Mleto meso od ponedeljka

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
Pozdrav,
v ponedeljek sem naredil mleto meso, ki mi je do tega momenta stalo v ponvi na kuhalni plošči.
Sem dolil malo vode in ga sedaj grejem. A je še za pojest al ne?
Upam na hitre odgovore, preden dam kuhat špagete.

Ajde
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
To je kuhano ali surovo mleto meso?
Saj ni posebej važno; če nima vonja, ni čudne barve ali ni sluzasto - udri po blagu. Samo pošteno prekuhaj ...
 

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
To je kuhano ali surovo mleto meso?
Saj ni posebej važno; če nima vonja, ni čudne barve ali ni sluzasto - udri po blagu. Samo pošteno prekuhaj ...

To je kuhano, pripravljeno. V ponedeljek popoldne sem ga pripravil in pojedel. Kar je ostalo pa zdej pogrevam.
Na poizkus je čutit ok. Ampak me zanimajo vaša mnenja.
Je pa bil 2 dni na kuhalni plošči, ne v hladilniku.
smirk-1.gif
 

jagnjetina

Pripravnik
30. dec 2010
181
0
16
če je bilo že prej začinjeno(soljeno,bazilika....paradižnik) je ok !
Drugače pa raje vrži cuckom al pa v kanto!!!
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Kot sem rekel, če nima brade (in še ne hodi
grims-1.gif


(spraševal sem zato, ker je kuhano načeloma le malo manj občutljivo na okoliške vplive in napade bakterij)
 

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Pogrej, preden zmešaš s testeninami pa poskusi eno žlico. Boš takoj okusil, če je kaj narobe (najverjetneje bi potegnilo po kislem). Načeloma pa bi moralo biti čisto ok.
 

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
Evo, sm se najedu. Zdej čakam morebitne težave.
Poročam. Mjami je blo.
grin1.gif
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Fino.
Citat:
Mjami je blo.

Ponavadi je to tako pri čorbah/golažih. Ko zadeva malo odstoji/se prepaca je okus še boljši. Menda to ni najbolj zdravo (baje se tvorijo nek škodljive spojine če pogrevaš), ampak jebeš detajle če je pa dobro
cheer.gif


Če si po mezi dol udaru še kakšnega kratkega (digestiv se temu reče tako strokovno
grims-1.gif
) si varen sto posto.
 

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik rotek pravi:
Evo, sm se najedu. Zdej čakam morebitne težave.
Poročam. Mjami je blo.
grin1.gif
Hm. Tole pa ni po scenariju. V resnici smo te vsi želeli stestirati, da vidimo, koliko zdržiš, preden ti prebava javi Wrong input error, zdaj pa se izkaže, da je bilo celo dobro.
17758-icon_confused.gif


tongue-1.gif
 

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Meni bolonjska omaka po dveh dneh v hladilniku nima več v redu vonja oz. se zazna, da se s tistim mesom nekaj dogaja ... tip je imel pa meso na sobni temperaturi dva dni :S Jaz tega ziher ne bi jedla. Umrl seveda ne bo, samo ne vem zakaj bi si kvarfil prebavo s takimi eksperimenti.
grin1.gif


lp
 

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Strinjam se, da okus 2. ali 3. dan ne more biti isti, kot je bil v trenutku, ko je bila jed gotova - bodisi bo slabši (večina jedi) bodisi boljši (golaži, kot je že nekdo omenil). Okus bo torej v vsakem primeru spremenjen.

No, bistveno pa je to, da je bilo osnovno vprašanje "A je še za pojest ali ne?" To pa upam trdit, da je - razen če bi bilo izpostavljeno kakim res neugodnim razmeram. Če je kaj boljšega na mizi, se poje tisto, sicer pa bi bilo tudi to povsem ok.
 

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Meni bolonjska omaka po dveh dneh v hladilniku nima več v redu vonja oz. se zazna, da se s tistim mesom nekaj dogaja ... tip je imel pa meso na sobni temperaturi dva dni :S Jaz tega ziher ne bi jedla. Umrl seveda ne bo, samo ne vem zakaj bi si kvarfil prebavo s takimi eksperimenti.
grin1.gif


lp

Tip se javlja. Čakam na goste in medtem pucam stanovanje z ženo.
In ja, šel sem dvakrat že na wc. Prejle je blo kr pekoče
bonk.gif
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Dvakrat ta teden, jelda
grims-1.gif


Ni šanse da ga serješ zaradi golaža
ne-ne-1.gif
(no, je malo verjetno)
 

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Ne ne, čisto resno sem vprašal. Vsi vemo, kaj delajo recimo feferoni, četudi greš samo enkrat na školjko.
Preseneča me tole, ker smo ravno take stvari počeli (sploh v študentskih letih) in ni bilo nobenih posledic.