Minljivost

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
kako se kaj miselno spopadate z njo?

se v takih trenutkih kdaj vprašate glede svoje in še bolj minljivosti tistih, ki jih mate radi?

Se kdaj vprašate koliko imajo kreganje, politika, denar, recesija in podobne "nepomembne" stvari takrat sploh še veze, ko pride tisti čas?

vas kdaj stisne, ko pomislite na to da bo nekdo izmed ljudi, ki jih poznamo lahko naslednji? pa se šele potem mogoče zavemo, da je blo tisto pričkanje zaradi "nepomembnih" stvari in pljuvanje drug čez drugega čisto brezvezno in ti je potem žal, časa pa ne moreš več zavrteti nazaj. Je kar je. Prepozno.

Ste kdaj naredili kaj, da bi bilo drugače?

roza.gif

P.S.: zdej pa prec na telefon in poklicat ženo, mami, očeta, otroka, brate in sestre, prjatle in jim povedat da jih mate radi in da se boste kaj oglasili pri njih na kufetu. Ajde, lahko pokličete tudi Snecerja in 8888 in jima to poveste...
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.398
7.072
113
Ne, ker ne pljuvam po nikomer.

Denar je zelo pomembne zadeva, ker človeku omogoča preživetje, če denarja ni, zna tisti čas priti veliko prej. Ostale naštete stvari pa so postranske, ja. Flegma miselnost tudi pomaga.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
če bi ostali na naturalni menjavi ali pa v medsebojni pomoči in ne bi nikoli razvili tega blesavega papirja in kovancev, potem denar danes nebi bil tako "pomemben" za preživetje. Pa tudi ljudje bi se dosti bolj razumeli. Res pa je da bi verjetno še vedno sekali s kamnito sekiro.
crazy1.gif

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Verjetno si danes nekaj podobnega dozivel in sedaj pod mocnim custvenim uplivom tu delis nasvete...cez par dni ko bo mimo pa bos spet enak kot vceraj in mi danes.....danes se na zalost svet vrti hitreje,vse se vrti okrog € in zivljenje ni nic trse kot pred 100 leti ko ni bilo kaj jesti ,je samo drugacno.
Vsak dan je tocno tak kot si ga naredimo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.144
1.249
113
42
Yahel to je bil pa tak komunajzerski post.
Jebeš dnar. Važn da smo zdravi in da se mamo radi.Denarja rabiš samo tok da prežviš

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.142
11.227
113
da ga pa imaš moraš pa kaj naredit za družbo. In ne sedet na kavču in bit parazit.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.398
7.072
113
Ja...blagovna menjava...

ena presaditev srca bi prišla 2 miljardi jajc ali 1 miljon kur ali 500.000 krav.

To bi šele bili problemi.

Kaj pa plačevanje v kubenhauzu. En fuk gajba krompirja?
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
sožalje.
sveta ne boš spremenil, ker človeški pohlep in neumnost nimata meje
marsikdo je seveda hotel svet spremeniti in potem je trpleo na 100 milijone ljudi
konec koncev je vse nepomembno, dokler si zdrav in ti je udobno
edino kar lahko narediš je, da izstopiš iz civilizacije, če te vse to kar si napisal obremenjuje

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
na srečo mi ni noben umrl, se me pa take stvari dotaknejo tako kot se me je zdaj ko je umrl eden izmed alterjevcev, ali pa kdorkoli drug, ki si ga poznal dobro ali pa samo bežno.

Še bolj me je presenetilo to, ko sem izvedel, da je bojda pokojnih že kar nekaj alterjevcev, nekateri so tudi bolj znani in izstopajoči - katerim smo se radi nasmejali. Danes jih pa ni več. In nihče ni zapolnil njihovega mesta, manjka njihov humor, njihov nasvet ali pa kaj drugega.

Če pogledamo drugače je lahko jutri naslednji nekdo izmed sodelujočih v tej temi...ali pa v sosednji temi. Nekdo, ki danes še je, jutri pa ne bo več. To je ta minljivost o kateri govorim.
Vidim, da smo si ljudje naredili nek ščit pred tem vprašanjem, trdo kožo, in se nočejo pogovarjat o tem ali pa jemljejo to zelo "analogno", kot neki roboti.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
seveda smo minljivi
ampak kaj naj ? če bi se vsi ljudje tega zavedali bi bilo lepše na zemlji.
ščit ? morebiti. ampak a ti kaj pomaga, da o tem razglabljaš v neskončnost ? danes si, jutri te ni in nič ne moreš. amen.
iebat ga. tudi vesolje bo baje šlo v qrac čez 25 ali 50 miliard let. pa nastalo je kao iz 0 . tu ne prideš nikamor, če se s takšnimi jajci obremenjuješ.
živi vsak dan kot da je zadnji ( če ti rata seveda )