MNENJE: Xsara Picasso 1.6i 16V - bencin +plin

markoslap

Zelenc'
16. nov 2012
6
0
1
Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje o Xsari picasso 1.6i 16V - bencin +plin. Ali je "bencinskih" 109 KM in 147 Nm dovolj za tak avto?
Še posebej, če bi se vozil na plin?
Zdaj smo imeli v družini že dolgo časa dizle, tako da je že malo zbledel spomin na "bencinarje" iz mladostnih dni.
O plincu razmišljam, ker bi se med tednom z avtom delalo krajše, med vikendom pa daljše relacije.
.

Hvaležen bom za vsa mnenja, še posebej tista iz prve roke (Xsara bencinar + plinaši).
LP!

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Jaz sem imel 1.8 16v (sicer ne na plin, ampak imel druge avte na plin). Glede moči: ni bil ne vem kaj, pod 10,5l na 100 nisem prišel. Domnevam da je 1,6 še bolj švoh in požre še več. Glede na moje izkušnje lahko računaš najmanj na 12l porabe plina, to je praktično ekvivalent 7l bencina/dizla na 100 po ceni. Za ta denar dobiš že dizla, ki je baje prava stvar za ta avto (sem se enkrat peljal, pa je bil reš špica, dovolj navora, lastnik je rekel da ima okoli 6 porabe). Če upoštevaš zapisano in dodaš še strošek predelave raje svetujem dizla, če govorimo o tem avtu (pa ne da bi imel moralne zadržke, imel 3 avte na plin, tudi zdajšnjega - skratka sem pristaš plina, ampak ne na vseh avtih - nekje je poraba enostavno taka da ni matematike (recimo stari WV sharan 2.0 je plin nebuloza, ker dizel porabi bistveno manj pa še bolje gre, podobno C5 hdi vs. bencin pa še par takih je).

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Hvala za reklamo Hanzi.
shocked-1.gif

Sem pa na spritmonitor.de sedaj, Poraba mi je preveč osnovna
evil.gif

Motor v tej Xsari ni za športne navdušence, za normalno vožnjo je pa zadosti. Sam imam porabo plina 9,4l/100km v dobi 3 let, Vgraditi sem dal malo boljši sistem od Prinsa, ki je tudi najdražji, kar pa ne pomeni, da bi se z kakim cenejšim peljal kaj slabše.
Meni se je predelava splačala, kaj naj rečem... Je pa tema o plinu že odprta tle.

Po mojih informacijah se vozi kar nekaj XP-jev predelanih na plin pri nas.

Če te še kaj konkretnega zanima... če si iz LJ ali okolice se lahko zmeniva za kako testno vožnjo, pa boš sam videl, kako se avto obnaša...

LP
M