Najboljši izdelovalci mlinčkov...
Tole je eden najboljši mehanizmov na svetu:
http://www.ideas-denmark.com/index.php?id=927
Ceramic
CrushGrind is the original ceramic mechanism®.
The heart of the mechanism is the 2 ceramic parts; cone and crown.
Ceramic is a pure, inactive material and harder than steel.
Unlike metal, it does not oxidize the food.
It has passed a durability test equal to 200 years of usage.
Kyocera keramiko pa uporablja kar dost kuharjev, sam naj kuharji so pač iz stare šole navajeni na svoj orodje. Namorš enmu profi kuharju vtaknit v roko 100g lažji nož z drugačno (lahko tudi slabšo) ergonomijo in pričakovat da mu bo všeč.
Tudi nožev je nešteto na trgu in nekateri so všeč enim, nekateri drugim. Problem keramičnih nožev je tudi brušenje, ker profi kuharji redno pedenajo nože z nežnimi popravki, keramičnih pa nemorš na hitro mal popravit.
Profi kuharji uporabljajo vsaj karbon steel ali pa res pravi damast, kateri pa je za vsakdanjo kuhinjo neuporaben ali pa predrag kot slednji.
Uglavnem...pri mlinčku, bi se jaz odločil za keramični mehanizem in prav povsod bi delal na zmanševanju možnosti puščanja priokusa.
http://www.ideas-denmark.com/index.php?id=1044
Tudi cena ne pomeni takoj kvalitete....ponavadi maloserijska proizvodnja, znamka (tradicija) ipd. prinesejo več k ceni kot kvaliteta, sicer si pa iz take branže da to veš.
Vsakmu svoje...nad 30€ se itak ne da falit.