Mlinček za sol/poper

I

Izbrisan uporabnik #9334

A Peugeot tankaš na bencin, ali na dizel? Kateri je boljši?

Sicer pa, meni ti mlinčki niso v redu. Nimam pravega občutka, koliko sem noter namlel, poper konkretno mi je pa skozi mlinček vedno preoster. Pa sem ljubitelj bolj močnejših zadev.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Običajno se mi zavezne nekam za glasilko, potem me pa žre še vsaj en dan. Zato ne maram mlinčka.

Poleg tega pa tudi nikoli nimam pravega občutka, koliko sem doziral. Naj bo sol, ali pa poper. Meni je to zgolj "nastopaštvo". Atrakcija, da bi se gledalo bolj imenitno. Kadar grem jaz v kuhinjo, zadeve merim in tehtam. Zato nikoli ne sfalim. Moja draga pa skoraj vedno, čeprav je vsaj 5x več v kuhinji kot jaz. :cheer:
 
  • Žalosti me
Reactions: Nekdoiznekje
I

Izbrisan uporabnik #9334

kaj se tebi zdi je tvoja stvar okusa. dejstvo je, da je sveže mlet poper veliko boljšega okusa, arome kot vnaprej mleta zadeva.

Ja, se strinjam. Ampak mi je vedno preoster, čeprav sem prav cepljen na ostro. Morda mlinčki preveč na grobo meljejo? :sprasujemse:
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Običajno se mi zavezne nekam za glasilko, potem me pa žre še vsaj en dan. Zato ne maram mlinčka.

Poleg tega pa tudi nikoli nimam pravega občutka, koliko sem doziral. Naj bo sol, ali pa poper. Meni je to zgolj "nastopaštvo". Atrakcija, da bi se gledalo bolj imenitno. Kadar grem jaz v kuhinjo, zadeve merim in tehtam. Zato nikoli ne sfalim. Moja draga pa skoraj vedno, čeprav je vsaj 5x več v kuhinji kot jaz. :cheer:
Sej poper se da tud zmerit, z žličko
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Običajno se mi zavezne nekam za glasilko, potem me pa žre še vsaj en dan. Zato ne maram mlinčka.

Poleg tega pa tudi nikoli nimam pravega občutka, koliko sem doziral. Naj bo sol, ali pa poper. Meni je to zgolj "nastopaštvo". Atrakcija, da bi se gledalo bolj imenitno. Kadar grem jaz v kuhinjo, zadeve merim in tehtam. Zato nikoli ne sfalim. Moja draga pa skoraj vedno, čeprav je vsaj 5x več v kuhinji kot jaz. :cheer:
A nastopaštvo da je? O bog ti pomagaj, šele zdaj sem tole videl. Če je pa katera začimba, ki je neuporabna predmleta, je pa to poper. In stojim za izjavo, da če ti je poper preoster, nisi vajen ostrih stvari oziroma prave ostre stvari še nikol v ustih nisi imel.
 
  • Všeč mi je
Reactions: dentex
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, lej. Meni je to "nastopaško", če nekdo uprizarja popranje župe na mizi s polmeterskim mlinom. Niti funkcionalno ni, če ga tam biksaš s pol metra dolgo drvo. Normalen mlinček je mnogo bolj spreten.

Naslednje pa je, da skozi mlin nikoli ne vem, koliko sem doziral. Če vzamem ščep soli, zelo dobro vem količino. Skozi mlin pa tega občutka nikakor nimam. En mlinček bo namlel "toliko", drugi pa precej drugače "toliko". Pa še tisto kot sem zgoraj omenil, torej da se mi zelo rado kako preveliko zrnce popra zatakne nekje v grlu.

Več minusov, kot je pa plusov. Zame. Za vas pa - ni problema. Zame je pa tako. Buh vam požegnej.
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Kot si povedal žena kuha, če bi več kuhal, bi vedel koliko doziraš, hrano morš tko med kuhanjem večkrat okušati in s časoma točno veš kok prleti z enim obratom, dvemi, tremi...z novim poprom, poprom ene firme, druge, s starim oz tistim, ki je že nekaj časa notri...skratka premalo kuhaš, kar si sam povedal, zato se zanašaš na isto kvaliteto in grame, z grifom kasneje ne rabiš točne recepture za nič več, razen za sladice, to je pa za žene :)
 
  • Všeč mi je
Reactions: zagi