posledično v štartu je bil konkurečnejši od novega modela. Oba fabrška dirkača sta hotela iti nazaj na staro šasijo, pa so jih pri Yami zavrnili. Nato se je pokazalo, da nikjer niso konkurenčni, Zarco je postal na koncu povprečen voznik, čeprav to ni bil.
Tudi zdej ni kej več od Espargaroja pokazal na KTM-u. Žal je Yama pri razvoju in pravilih lansko leto zaspala. (pri pravilih mislim na vztrajnik, katerega so imeli v sklopu z motorjem).
Yama je trenutno še zmeraj v močnem deficitu pri pospeševanju in hitrosti na ravnini, obenem pa ima še večjo obrabo gum, kot konkurenca. Z trdo zmes pa (pravijo) se ne da pelat.
Nč dobrega zaenkrat. Napredek je samo v pospeševanju iz ovinka, ampak poudarek napredek, kar ni isto kot je dobro + stabilnost prvega konca. Still prekmalu je zdaj kej več ugotovit. Vendar je Vale očitno prav povedal, da še vseno ni dobro. Vini pa se je prehitro trkal po prsih, saj več kot očitno race pace ni bil ok.
Vse yame pa so zanič štartale, tu je še en minus. Duče je naštudiral kotrolo štarta.
Skratka mislim, da dirkača nista toliko kriva kot je kriva Yama sama.
Kr se pa Dučeta tiče pa lahko mirno rečem, da je bil že lansko leto najboljši paket in bom še enkrat poudaril, da Dovi ni champion material, še manj pa Petruci. Za Liziko pa je fact, če materialu zaupa in se dobro počuti je top dirkač z šampionsko mentaliteto.
Ampak zadnje je moje mnenje.