Mistery Shoper

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.396
381
83
Ljubljana
Zanima me kakšno ima pravico delodajalec, da poda pisni opomin zaposlenemu, kateri je padel na mistery shoperju? Ni dosegel 80% ki so potrebni za pozitivni rezultat. V pogodbi nima nikjer zavedeno to, delodajalec se sklicuje da ni upošteval delodajalčevih navodil in z tem oškodoval podjetje po sistemu bonus/malus

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Itak ima podjetje pravico dati pisni opomin, če delavec ne dosega nekih norm. Zakaj pa bi opomini, opozorila bili prepovedani?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ubistvu je vse kar si napisal res, nisi upošteval navodil oziroma korakov prodaje, pa zaradi slabe ocene MS, je podjetje izgubilo maržo pri dobavitelju/uvozniku.

Je to fer? Ni. Lahko to naredi? Vsekakor,sploh če te je seznanil z navodili prodaje v temu podjetju.
Žal je postal MS bolj pomemben kot sama prodaja.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ksz... Sicer ne vem v kateri panogi je bilo, a po lastnih izkušnjah ima MS predpisan postopek preverjanja stranke. Torej se je OT moral obnašati konkretno mimo navodil in priporočil delodajalca...
Recimo, ena izmed pogostih cvetk je da se noben ne zmeni zate, ko prideš v trgovino, prodajalec čveka v živo/po telefonu s kolegi in te ne šljivi...
Predno kdo kaj sikne... Imam nekajletne izkušnje s tem, v specifični panogi.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Kako poteka postopek odpovedi iz krivdnega razloga?

Opozorilo delavca
Pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga mora delodajalec delavca opozoriti na izpolnjevanje delovnih obveznosti ter o možnosti odpovedi v primeru ponovne kršitve.
Šele v primeru ponovne kršitve, ki pa ni nujno istovrstna, lahko prične postopek redne odpovedi iz krivdnega razloga.

Zagovor delavca
V razumnem roku, ki ne sme biti krajši od treh dni, mora nato delavcu omogočiti zagovor.
Brez zagovora lahko nadaljuje postopek odpovedi iz krivdnega razloga le v primeru, če se delavec vabilu na zagovor ne odzove ali zagovor izrecno odkloni.
Če ima krivdni razlog vse znake kaznivega dejanja, lahko delodajalec za čas trajanja postopka delavcu prepove opravljati delo. V času prepovedi opravljanja dela ima delavec pravico do nadomestila plače v višini polovice njegove povprečne plače v zadnjih treh mesecih pred uvedbo postopka odpovedi.

Glede na napisano imaš en opomin. Vsaj tako jaz razumem. Nisem pa pravnik.

Če si dobil odpoved in bi se rad posvetoval s pravnikom, imaš jutri (v petek) dan brezplačnega pravnega svetovanja kjer lahko dobiš kak nasvet pri odvetnikih. Pejt na stran odvetniške zbornice kjer piše več o tem.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Zanima me kakšno ima pravico delodajalec, da poda pisni opomin zaposlenemu, kateri je padel na mistery shoperju? Ni dosegel 80% ki so potrebni za pozitivni rezultat. V pogodbi nima nikjer zavedeno to, delodajalec se sklicuje da ni upošteval delodajalčevih navodil in z tem oškodoval podjetje po sistemu bonus/malus

Če se podjetje na podlagi MS namerava spustiti na raven ocenjevanja posameznih zaposlenih, potem mora o izvedbi MS vnaprej opozoriti zaposlene. Po kmečko, firma vas ne more kaznovati, sankcionirati, če vas niso opozorili prej, da bodo izvajali testiranje...

Lahko pa firma izvaja MS in ne obvesti prej zaposlene. Ampak v tem primeru ne more sankcionirati posameznikov, lahko pa npr. predlaga izboljšave na procesu, na ravni oddelka itd...

Torej ali si vedel da bo MS? Če ne, potem nimajo kaj (v teoriji, praksa je drugo). Če si vedel, da bo MS, zakaj se nisi bolj potrudil.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne vem če je čisto tako... Domnevam, da te je dolžno obvestiti da se bo v terminu od do (ponavadi je termin en mesec) izvajlo preverjanje... In to je to... Se ti ne zdi da MS akcija izgubi smisel če moraš napovedati dan in uro?

Poleg tega se jaz lahko kot konkretni kupec pritožim pisno vodstvu čez konkretnega prodajalca nad njegovim odnosom... A misliš da sem dolžan prodajalcu povedati da bom to naredil?

To je zgolj razmišljanje, čeprav me včasih ima (predvsem v kakšnem butiku) ko frajla (ki itak nima pojma kaj tam počne) nima interesa odložiti mobitela in se posvetiti stranki...

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
pri nas so dobili fantje v trgovini MS, so takoj vedeli, da je to to