Montaža sprednjih meglenk Honda Accord l.03-07!

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Odločil sem se, da naredim en mini vodič montaže sprednjih maglenk.
Luči sm naroču prek Ebaya, nimam več linka. Vse skp me je pršlo 100 evrov z davkom, carino in poplačilo za uslugo naročanja.
No danes zjutraj sem se lotil dela, vse skupaj je bilo opravljeno v treh urah.
Malo sem še poslikal, da imate lažjo predstavo, ter če bo komu v pomoč pri montaži. Kabli niso glih lepotno napeljani, vendar vse skp funkcionira kot je treba. Meglenke so smoked, če komu ni jasno zakaj so tako temne.
No pa začnimo:

Na začetku se demontira okrasna plastika nad masko.

Nato sprednji odbijač.

Napeljava z relejem do meglenk, ki pride pod motorni pokrov ter čez požarno steno do kabine.

Rele z varovalko.

Napeljavo sem pritrdil z vezicami na sprednjo notranjo stran.

Plus kabel od releja na plus akumulatorja.

Stikalo, ki ga dobiš zraven, preprosto vtakneš v orginal mesto, ter ga z pripadajočo inštalacijo povežeš.Iz stikala gredo trije kabli. En je plus, ki sem ga jaz zvezal, kar direkt na varovalko za kontakt, kabel za povezavo do releja, ter minus.

Montirane meglenke v odbijač. Toliko sem bil v delu, da sem pozabil poslikat montažo meglenk. Saj ubistvu ni težko. Orginal plastike preprosto potisneš ven, vzameš meglenko jo lepo vtakneš v luknjo, ter jo z notranje strani pritrdiš z vijakom.
Je pa tudi s spodnje strani možnost nastavljanja snopa meglenke.

Postopek je napisan bolj na grobo, vendar ni kaj preveč še za dodati.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Pa je to pravilno zvezano, ker meni meglenke ne delajo, če nimam vsaj parkirnih-pozicijskih prižganih?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Verjetno je tako hotel.....kvazi "daily lights"....

Drugače pa lepo "zapravljen" prosti čas
smile-1.gif
:

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Ja meni tudi ne delajo če nimam park.pozicijskih pržganih.
Ja sedaj bom boljši megla rajder.:)

Nazadnje urejeno:

dani1971

Zelenc'
29. avg 2011
1
0
1
Maribor
Si meglenke naročil kot meglenke za acuro TSX ????
Si imel kaj težav pri vgradji meglenk v odbijač? Je treba kaj rezat odbijač ali kaj podobnega?
Sprašuje za to, ker se odločam za nakup meglenk.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Jaz jih imam vendar ne vidim prave uporabne vrednosti. OK so edino na temnih magistralkah, da malo širše osvetlijo cesto, a dolge so veliko boljše za ta namen.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Citat:
Jaz jih imam vendar ne vidim prave uporabne vrednosti
Enako. Prav bi prišle samo v kašnih ozkih vaških ulicah, da malo bolj osvetlijo robove ceste vendar kaj ko jih pa takrat ne smeš imeti prižganih.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Se strinjam z zgornjima dvema. Ker jih imam že serijsko jih pač imam, pa čeprav jih nikoli ne uporabljam. Da bi pa naknadno šel tega montirat, pa še 100€ za njih dal, pa ni šans.
wink-1.gif