mobitel gprs/3g/4g zaprti porti?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.524
113
Doma sem si namestil nadzorno ip kamero iz hoferja in dela solidno. Nastavil sem jo na port 81, na ruterju odprl potrebno in od zunaj pridem b.p. gor. Bi pa rad prišel gor tudi iz telefona prek 3g in je kot da na drugi strani ni nič. Prek wifi iz telefona dela čisto normalno.

A ti norci odhodne porte zapirajo al kaj?
confused-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Termin "zaprt port" se navadno uporablja za incoming povezave. Pri tebi pa izhodna povezava ne dela (kot da bi ti recimo nekdo blokiral Facebook).

Lahko da so kakšne težave s proxyjem na APNju. Sem tudi sam že imel težave da mi določenih web strani noče odpreti preko mobilne povezave - ko pa preko mobilne povezave vzpostavim VPN in preko VPN brskam, takrat pa deluje normalno.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.524
113
V bistvu se obnaša zelo čudno

Na wifi iz browserja takoj odpre page oz. takoj pokaže stream iz kamere, če uporabim aplikacijo. Na 3g melje par sekund in nato kaže prazno stran, aplikacija pa prijavi "no camera". Zdajle je probal še kolega na simobilu in je pri njemu enako? Meni nič jasno.... Kar se moje logike tiče med obnašanjem prek wifi in 3g ne bi smelo bit razlike...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Pri mobilnem internetu so vmes še eni proxyji ki očitno ne prebavijo vsega. Imam tudi sam težave da določenih strani ne odpre in se moram posluževati VPN povezav.

Probaj za foro na APNju za internet odstraniti proxy naslov. Tega še načeloma nisem počel, tako da ne vem kaj se bo zgodilo - lahko tudi da mobilni internet več ne bo deloval.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tudi sam sem si že pulil lase zaradi iste stvari in tudi prišel do enake ugotovitve, da so zaprti porti.
nekak sem potem na googlu zvohal kateri so odprti, ker pa sistema nimam več ti žal ne morem pomagat.

je pa ne dolgo nazaj v sosednji temi "mizar" podobno težavo rešil, da je naredil preusmeritev na zunanji strežnik.

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
To si sprobaval na domacem WiFi-ju ali od kod drugot?
Da nimas v aplikaciji vpisanega lokalnega IP-ja? Mora bit tvoj internetni IP.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.524
113
Citat:
Uporabnik Flash pravi:
To si sprobaval na domacem WiFi-ju ali od kod drugot?
Da nimas v aplikaciji vpisanega lokalnega IP-ja? Mora bit tvoj internetni IP.

Popoln cepec pa tud nisem
smile-1.gif

Seveda sem probaval na wifiju v službi in vpisoval zunanji ip...

Zdaj naslednji osumljenec je mikrotik, ker je ipak kakšno stopnjo preveč zame. Sicer mislim, da je port pravilno forwardan, če nekje normalno dela.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Probaj dirketno se priklopit na kamerin video stream.

tule so moja navodila

Stream lahko loviš in upravljaš kamero tudi v namenskih aplikacijah, recimo sam uporabljam IP cam viewer (sam imam sicer plačano pro verzijo, ampak dela enako). Dela BP s hoferjevo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.524
113
Sem probal tiste apliakcije ja. In direkt stream tudi.

No zdajle sem spremenil na kameri port na 80 in je čudežno začelo delat tudi prek 3g.

Kar se mene tiče je zaključek zgodbe, da mobitel in simobil blokirata porte...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Za foro jim pošlji mail na tehnično pomoč s tem tvojim primerom. Me res zanima kaj ti bodo odgovorili
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
He, ravno danes sem probaval eno Foscamovo kamero od kolega in dela BP stream preko 3G na mobitelu. Je pa res, da sem za test uporabil kar port 80.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Port 81 si forwardiraj na tvoj PC in zalaufi wireshark pa probi preko 3g za foro. Da vids a bos dubu kak paket al ne.
Tako bos biu sigurn, ali blokirajo kaj ali ne.