Moka iz mlina

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Lep pozdrav!
pozdrav.gif


Doma sem se navdušil za peko kruha.
grin1.gif


Ve kdo kje bi se v Kranju z širšo okolico (Gorenjska; lahko pa tudi drugje, če bom kdaj kod drugje vandral) dobilo dobiti moko direktno iz mlina?
confused-1.gif


Blizu mi je mlin v Prebačevem, vendar mi moka ni všeč...
crazy1.gif


Hvaležen bom za vsako koristno informacijo...
wink-1.gif
 

uli

Pripravnik
6. okt 2007
103
0
16
V prebačevem je bla dobra moka dokler je stari ata mlel ko je pa tamlad začel je pa ratala moka kako naj rečem premokra in se kruh tudi ni dobro spekel, pr nas ga mami peče in je sedaj ful bl zadovoljna z moko iz cerkljanske kmetijske zadruge.
 

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Če lahko kje sam nabavljaš žita, je tole kar dobra opcija: http://www.krejan-levec.si/katalog.php?category=27

Sicer ni poceni, si pa lahko sam namelješ moko tik pred peko.
Izkušeni mojstri povedo, da se polnozrnata namleta moka v tednu ali dveh skisa. Sam tega sicer nisem opazil.
Če imaš pa še krušno peč (ali sač) za peko, si pa zmagal!
 

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Mi jo kupujemo tukaj: klik
Je pa res da ti ni ravno pri roki, pač kupiš ene 50kg pa je.
Aja, priporočam krušno, pri moji imajo tudi krušno peč in je super kruh, peče se ga pa skoraj celo leto, le ko je okoli 30 zunaj ne.

Lp.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
ksz


Mlin felix bišče
Mlin "Leskuvc" (bergant) Pšata
Mlin v RAdomljah?
Mlin Rotar pri Moravčah

Vsi so v "ex" domžalski občini.
Nekateri od teh vem da so znani daleč naokloli.
Leskuc naj bi imel boljšo od Felixa (anžiča)"
"REdno" jem kruh iz Felixove ali Rotarjeve moke.
 
Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Jaz sicer dobim moko v mlinu v Prekmurju in ni zanimiv zate. Sicer pa za peko kruha kombiniram vsaj 5 vrst moke: pšenična krušna, ostra in gladka, polnozrnata pirina in ržena. To imam doma vedno na zalogi, potem pa brez tehtnice dam vsake nek delež, ki je zmeraj malo drugačen in tako je tudi kruh zmeraj malo drugačen. Še malo kombinacije s količino vode in je spet razlika. Kruh je dolgočasen, če je zmeraj enak (saj me je sram, ampak tak je naš svet, ki pač kruha nismo lačni). Moko kupujem nekje na tri mesece. Večjih zalog ne delam, ker nič ne traja večno.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
ne vem, ker gre v "merico"
Se pravi not pščenica, ven pa malo manj moke
wink-1.gif

Omenjeni mlini so zagotovo tudi v tis-u

rotar v moravčah pa: 723-26 70